Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Нису кориговали Библију. Библија је таква каква је. Проблем није у Библији већ у нашем схватању надахнућа. Нажалост, многи православни надахнуће схватају као муслимани, Јеховини сведоци и Адвентисти. Зато и не знају да је Библија богочовечанско дело а да надахнуће не искључује и људско промишљање, људску слободу, креативност, категорије мишљења, стил писања и сл. То је јако тешко нашим људима објаснити, зато и имамо овакве теме и трлабабалан расправе. И ту се, по обичају, човек наслуша разних небулоза. Pa bas zato postoje i oni koji nemogu da povezu neke stvari u svojoj glavi pa onda pokusavaju da to primene i na sve druge. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Nisi meni za Metusalema.Jel ziveo on 969 godina il to ne treba shvatati bukvalno?Na kakvo skriveno znacenje se odnosi broj 969? :.mislise. Написао си на моју поруку да је то типично за невернике, а сад хоћеш да ти одговорим. Није у реду са твоје стране. Жалиш се да те Милосављевић вређа, а и ти сам вређаш. Не знам колико је живео. Могуће је и да није толико живео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Fali nama ovde jedan pošten Jevrej, vidim ja, da nam 'prevede' šta se kod njih podrazumeva pod 969.Nije to tajna nego (nama) nepoznanica....Za broj 6 znam da se simbolično koristi za 'pogrešnost' ili tako nešto.(Zato je ono oko 666 u stvari - apsolutna pogrešnost.)Ima toga i kod nas - ako kažem da sam bio u Požegi 'milion puta', to samo znači da je poznajem 'kao svoj džep' (a da ni u njega nisam blenuo sas baterijsku lampu - već ruku gurao!). ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, A za vredjanje Božijeg proroka da je ćelav, pa nije on bio jedini ćelavac tog doba, bilo ih je još o-ho-ho; što ostale nisu klinci zadirkivali? Biće da je tu još nečega bilo..... Kažem ja, fali nam jedan jevrej ali pravi! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Написао си на моју поруку да је то типично за невернике, а сад хоћеш да ти одговорим. Није у реду са твоје стране. Жалиш се да те Милосављевић вређа, а и ти сам вређаш. Не знам колико је живео. Могуће је и да није толико живео. Ako on vredja a sta bi sa onim muslimanskim pitanjem za mene i Melhija? Za mene je to uvreda. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Написао си на моју поруку да је то типично за невернике, а сад хоћеш да ти одговорим. Није у реду са твоје стране. Жалиш се да те Милосављевић вређа, а и ти сам вређаш. Не знам колико је живео. Могуће је и да није толико живео. Gde sam ja koga uvredio?Sto tebe pitam ,jel verujes da je Metusalem ziveo 969 godina,ako ne verujes da je bio prelazak preko Crvenog mora?Kakava je to uvreda?Milosavljevic se vec koristi licnim omalovazavanjem sagovornika.A mislim da je on upravo i unistio i ovu temu ,svojim spamovanjem i neznanjem,kao sto radi u vecini slucajeva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ako on vredja a sta bi sa onim muslimanskim pitanjem za mene i Melhija? Za mene je to uvreda. Погрешно си схватио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Gde sam ja koga uvredio?Sto tebe pitam ,jel verujes da je Metusalem ziveo 969 godina,ako ne verujes da je bio prelazak preko Crvenog mora?Kakava je to uvreda?Milosavljevic se vec koristi licnim omalovazavanjem sagovornika.A mislim da je on upravo i unistio i ovu temu ,svojim spamovanjem i neznanjem,kao sto radi u vecini slucajeva. Написао си типично за невернике на моју поруку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Требамо сватити да многи догађаји у СЗ су историјски. Представљају живу историју јеврејског народа и њихову традицију. Нису они на њих гледали само као на симболику и писали их искључиво са тим циљем. Не, то је за њих добрим делом историјска збирка књига коју су записали поштени људи одабврани и надахнути самим Богом. Тако и ми гледамо на опис Христовог живота и историју првобитне Цркве у Дап. Не пориче се и поучност и дубље значење тих догађаја, њихова новозаветна сенка, или могућност да се нису деслили баш тако или уопште. Али они највећи догађаји, као пто су Потоп, прелазак преко Ц. мора, догађај на Синају... су и историјке природе. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Milosavljevic se vec koristi licnim omalovazavanjem sagovornika.A mislim da je on upravo i unistio i ovu temu ,svojim spamovanjem i neznanjem,kao sto radi u vecini slucajeva. Ја см ти живац, они су фини људи, неће да ти кажу да лупеташ, оће да покушају да ти објсне где грешиш. Немој мене да мешаш са Милојковим и Жиком. Са њим фурај ти своју дискусију. Kada bi srbi na poslu bili kao vaterpolisti na treningu nemci bi mogli samo da nam pljunu pod prozor ... Tu samo lije znoj i naravno liju i medalje ... Проблем са свим тим народним историјама је увек исти. Глуви телефони и народна преувеличавања. Ето например, можда се догађаај стварно десио, али господ није послао медведа д побије децу - већ да их преплаши. Али су они временом то искривили у - побио. Нпр... постоји милион могућих објашњења, а букваално је буквално најгоре могуће и логички неодрживо са христом DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ...немој, молим те... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ako on vredja a sta bi sa onim muslimanskim pitanjem za mene i Melhija? Za mene je to uvreda. Није никаква увреда, већ сам поставио нешто што није логично и питао како то тумачите. Где ту видиш увреду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Написао си типично за невернике на моју поруку. Ja nigde direktno nisam rekao da si ti nevernik.Vec da je nacin razmisljanja koji odbacuje dogadjaje iz starog zaveta kao istorijske i istinite,tipican nevernicima ili filozofima. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Требамо сватити да многи догађаји у СЗ су историјски. Представљају живу историју јеврејског народа и њихову традицију. Нису они на њих гледали само као на симболику и писали их искључиво са тим циљем. Не, то је за њих добрим делом историјска збирка књига коју су записали поштени људи одабврани и надахнути самим Богом. Тако и ми гледамо на опис Христовог живота и историју првобитне Цркве у Дап. Не пориче се и поучност и дубље значење тих догађаја, њихова новозаветна сенка, или могућност да се нису деслили баш тако или уопште. Али они највећи догађаји, као пто су Потоп, прелазак преко Ц. мора, догађај на Синају... су и историјке природе. Jasno je to oce nego je problem kada se to zloupotrebljava kod onih koji zavrse teologiju i pokusavaju da se neom vrstom liberalizma oslobode i da druge oslobode od mracnih stega pa onda ispadne kako Adam i Eva nisu ni postojali jer zato nema arheoloskih dokaza i zato sto u I Moj ima mnogo greska. A to samo zato da bi Bibliju prilagodili modernim naucnim shvatanjima. Натан је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ja nigde direktno nisam rekao da si ti nevernik.Vec da je nacin razmisljanja koji odbacuje dogadjaje iz starog zaveta kao istorijske i istinite,tipican nevernicima ili filozofima. Знам, али ни ово није у реду. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Није никаква увреда, већ сам поставио нешто што није логично и питао како то тумачите. Где ту видиш увреду? Nemoj da se pravis naivan. Mislis da nisam upucen u Islam i ucenje islama. Hteo si da nase shvatanje Biblije usporedis sa muslimanskim shvatanjem Kurana. Znas Aleksandar je bio mnogo iskreniji pa nas je nazvao (posredno) inkvizitorima. Nego nije bitno to ces ti morati da raspravis sa svojom savescu. Uz put ja i Melhisedek se slazemo samo u nekim stvarima. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука