Jump to content

Episkop Artemije na saslušanju

Оцени ову тему

Toma

Препоручена порука

Свети владика Николај је изрекао много тешких критика своме народу. Патријарх Павле је рекао да би пре пристао да нестане Срба и он са нама, него на неко недело.  confused

Обојица су схватали да Србин без Христа не вреди ни 5 пара чак иако га увијеш у сто евра. Није појента ми или они ко је гори или бољи, ко је крив, правда или неправда,нема правде на овом свету, већ појента је имамо ли ми Христа. Ништа нам не вреди србиновање без Бога.

Подели на овим сајтовима

То сам хтела да чујем.

Србин без Бога није Србин,већ звер кадра да уради све што је зверско.Као и други злочинци.

Ваљда ћете се сложити да су Срби народ који итекако зна за Бога,јер је ово што

нам се догађа управо зато што знамо за Бога.

Као што рече владика +Николај,

''Све су вам длаке на глави избројане, и пре него се родисте.''

А Шиптари,они су до сада показали ко су.

Довољан је само један Ђорђе Мартиновић,мученик српски,само један од хиљада непобројаних.

Подели на овим сајтовима

...и тај човек рецимо жели да се пред крај живота причести да обнови Бога у себи да кроз свету тајну добије отпуштење грехова и да се спаси, то му је последња нада и утеха у тренуцима кад се растаје са душом и сусреће са највећим злом смрћу...

Колико је мени познато отпуштење грехова се добија по Светој Тајни Крштења или молитвом свештеника на искреној исповеди. Милсим неће нам се грехови опростити ако се причестимо а срце и душа пливају у греховима.

А за врлинског хришћанина смрт није никакво зло већ састанак у вечности са Господом.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Naravno da u nasoj nesreci ima upletenih prstiju svetskih mocnika ali toga ima kod svakog malo manjeg naroda ! Treba biti objektivan pa ne preuvelicavati nas narod ali ga ni potcenjivati ! Pobede u I i II WW smo izvukli uz pomoc zapadnih saveznika u jednom i uz pomoc crvene armije u II ww ! Za propast svoje drzave smo sami krivi u njavecoj meri ! Zalosno je sto ti koji su prodali svoje za 100 000 eura pa i vise danas srbuju a postali su izuzetno mocni u uzoj Srbiji a nasa sirotinja odavde je ginula ! Neki su pravili mitinge Kosovo je Srbija pa smo u Usa ambasadi izgubili jedan mladi zivot a da li se oni koji su tog mladica pozvali tamo secaju njegove zrtve !!!!!

NE !! Bol za njim je ostala njegovoj porodici a oni i dalje sede u foteljama smeskajuci se i troseci pare od ovog naroda !

Подели на овим сајтовима

И још нешто ,како  +Артемије може да види много дубље,за разлику од других епископа,а није мога да заштити људе од својих најближих сарадника?

Деки,јел знаш ко је Зоран Грујић?Пробај нешто да сазнаш.После ћеш можда сазнати због чега је могао Симеон да се крије иза +Артемија,ако је био крив.Али још ништа није доказано у вези њега.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Јесте и Виловски је схватио где живи па решио да прикупи нек уцркавицу за пут у Грчку .....

А што Шиптари не могу да обнашљају наше храмове? Шта као ми смо некакав небески народ настали још пре стварања света и амеба, али нас сви живи преварише и све нам отеше... јадни ми...

Да ти кажем нешто од Срба нема горих на овом свету.... мало је то што нам раде...

овај народ није заслужио да постоји на овој земљи. Да ти ставим слике да видиш колико смо сами својих Цркава порушили само по Војводини.... да не идемо даље од тога.... Да ли знаш у колико сам олтара ушао у којима су Срби везивали краве да некисну... Да ли знаш колико су Цркава Срби порушили и цигле из истих користили за зидање свињаца и штала.... иди мало на западни део Фрушке Горе па види...

И сад се ми ту као нешто бусамо у груди ми смо ово или оно....

Да се сетимо мало `70 и `80 .... кад су Срби продавали имања по Косову и бежали куд који мили моји...

А сад смо се нашли да Србујемо. Да се сетимо мало Вуковара шта су све Хрвати изградили под земљом у Вуковару и сви се правили луди...

Колико има само случајева крађе новорођенчади која су завршавала по Косову код Шиптара...

Колико се само абортуса изврши за годину дана....

Да ли знаш колико је девојака из Београда продато на Косово у бело робље .....

И онда се ми ту као гадимо градимо ко велоко Срби..... ма дај мало олади са том демагогијом

Најлакше је пљувати по Србима!Онда си увек у праву.Али из овог горе што си навео,себе ниси поменуо као Србина,него као неког другог(бољег) Србина?СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА СРБИ СУ СТОКА !Хвала ти брате јесам стока,надам се да ћу се кроз живот поправити.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Ко је терао Србе да продају своја имања по Косову...

Шиптари. Страх. Више страх за сопствене породице него за сопствени живот.

Срам те било, Марио!

Као Шиптари се сами јелте јасни наоружавали а ми јадни били неспособни.... веровали у братство и јединство... мош мислити.

Они нама палили куће а ми нисмо били у стању њима да палимо села....

Они правили паравојне формације а ми јадни то нисмо умели....

Ти би више волео, сматрао би исправнијим, да су Срби узвраћали силом на силу?

Шиптари су, у ствари, много деце рађали, али по том питању - Срби су свуда, па и на Косову, много смањили рађање деце. Уз то, на Косово су прелазили и шиптари из Албаније, људи без држављанства СФРЈ. Све у свему, пред 2. Светски рат проценат становништва је био обрнут него што је постао после година комунизма.

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

Sa bracom Siptarima treba saradjivati pa kako god bilo ! Sa svakim covekom na ovom svetu moze da se pije i da se bije to je nekakav normalan ljudski odnos ali nesme da bude mrznje !

Каква браћа,ако Бога знате,када јавно на крст часни пљују?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ко је терао Србе да продају своја имања по Косову...

Шиптари. Страх. Више страх за сопствене породице него за сопствени живот.

Срам те било, Марио!

Као Шиптари се сами јелте јасни наоружавали а ми јадни били неспособни.... веровали у братство и јединство... мош мислити.

Они нама палили куће а ми нисмо били у стању њима да палимо села....

Они правили паравојне формације а ми јадни то нисмо умели....

Ти би више волео, сматрао би исправнијим, да су Срби узвраћали силом на силу?

Шиптари су, у ствари, много деце рађали, али по том питању - Срби су свуда, па и на Косову, много смањили рађање деце. Уз то, на Косово су прелазили и шиптари из Албаније, људи без држављанства СФРЈ. Све у свему, пред 2. Светски рат проценат становништва је био обрнут него што је постао после година комунизма.

Ne treba osudjivati one sto su prodali i ja bi isto pa moji su dosli iz Landovice 1890 godine jer su bili napredni i nisu hteli da zive po onim gudurama nego isli na zapad ! Samo taj strah je lepo naplacen u pozamasnim eurskim kolicinama
Подели на овим сајтовима

• Гости

Sa bracom Siptarima treba saradjivati pa kako god bilo ! Sa svakim covekom na ovom svetu moze da se pije i da se bije to je nekakav normalan ljudski odnos ali nesme da bude mrznje !

Каква браћа,ако Бога знате,када јавно на крст часни пљују?

Braca su nam po BOGU Otac nam je isti e sad sto mi imamo sporove to je druga situacija ! Pa i rodjena braca dignu ruku jedan na drugog a kamo li dva naroda sa dve vere
Подели на овим сајтовима

• Гости

Samo taj strah je lepo naplacen u pozamasnim eurskim kolicinama

Евро је као новац направљен пре пар година.

Svetlana vise ne postoje dojce marke pa sam se izrazio u trenutno vazecoj valuti al to ne umnjuje iznose za koje je to prodato
Подели на овим сајтовима

"Пијте из ње сви, ово је Крв Моја која се за многе излива, ради опроштења грехова" Ако се не причешћујемо немамо живота у себи. Причешће је главна тајна, она нам даје живот вечни. Она нам даје снаге да се боримо са грехом, преко ње ми се сусрећеми истински са Христом, наравно да је потребан и исправан живот нико то није спорио али исто тако добра дела нас не могу спасити ако се не причешћујемо, зна се шта има првенство и шта из чега исходи, подвиг је неопходан али он извире из литургије литургија има првенство, исто као што Васкрсења нема без Божића али Васкрсење има предност јер је Божић ради Васкрсења и подвиг ради литургије, то је насушна потреба Хришћана и нема православног хришћанина који не би желео да га господ удостоји да се причест уочи смрти јер, колико год били добри врлински људи Бог је тај који спасава. А што се тиче смрти она је највеће зло, и ми се не радујемо њој него обећању Христовом да ће нас васкрснути. Али нешто друго сам ја хтео помињући смрт да кажем не знам како не разумеш. Како неко да се не плаши смрти ако се није причестио годинама пре тога, а грешио је сигурно, нема човека који не греши, сва наша нада је управо у томе да ће нас Господ кроз свету тајну спасити, и сад то одузети човеку. Највећи подвижници су се пред смрт причешћивали свакодневно. Не могу стварно Дражо да те схватим као православца да не можеш да схватиш потребу за причешћем уочи смрти а и иначе. Мени кад је најтеже ја се причестим и одмах ми буде лакше и сав сам радостан све ми постаје лепо светло, скаче ми се од среће, чим се одвојим од причешћа ја почињем да клонем, и падам. Можда неко може да очува благодат годину дана након причешћа али тај човек би био светац, али ми грешни морамо ћчешће да се причешћујемо, али не само да морамо ми тако примамо Творца у себе па имали шта лепше и претежније од тога, не треба нам ниједан други разлог зашто би се причешћивали, ко воли Христа тај чезне за сваким наредним причешћем да би примио свог Бога у себе, схваташ ли ти то ревносни Дражо, ја ти пишем заиста из срца, нема веће награде од причешћа, то је веће и од Раја, и од свега јер је причешћем сам Бог усељава у нас.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pricesce je licna stvar coveka i ne treba da ko neki sektasi non stop pricamo da se sto cesce Pricescuju ljudi ! Svako uzrasta ka BOGU i u skladu sa tim uzima i Hranu koja mu je potrebna  ! Cesce Pricesce je lepo i pozeljno al ne treba sad sve svesti na to nego polako ! Neka je svakome Pricest na zdravlje i na spasenje ali ne namecimo svakom cesto po svaku cenu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...