Jump to content

Nejasnoce iz Biblije

Препоручена порука

Ja се читајући тебе искрено забринем за твоје ментално здравље. Чим ти видиш толике демоне тамо где их нема, са тобом нешто није у реду. 

Brini se ti za sebe.Prijavio sam ti post kao uvredu,verujem da ce moderacija reagovati,Nije ti prvi put da vredjas sagovornika.Lepo sam ja tebi davno rekao da me zaobidjes.Ne mogu ja da diskutujem sa ljudima koji se informisu sa Wikipedije.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 263
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

ASko ti Milojkov smatras da huleci na svetitelje Bozije ne hulih direktno na Boga...

A ovo nije uvreda nego laz. I nisam ti prijavio post jer nema potrebe, i tako svi vide da trabunjas.

Nemoj sad ovo da shvatis licno, nemam nista protiv tebe, ali cu uvek da reagujem na nebuloze pa ko god bio u pitanju.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Brini se ti za sebe.Prijavio sam ti post kao uvredu,verujem da ce moderacija reagovati,Nije ti prvi put da vredjas sagovornika.Lepo sam ja tebi davno rekao da me zaobidjes.Ne mogu ja da diskutujem sa ljudima koji se informisu sa Wikipedije.

Ако си, и јесам имао намеру да те вређам јер ми вређаш религију таквим идиотским причам о "демонима" и богу који коље малу децу. Ја у тог твог бога нити верујем нити бих икад веровао.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Галилеј и Ђордано Бруно су и награисали због оваквих, суперправославних, тумача Библије. :) Овај други поготово.

Ali su zato protestantski teolozi 19 i 20 veka jako dobro zaradili stvarajuci tzv visoku kritku Biblije. 

Nego kada cemo vec tako. Zdnjih 7 dana Hristovog zivota vrve od gresaka i nelogicnosti po kojima bismo mogli da zakljucimo (a neki vec i jesu) da Hristos uopste nije stradao i bio razapet., zar ne?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nije Bog pobio decu radi djavola,vec radi greha.Tad su im cuda od istnitog Boga bivala mnogo cesta,pa su  seipak pre  ljudi klanjali zlatnom teletu i "slobodarskom duhu" Tvojom lokigom bi se mogli pitati,zasto nije kaznio djavola,umesto sto je izgnao Adama i Evu iz Edena.Plata za greh je smrt

Tako da ( starozavetni)covek ima duzinu zivota od svog odnosa sa Bogom.Svi pravednici su ziveli duze,neobicno dugo za nase vreme,dok su gresnici mnogo ranije odlazili  u smrt po tezini koncentracije greha u njihovim zivotima.Zato Metusalem zivi 969 godina,jer je Bog pravednike nagradjivao u materijalnim dobrima i produzavao im zivotni vek na zemlji,da bi ipak svi oni posle smrti bili uskraceni za Carstvo nebesko,Zato su i dobili produzenje zivaota na zemlji,kao nagradu za vernost.Tek dolaskom Isusa Hrista,kapije Carstva Nebeskog su otvorene i vise nema potrebe da se zivot produzuje i nagradjuje zemaljskim dobrima.

ASko ti Milojkov smatras da huleci na svetitelje Bozije ne hulih direktno na Boga,izvoli pod ostrog pa se narugaj Sv vasiliju.il pak posalji sveje dete,jer eto,Bog ce joj se smilovati jer je dete.

Ipak ,niko normalan to nece uraditi,jer se svi plasimo eventualne akzne i da se zaemrimo Bogu,zar ne? :)

Nego Trifke,ni Metuzalem nije ziveo 969 godina,jel da?

Грех зато што су ћелавог човека назвали ћелом? Па тај Бог је онда много слабих живаца, заиста. А како је онда дозволио да њега лично онако пљују и на крају убију, па је још говорио "Оче, опрости им не знају шта чине?". Заиста се дивим твом менталном склопу да не видиш проблем у томе да неко побије децу због "ћело, ћело". 

