Александар Милојков Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Наишао сам на књигу Увод у Нови завет, Др Јоанис Каравидопулос... Читај. Научићеш како је настао Нови завет, као текст и књига. То ће ти помоћи и да га, касније, боље тумачиш и разумеш. Trifke, Ово име није заузето and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 На који начин се тумачи Нови завет? Читај обавезно отачка тумачења. Потруди се и да прочиташ и нешто од савремених православних теолога, њихово позивање на НЗ. Ово име није заузето and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Стварно те удавих са милион и триста својих питања... Видећу са својим свештеником, кад буде слободан, и да нађем још неке људе који се разумеју... Да ми дају којим редом све то да читам. Наслове, ауторе итд итд. А теби неизмерно хвала на труду, и стрпљењу... Да те не оптерећујем више, и ово је пуно. Превелику жељу имам да учим, не замери. Александар Милојков and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Бог је сатирао људе, а доласком Христа више немамо такве интрвенције. Мислим да је тако, имао би шта и кога да спржи и сада. Да ли је то Бог неодлучан или смо му ми као неки програм, па са времена на време убацује побољшану верзију и испробава?..... Ја мислим да Бог и данас исто ради што и у Старом Завету, само ми нисмо способни да видимо његову улогу. И данас људи "невино" страдају. "Невино", гледајући из наше перспективе. Ми и до данас Јасеновац и НДХ не тумачимо као посету Божију. Колико се хвалио да је онај кољач у Јасеновцу убио за ноћ, мислим преко 1000 људи. Споменута је прича из Новог Завет, где муж и жена падоше мртви због лажи. А колико данас људи лаже, и Цркву, и Бога. Шта сад, јел Бог треба све да побије због тога? Или нам не ваља ни Нови Завет, тј. ни та прича није историјска, него алегоријска? Натан, Trifke and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Плашим се да данас постоји тенденција да све што не можемо да разумемо, да рационално објаснимо, негирамо. Најлакше је рећи, дај доказ, немаш доказ - није се то ни десило. Сетимо се да не постоји опипљив доказ ни Христовог васкрсења. Значи ли то да и ту "причу" можемо алегоријски тумачити? Suncokret54 and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Стварно те удавих са милион и триста својих питања... Видећу са својим свештеником, кад буде слободан, и да нађем још неке људе који се разумеју... Да ми дају којим редом све то да читам. Наслове, ауторе итд итд. А теби неизмерно хвала на труду, и стрпљењу... Да те не оптерећујем више, и ово је пуно. Превелику жељу имам да учим, не замери. Само учи, даће Бог да све то дође на своје место. И ја сам некада пролазио кроз то. Тражи и наћи ћеш, куцај и отвориће ти се. ИгорМ, verum est in beer and Ово име није заузето је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Чему сва та почетничка питања. Нико, бар на овој теми, није тврдио то што ти провлачиш кроз питања. Значи милиони људи који су погинули у 2 св рату су били посета Божија и они су били грешници, а многи егзекутори који су доживели дубоку старост су праведници? Тај кољач из НДХ је био рука правде Божије? Колико знамо, све се дешава по Божјем допуштењу. Нама то може да се не свиђа, али не мислиш ваљда да је Бог био немоћан да то спречи? Руком тог кољача је управљао сатана лично. Опомена Божија су били и мученици за веру од почетка па до данас? Мученици за веру су били пример како се понашају Христови ратници који верују у Васкрсење и Живот Вечни. Бог убија невине да би видели Његову улогу и правду? Бог не убија невине, али и невини страдају у овом свету. Зашто? То је посебна тема. О чему ми причамо и у кога Бога верујемо? Причамо о Светом Писму, само неки од нас не мисле да је Оно сликовница. , и сви у истог Бога верујемо, само има неких разлика у размишљањима. Ми изгледа нисмо дочекали Христа, већ и даље верујемо у Бога казне и убиства. Ништа не брини, дочекали смо сви Христа и верујемо у Бога мира и љубави. Јесте да ниси мене питао, али ја ти, грешан, одговорих. Праштај. feeble and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Плашим се да данас постоји тенденција да све што не можемо да разумемо, да рационално објаснимо, негирамо. Најлакше је рећи, дај доказ, немаш доказ - није се то ни десило. Сетимо се да не постоји опипљив доказ ни Христовог васкрсења. Значи ли то да и ту "причу" можемо алегоријски тумачити? Главни докзи Христовог васкрсења су сведоци то јест јеванђеља. Проблем са овим стврима нпр - Бог убија децу која се смеју пророку, јесте у томе што су такве идеје директно у сукобу са јеванђељем. Генерлно све можемо "алегоријски" да тумачимо. Тошто може све алегоријски да се тумачи, не значи да ствари које тумачимо алегоријски не требају. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Главни докзи Христовог васкрсења су сведоци то јест јеванђеља. Проблем са овим стврима нпр - Бог убија децу која се смеју пророку, јесте у томе што су такве идеје директно у сукобу са јеванђељем. Jeste u sukobu ali ne sa Jevandjeljem. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Jeste u sukobu ali ne sa Jevandjeljem. хахаха.. .добро.. какво ли је то јеванђеље твоје када је по њему океј побити тинејџере јер су се драли "ћело ћело" ,,, oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 хахаха.. .добро.. какво ли је то јеванђеље твоје када је по њему океј побити тинејџере јер су се драли "ћело ћело" ,,, Pa nije holivudsko i isto onako kada se ljudi pobiju sto slazu . "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Pa nije holivudsko i isto onako kada se ljudi pobiju sto slazu . Очигледно није ни православно, чим верујеш у Бога који убија тинејџере. Директно је у сукобу са оним што Христос учи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Очигледно није ни православно, чим верујеш у Бога који убија тинејџере. Директно је у сукобу са оним што Христос учи. Да ли је за тебе Бог Новог Завета уједно и Бог Старог завета или не? Suncokret54, Ignjatije, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Moра да се схвати да као што је речено милијарду пута, прво мора да се прочита Нови Завет, да се добро утврди, па тек онда да се пређе на Стари, јер се тада откривају неке нејасноће. Tačno. Kada se pvo shvati i dobro utvrdi kvantna mehanika onda se u klasičnoj sve lepo shvati i sve nejasnoće razreše. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Очигледно није ни православно, чим верујеш у Бога који убија тинејџере. Директно је у сукобу са оним што Христос учи. Siguran sam kao sto rekoh da nije u skladu sa holivudskim Isusom ali jeste sa Isusom pravoslavlja. To sto ti neke stvari nemozes da povezes u svojoj glavi to neznaci da veza ne postoji. Probaj malo pazljivo da procitas NZ pa ces podosta toga nauciti i o SZ. Натан је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука