Дража Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 А нико још није прокоментарисао потпуно различите изјаве владике +Атанасија и владике +Иринеја у вези немилих догађаја у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској. То вероватно више није ни битно. Битно је да је циљ остварен и да владика +Артемије више неће сметати никоме а понајмање шиптарима, Америци, ЕУ и осталим белосветским ђавоиманим пробисветима. Линк са изјавама: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4198.msg129759.html#msg129759 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 А иза мантије владике Артемија се сакрила свакојака екипа која ради све осим онога што је у интересу српског народа. То и да не помињемо. Није наш интерес да пљујемо у сва звона на моћнике овог света него да са њима направимо договор, не да нас избришу са лица земаљског него да направимо од њих "савезнике". То је политички циљ, али онај далеко превасходнији је Христос и Његово царство а са Њиме као савезником нико нам не може ни најмање наудити. Ко ради или не ради у интересу Српског народа то ће време показати братац. А правити договор са моћницима овога света и служити Христу је заиста немогуће.Не можемо служити Христу и велијару. Јер ти моћници од нас не траже савезнике и да им будемо пријатељи већ да им служимо и без поговора слушамо. Ја не могу схватити оваквно наивно размишљање (које тако здушно намећеш другима). Некима није довољна вековно-погромска историја српског народа да би схватили како се треба борити и живети. Није проблем у нашој борби и начину на који је водимо. Проблем је у онима који воде народ (стадо) у ту борбу (и световну и духовну), а воде га супротним путем од оног на којем је србин остајао и помоћу њега опстајао све векове до сада. Само луд човек може бити толики лицемер да служи Христу и сарађивати (преговарати, договарати) са онима који служе ђаволу. Ван сваке памети брате. Ако нас нека прича "чеше по ушима" не значи и да је исправна. Ова политика коју сада водимо на крају ће србина стајати и вере и државе а можда и физичког опстанка на овом грешном свету. Brate Drazo oduvek su ostojale velike sile i imperije. Potseticu te da smo mi bas sa jednom takvom ratovali i vise i duze nego sa drugima. Ne sa Engleskom, ne sa Turskom, ne sa Amerikom nego sa Pravoslavnom Vizantijom. Ja pricam o opstanku naroda a ti pricas o "cesanju usiju" i o "naivnosti". No dobro, svako od nas tumaci kako se njemu cini lepse, ja recimo ne tumacim belosvetske politike emotivno nego pragmaticno, ako nam je opstajati, ako nam se nudi slamka onda je treba prihvatiti i biti mudar i diplomata i pokusati da zlo (koje je neminovno u ovom palom svetu) minimalizujemo (sv. Stefan Visoki) a ako nam se ne nudi nista onda (i tek onda) treba da idemo i da u bitci poginemo (sv. knez Lazar). Sv. knez Lazar je otisao u boj kada Turci nisu nudili apsolutno nista nego su isli sa idejom da pregaze i porobe. Sv. Stefan Lazarevic je prihvatio ono malo sto su mu u promenjenim okolnostima ponudili Turci i od toga je napravio ogromnu stvar zrtvujuci i sebe i svoju porodicu samo da bi spasao svoj narod. Mislis da njemu ne bi bilo lakse da je pljunuo na turske ponude i da je skupio narod i krenuo u samoubilacku bitku sa Turcima? Mislis da on nije imao iste ove emocije koje ti sad imas prema sili svetskoj u vidu danasnjih ugnjetavaca? Imam i ja te emocije i te kako, ni najmanje nisam zadovoljan sa "mefistofelskim zagrljajem" zapada ali smatram da nam kao narodu valja opstajati a ne nestati. A tek kada sve moguce slamke budu istrosene i kad nam sila dodje na prag da nas istrebi bez apsolutno ikakvih ponudjenih kompromisa - tek onda se ide u Lazarevu bitku. To ti je ukratko moje vidjenje politike. Stvari su vrlo kompleksne, nista od svega ovoga mi necemo uraditi dokle god nad nama vladaju lokalni nepotisticki klanovi i sefovi plemenskih zajednica koji dele kolac izmedju sebe a nama ostavljaju da se kao bavimo belosvetskom politikom ovako po forumima i u anketama za vesti. Evo sta kaze vladika Atanasije juce na ovu temu: "Хвала Богу овај народ је остао и опстао, као што кажу Срби, треба бити кадар стићи, а некад треба бити кадар и утећи. Али најважније је на страшном месту постојати. Ми смо на Косову и Метохији на страшноме месту, на потресном месту." To ti je kad me vuces na pricu o politici koju sam uzgredno pomenuo. A sad ajmo nazad na temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Уроше, читам твоје постове, и допада ми се како расуђујеш... klapklap Не бих имао шта да додам. 0442_feel Вадља ће те разумети они који све посматрају црно-бело а нијансе превиђају... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Уроше, читам твоје постове, и допада ми се како расуђујеш... klapklap Не бих имао шта да додам. 