Подели на овим сајтовима

Ali su zato protestantski teolozi 19 i 20 veka jako dobro zaradili stvarajuci tzv visoku kritku Biblije. 

Nego kada cemo vec tako. Zdnjih 7 dana Hristovog zivota vrve od gresaka i nelogicnosti po kojima bismo mogli da zakljucimo (a neki vec i jesu) da Hristos uopste nije stradao i bio razapet., zar ne?

Ја не знам за те грешке и нелогичности? Много, бре, људи читате муслиманске форуме.

Подели на овим сајтовима

Vidim svi su me argumentovano razbili,pogotovo ti! Just_Cuz_19

Nisam ja ovde da razbijam.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Vidim svi su me argumentovano razbili,pogotovo ti! Just_Cuz_19

Како очекујеш да ти неко аргументовано разбије "Евидентно су били под опсадом демона па је ок да побије децу, и то су дригачија деца, нису ко ова данас, њихови животи мање вреде"

На основу чега то можеш да тврдиш, наспрам тога д су јевреји ту причу убацили да би плашили омладину и терали их на страхопоштовање светаца?

ПО чему је то логичније и реалније од овог?

Мислим да те Христ сам по себи демантује. Наш Бог је Христ, Христ никад не би побио децу јер су се смејала ћелвом пророку. Чак и да су под утицајем демона, ни тад их не би побио. ХРист није убијао људе под утицајем демона, него и спашавао.

ШТа ће ти бољи аргумент од тога????  Нови завет те демантује.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Грех зато што су ћелавог човека назвали ћелом? Па тај Бог је онда много слабих живаца, заиста. А како је онда дозволио да њега лично онако пљују и на крају убију, па је још говорио "Оче, опрости им не знају шта чине?". Заиста се дивим твом менталном склопу да не видиш проблем у томе да неко побије децу због "ћело, ћело". 

Greh je sto su uvredili proroka kao sasud Boga zivoga.

Pitam jel dozvoljeno vredjanje svetitelja ili nije,jal bi ti dozvolio svojm detetu da se ruga mostima svetog Vasilija.Odgovori direktno.

I da se divis,i da naucis!

Подели на овим сајтовима

Ја не знам за те грешке и нелогичности? Много, бре, људи читате муслиманске форуме.

Nisam citao muslimanske forume vec nesto malo studirao o tome. Pored ovog pitanja nikako ne vidim tvoj odgovor na moje pitanje o faraonu.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Не, него зато што су издали заједницу (Цркву). То је тада било тако.

Не, него зато што су слагали Духу Светом у трему Храма. Прекршили су добровољно дат завет. И зато што је до тада Дух Свети још увек радио по старозаветним "принципима" што се из хронологије дешавања у тексту да закључити. Ово је наравно моје лично мишљење до којег сам потпуно сам дошао истраживајући ту "проблематику" када су ме једни муслимани напали, говоречи да Исус тако нешто не би учинио већ да се радило о застрашивању ради лове. Нисам баш знао шта да им одговорим, а прво сам морао себи. Ово је одговор до којег сам дошао. Занима ме како мви учени људи гледате на то?

А ми православни схватамо богондахнутост као муслимани и Јеховини сведоци?  

То што Исус говори нема везе са питањем да ли је догађај историјски или није. Ја не тврдим да сигурно није, већ да то није важно у контексту Христовог говора.

Не гледамо као они, али не гледамо ни крајње симболички(тако си и сам рекао). Мислим да су се ти битни догађаји одиграли заиста. И да позивање Исуса и апостола на њих као сасвим реалне догађаје даје додатну тежину том говору.

Подели на овим сајтовима

Uz put mogao bih ti napisati podosta o tome a verujem da i ti znas ali se malo pravis nevest. :)

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Авраму се Исмаил рађа када је имао 86 година, а Исак када је имао 100 година. У сцени са терањем Агаре се говори о Исмаилу као беби иако он тада има 14 година. Шта кажу Трифке и Мелхиседек на ово?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...