Jump to content

Nejasnoce iz Biblije

Препоручена порука

Нема никкве грешке, писменост је била слаба, школе су постојале, али нису то биле школе где је ишао свако. Врло мали број је похађао те школе, порасти јест било на свим странм, али ништа специјално идаље већина људи, типа 90 % становништва није умело да чита.

:good2:  :good2:  :good2:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 263
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Наравно да вреднујем живот, а пошто сам тренутно на земљи, онда тај живот и вреднујем.

То што су они молили Бога је њихова лична ствар и нема везе са тим да Бог убија невине да би били што пре у Царству Небеском или ради поуке, јер је у супротности са слободном вољом. Испада да Бог врши протекцију, а ови што живе дуже су осуђени на пакао, пошто изгледа нису достојни да их Бог убије и што пре доведе код Њега.

Не бре, откуд ти тај закључак? Не бих да нагађам о Божијем промислу, већ сам и превише написао. Поента је да није ништа страшно ако добар човек умре. За мене и остале лоше не би било добро да сад умремо јер би отишли у пакао. :( Морамо да се поправимо пре смрти....

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Не бре, откуд ти тај закључак? Не бих да нагађам о Божијем промислу, већ сам и превише написао. Поента је да није ништа страшно ако добар човек умре. За мене и остале лоше не би било добро да сад умремо јер би отишли у пакао. :( Морамо да се поправимо пре смрти....

Искрено подржавам твоју борбу против страха од смрти. Стоп страху од смрти.. али битно је да се ослободимо страха од смрти због љубави према животу. Није страшно када добар човек умре због тога што га чека васкрсење мртвих. Али опет, није ни пожељно да добри  људи умиру. Треба опрезно баратати тим терминима. 

Мој друг је јако добар момак, скоро преминум у 25 година. Чврсто верујем да га чека васкрсење мртвих али то и даље не мења чињеницу да он јако недостаје његовој мајци, сестри, оцу, девојци.... 

ДАкле, мислим да је твоја релативизација смрти отишла  предалеко. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

скрено подржавам твоју борбу против страха од смрти.

Smrti se ne treba plašiti jer se nikad ne sretnemo sa njom. Kada smo mi tu nje nema, kada je ona tu nas nema.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Smrti se ne treba plašiti jer se nikad ne sretnemo sa njom. Kada smo mi tu nje nema, kada je ona tu nas nema.

Smrti se ne treba plasiti jer je Hristos vaskrsnuo! :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...