0442_feel Вадља ће те разумети они који све посматрају црно-бело а нијансе превиђају... Схватам ја добро брате Смајл шта брат Урош говори. И не превиђам ја нијансе посматрајући ствари црно-бело. Јер управо оваква политика (можемо је назвати и лицемерном) какву данас имамо довешће нас до тога да срба једног дана нестане. Ни Америка и остали моћници и пробисвети не нуде алтернативу. То што ми мислимо да је алтернатива је само корак од нашег потпуног изумирања и нестанка. Како можемо градити световне партнерске односе са неким ко сваки минут ради на томе да срба и србске државе нестане (у разлоге овог њиховог деловања не улазим) или да се они сведу на један мањи резерват. О каквим партнерским и сл. односима говоримо. На власти (која је одговорна и за последње догађаје у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској) су нам издајници који су потписали посебан статут за Војводину (у кратком времену ће се причати о отцепљењу), Косово и Метохију ће дати шиптарима (већ јесу али тада ће и званично), потписаће или потврдити "резолуцију о Сребреници" (у којој је пострадало више Срба него муслимана али о томе нико не говори), и сл. О каквој ми политици и партнерству са трулим западом онда причамо. На крају ћемо бити сретни ако прођемо као Индијанци који су се стално хватали за понуђену им сламку о којој брат Урош говори па знамо како су као народ завршили. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Један од највећих наших живих духовника,али нажалост окружен веома лошом екипом којој безрезервно верује. значи екипа му је лоша а он им верује...при том је један од највећих духовника :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Већи је духовник од ових који га оптужују то је сигурно. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 čemu takav ton... ja ne znam kakav je on duhovnik.... samo razmišljam na glas.... da li bi bio ljubazan da nam kažeš čime se meri veličina duhovnika.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 А откуда ти братац знаш да није па ониако цинички коментаришеш пост брата Рибара. Ма ајде море. Већи је духовних од ових што га оптужују и шта о'ш!? :cheesy2: "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 А откуда ти братац знаш да није па ониако цинички коментаришеш пост брата Рибара. Ма ајде море. Већи је духовних од ових што га оптужују и шта о'ш!? :cheesy2:hvala...tako sam i mislio...a post brata ribara nisam komentarisao cinički...samo sam logički povezao ono što je on rekao...ako je to moguće Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Рекао бих да је мера духовништа, колико људи приведе спасењу, тј. да је добар или најбољи духовник онај који је својим руковођењем највише помогао људима на путу спасења, па сад ако умете процењујте ко је добар духовник. Иначе моје мишљење је да је тренутно највећи духовник у Србији још увек владика Николај, невероватно колико он људи и дан данас својим књигама обраћа живом Богу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Иначе моје мишљење је да је тренутно највећи духовник у Србији још увек владика Николај, невероватно колико он људи и дан данас својим књигама обраћа живом Богу. И хвала Богу да је тако. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Рекао бих да је мера духовништа, колико људи приведе спасењу, тј. да је добар или најбољи духовник онај који је својим руковођењем највише помогао људима на путу спасења, па сад ако умете процењујте ко је добар духовник. Иначе моје мишљење је да је тренутно највећи духовник у Србији још увек владика Николај, невероватно колико он људи и дан данас својим књигама обраћа живом Богу klapklap :cheesy2: ''Кад сунце изгреје,све лампе се склањају у ормар'', мудре речи владике Николаја,на предратном предавању у САД-у, на питање једног рабина,откуда он зна да је Христос једини и прави. А тиме као да је прорекао и своју улогу у животу. Свој неизбрисив траг на наше животе и оних будућих Срба, оставио је наш Павле, идући уским газом по Николајевој стази. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Апсолутно Павле је гађао директ у срце иако није пуно говорио 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Нек опрости владика Артемије али не могу да нађем везу предходних постова са чињеницом да у неким местима ким литургија није служена годинама поред молбе народа. Ког Христа им је владика Артемије сведочио ако није служена литургија. Једино место где можемо додирнути Христа је литургија ван ње нема богопознања. Старац Емилијан каже да свако ко мисли да се моли а не причешћује се, да се вара. Сетио сам се приче кад је један свештеник погинуо јер је покушао да поред невремена пређе реку да би причестио неку болесну старицу. Ја бих пре допустио да ако треба Хашим Тачи сагради храм али да људи имају где да иду на литургију, него да истерујем правду на штету тих душа. Нек опрости владика, али само отворено размишљам и није ми јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Нек опрости владика Артемије али не могу да нађем везу предходних постова са чињеницом да у неким местима ким литургија није служена годинама поред молбе народа. Upravo to...Ja sam u Zubinom Potoku bila u izgnanstvu kada su pobijeni ljudi u Starom Gracku kod Lipljana,a na oko 10 000 Srba na podrucju navedene opstine,ni jedna crkva nije bila otvorena tih dana,dok kasnije nisu izbegli monasi iz Zocista zanovili Duboki Potok...A imam ja jos primera cisto srpskih sela u kojima su se crkve i pre rata otvarale samo par puta godisnje. Malo i skretanja sa teme,ovo je pitanje civilnih vlasti,neka cisto srpska sela do 1999. na 2 km od glavnog puta nisu imala ni vodovod,ni asfalt,ni telefonske veze,a tome nisu krivi Siptari.Mogu tacno sela da navedem,posto su moji roditelji odatle,i jos dosta rodbine iz drugih sela,a jadan narod je tamo sedeo i cekao kao ovce klanje kada nas je vojska i policija napustila i ostavila na milost i nemilost arbanasku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука