Jump to content

Episkop Artemije na saslušanju

Оцени ову тему

Toma

Препоручена порука

1. Не улазећи у дискусију о разлозима због којих се све ово дешава, епархијска каса је празна.

Паметније би било УЋИ у те разлоге, не правити се луд.
Подели на овим сајтовима

Косара Гавриловић, ћерка предратног министра и дипломате, добровољца и четника из 1912. године, писца Милана Гавриловића, рођена је 1924. у Београду. По завршетку Другог светског рата заједно са целокупном породицом остала је без отаџбине, имовине, држављанства и ‘‘грађанске части’‘. Дипломирала је француски и руски на Кембриџу. Предавала је руски на Универзитету Џорџ Вашингтон у Вашингтону и радила као преводилац за Стејт Департмент. Иако је преводила и за америчког преседника Џорџа Буша старијег, хрватски председник Фрањo Туђман je, приликом пријема у Белој Кући, захтевао да ‘‘ћерка Милана Гавриловића за њега не преводи’‘.

Госпођа Гавриловић је 2000. провела неко време у Грачаници. Априла 2008. преселила се из Балтимора, САД у Манастир, где ради као преводилац Његовог преосвештенства Владике Артемија, Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског.

Поред препева 21 српске народне песме на енглески (Songs of Serbia, Serbian Literary Company, Toronto, 2002), госпођа Гавриловић је објавила и збирку својих песама на енглеском и српском, Walls and Cracks in Walls и књигу Ребека Вест и Гавриловићи, Жагор, Београд 2008, о пријатељским везама своје породице и познате енглеске

Подели на овим сајтовима

Hvala na informaciji u vezi sa gdjom Kosarom.

Meni je strasno zao sto se sve to na Kosovu i Metohiji desava,ali mi stvarno skoro nista vise nije jasno.

To da je gdja potrosila 500 evra za 10 dana ne znam kako da tumacim.Da li mi kojima se plata topi sa evrom svakog dana i mnogo je manja od 500 evra ,treba mesec dana za te pare platiti kriju,racune i nahraniti decu i sebe,treba da njima pomazemo?Dugo sam ja ostala na KiM posle 1999. i otisla sam jer nisam vise mogla da gledam sta se dole radi,a bespomocna da bilo sta promenim.Ono sto znam je da gladnih dole nema,KFOR i neke druge NVO su davali hranu Srbima,pa i nama,kada su ukapirali da su dole dosli ne da cuvaju Albance,nego da su Srbi ostavljeni na cedilu.Stari ljudi primaju neke "penzije",tako da dosta nasih koji zive u Srbiji namerno prijave boraviste dole,da bi te pare primali(imam slucaj u siroj porodici,a dobro stoje u Srbiji).Nasi lekari,profesori i ostali koji rade u drzavnim inst. primaju skoro 2 i po puta vece plate od nas koji radimo isto ovde.Struja,voda,i mnogo stosta nije placano 10 godina,pa vi vidite koja je to usteda.Mnogi rade za strance i primaju basnoslovne plate za nase uslove,mnogi su preko UN otisli na Timor,u Sudan,Eritreju i td. i nisu ispod 5000 evra mesecno i,naravno da pomazu svoje i na Kosovu i u Srbiji,a neki trose i na drogu,da se ne lazemo.Ja sam sita vise prica i pricica na TV o porodicama u PR,a znam ih licno i znam da 10 godina primaju plate od 1000 do 2000 evra i sede dole dok mogu,a u Srbiji stanovi i kuce kupljeni.Dokle vise????Muka mi je od mentaliteta da neko nekom treba da daje,a iz svoje kuce nisu izasli.Deca rastu u nenormalnom okruzenju ,ocekujuci da majka Srbija treba da da,da,da...A obidjose pola Evrpoe,bre.Ko koga laze i maze.To ako ima starih i gladnih,verovatno im deca pobegla za Srbiju,a oni dole ostavljeni na milost i nemilost.Mozda ima 1 % istine o gladnima na KiM,ako i toliko.

Подели на овим сајтовима

Упркос незаконитој одлуци Синода о померању владике Артемија са места епископа и незаконитог постављања администратора, не изненађује пример трпљења и љубави према прогонитељима и насилницима који нам показује прави пастир и чувар хришћанског достојанства.

Да се разумемо. Владика Артемије је прихватио одлуку синода онако како то приличи једном православном епископу. Одлука синода није нелегитимна, нити незаконита, јер Сабор у сваком случају преиспитује одлуке Синода на својим заседањима. Незаконито би било када би Синод лишио Артемија епископског чина. Међутим Синод није одузео епархију од епископа Артемија, већ га је привремено развластио док се ситуација у епархији не доведе у ред.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

Meni je strasno zao sto se sve to na Kosovu i Metohiji desava,ali mi stvarno skoro nista vise nije jasno.

To da je gdja potrosila 500 evra za 10 dana ne znam kako da tumacim.Da li mi kojima se plata topi sa evrom svakog dana i mnogo je manja od 500 evra ,treba mesec dana za te pare platiti kriju,racune i nahraniti decu i sebe,treba da njima pomazemo?Dugo sam ja ostala na KiM posle 1999. i otisla sam jer nisam vise mogla da gledam sta se dole radi,a bespomocna da bilo sta promenim.Ono sto znam je da gladnih dole nema,KFOR i neke druge NVO su davali hranu Srbima,pa i nama,kada su ukapirali da su dole dosli ne da cuvaju Albance,nego da su Srbi ostavljeni na cedilu.Stari ljudi primaju neke "penzije",tako da dosta nasih koji zive u Srbiji namerno prijave boraviste dole,da bi te pare primali(imam slucaj u siroj porodici,a dobro stoje u Srbiji).Nasi lekari,profesori i ostali koji rade u drzavnim inst. primaju skoro 2 i po puta vece plate od nas koji radimo isto ovde.Struja,voda,i mnogo stosta nije placano 10 godina,pa vi vidite koja je to usteda.Mnogi rade za strance i primaju basnoslovne plate za nase uslove,mnogi su preko UN otisli na Timor,u Sudan,Eritreju i td. i nisu ispod 5000 evra mesecno i,naravno da pomazu svoje i na Kosovu i u Srbiji,a neki trose i na drogu,da se ne lazemo.Ja sam sita vise prica i pricica na TV o porodicama u PR,a znam ih licno i znam da 10 godina primaju plate od 1000 do 2000 evra i sede dole dok mogu,a u Srbiji stanovi i kuce kupljeni.Dokle vise????Muka mi je od mentaliteta da neko nekom treba da daje,a iz svoje kuce nisu izasli.Deca rastu u nenormalnom okruzenju ,ocekujuci da majka Srbija treba da da,da,da...A obidjose pola Evrpoe,bre.Ko koga laze i maze.To ako ima starih i gladnih,verovatno im deca pobegla za Srbiju,a oni dole ostavljeni na milost i nemilost.Mozda ima 1 % istine o gladnima na KiM,ako i toliko.

Да је све овако сјајно и бајно Срби би се враћали а не бежали са Косова и Метохије. Немојмо бити наивни. А разних малверзација и неправде има свугде не само на КиМ и то треба да је свима јасно. Као што треба бити јасно да је сва ујдурма око проневере пара у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској подигнута ради дискредитације епископа +Артемија и његовог трајног уклањања из Епархије. Живи били па видели.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Па вероватно је потрошила уштеђевину па сада мора да једе код пријатељица у селу.Нисам се досад дрзно ово да кажем што сте ви рекла,али то је све истина.Мислим да је на Кососву и Метохији најмање гладних,али они који су гладним мислим да су без ичега,чак доле нису плаћали струју до пре 2 месеца,мада сам чуо да неће ни даље да плаћају.Није лепо то што осуђујете или што љубоморно гледате на оне који су доле остали и сада имају велике плате и пензије.Нисте ни ви који сте живели доле па отишли за Србију горе прошли,част изузецима.То могу да видим са свим мојим друговима који су дошли са Косова и Метохије као "сиротиња",а данас имају станове по Београду и велике куће овде!Само што сада ви примате бедне српске плате ,а они доле имају одличне плате.А што се мене тиче и требају да имају велике плате,када им држава није дала слободу нека им барем даје добре плате.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Nisam ja,brate Lazare ,ljubomorna uopste!I meni su dole nudili posao,pa sam odbila iz svojih razloga,nebitno.Poenta je na to da se trazi pomoc,a da skoro nikom nije potrebna.Da vas obradujem,nemam od imovine nista,tri puta za 5 godina braka sam se sa stomakom do zuba selila sa muzem i malim detetom.Inace,kada Srbin sa Kosova proda stan ,pa kupi stan u Srbiji,on ga kupi od coveka iz Srbije,a onda taj kupi u vecem gradu ili ulozi u nesto drugo,ali to je normalno sasvim....Ne osudjujem nikoga,nije sve u parama,ali nije posteno da se drzava prema nekom odnosi kao maceha,a prema drugom kao majka.Imovinu mog oca siptari razvlace u nekad cisto srpskom selu jer su braca Srbi prodali zemlju jos 60-ih,70-ih,a mi bili rodoljubi,pa nismo,pa je sada ostavili siptarima,a moja deca cekaju kada ce gazda da nas isitera iz stana ,jednog od 5-6 koje ima,da bi ga prodao....Ali,opet sedim ovde i ne idem nikamo...

P.S.Otac Sava je profesor engleskog i prevodio bi za dz,a doticnu gospodju prevodioca ko finansira i koliko???

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1498

Овде можете погледати цео видео из Медија центра где говори монах Антоније из Црне Реке.

Подели на овим сајтовима

Шта овај човек све наприча и остаде жив!  :drugarstvo:

:drugarstvo: 0442_feel 0442_feel

Види се јасан секташки дух и велика прелест.

Боже спаси!

Подели на овим сајтовима

Нешто нај,нај,нај опасније је монашка гордост.

Подели на овим сајтовима

1324_womenshttps://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif crvenilo

Види се јасан секташки дух и велика прелест.

Боже спаси!

Брате јел хоћеш да ми будеш духовник?Нисам знао да си толико духован да видиш нечији преласт.Можда ти имаш много гордости па не видиш свој преласт?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...