Jump to content

Како сте провели лето?

Оцени ову тему

Како сте провели лето?   

20 члановâ је гласало

1. 1. Где сте били преко лета?

• На мору
      6
    • На планини
      3
    • На селу
      2
    • На базену
      0
    • На послу
      8
    • У Цркви, наравно
      2
    • У кући, све време
      5
    • Где ћу бити? На интернету...
      3
    • Одакле ми паре буразеру?
      1
    • На њиви
      1

Препоручена порука

Они константно омашују тако да њихове прогнозе ми дођу једина нада да ћу можда и негде отићи.

Ситом стомаку и метеорологу никада не веруј!

Измењено од Дуња

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Moj izbor je ili da ostanem kuci, ili nigde da ne idem...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Moj izbor je ili da ostanem kuci, ili nigde da ne idem...

Takodje.   :) 

Slaozicu se sa vecinom -letu jos ne nazirem kraj . 

Najradije bih da ostanem kod kuce , jer planina ,svez vazduh,socijalna izolacija   i apetit su najgora kombinacija koja je moga da mi se desi ovog leta . :0222_shocked:

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

углавном барећи се у врелом Бг....била су ту два кратка излета која су мало поправила ствар...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ja sam letovanje na Mauiu silom prilika, zbog porodicne situacije, zamenila za posetu miloj mi domovini. 

Btw. Da ne bude zabune, ovde gde ja zivim, Havaji su nam najblize te stoga i najpristupacnije letovaliste... I tako, ako vas zanima, mogu da vam po povratku posaljem slike jesenovanja po divnoj nam serbskoj zemljici :)

Подели на овим сајтовима

Živim na obali mora ali zarad sklanjanja od iskušenja i asketskog podviga ne odlazim na plažu.Ljeto sam započeo u jednom mrčenom sezonskom poslu, od koga sam odustao vrlo brzo (ispostavilo se zbog manjka smirenja).Ljeto nije moje omiljeno godišnje doba jer su nepodnošljive gužve, vrućine i u ovo doba vlada posebna nezainteresovanost za pitanje smrti, što me duboko potresa.

Подели на овим сајтовима

Živim na obali mora ali zarad sklanjanja od iskušenja i asketskog podviga ne odlazim na plažu.Ljeto sam započeo u jednom mrčenom sezonskom poslu, od koga sam odustao vrlo brzo (ispostavilo se zbog manjka smirenja).Ljeto nije moje omiljeno godišnje doba jer su nepodnošljive gužve, vrućine i u ovo doba vlada posebna nezainteresovanost za pitanje smrti, što me duboko potresa.

Sta ti je pogled na svet, pa posle veruj kad ti kazu da je najvaznije u zivotu biti objektivan :)

Подели на овим сајтовима

ako vas zanima, mogu da vam po povratku posaljem slike
може, може.. :) 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ja sam letovanje na Mauiu silom prilika, zbog porodicne situacije, zamenila za posetu miloj mi domovini. 

Btw. Da ne bude zabune, ovde gde ja zivim, Havaji su nam najblize te stoga i najpristupacnije letovaliste... I tako, ako vas zanima, mogu da vam po povratku posaljem slike jesenovanja po divnoj nam serbskoj zemljici :)

Која је то мила домовина?

Друго,заиста нема потребе да нам шаљеш слике сербске земљице,јер да је била дивна,ти би остало у њој,а ми овде знамо какава је,те се немој трудити...

Иначе,из искуства мојих пријатеља који су још деведестих збрисали,могу ти рећи да се та носталгија  губи временом,почиње се све ређе долазити у ех-отаџбину,губи се контакт са људима и на крају време,околности учине да се то готово и  заборави...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Лето је било прелепо, максимално искоришћено: рафтинг на Тари, море (Грчка под обавезно!), викенд у мом омиљеном селу... Жао ми је што нисам стигла да посетим још нека драга ми места и људе! :)

Подели на овим сајтовима

@@Pancakes, Taj asketizam praktikuješ na svoju ruku ili kao poslušnost nekom duhovniku?

Sa duhovnikom na ovu temu sam na istoj frekvenciji (možda zato što je monah) ali ne sa ciljem da tražim blagoslove za ove "podvige", nego jednostavno rezonujemo stvarnost i ispitujemo nečiju volju i spremnost da recimo u ovom slučaju ne ide na plažu.Za neke je ovo prilično suluda i banalna tema.Tu se svakako ne polaže mnogo pažnje na sam neodlazak, jer u redu - ti ne ideš (imaš svoje unutarnje razloge) i nisi ništa bolji od onih koji idu.Tako da - nazvati to asketizmom je malo pretjerano, nego jednostavno sklanjanje i čuvanje (koliko je to moguće) naše ličnosti od mjesta koja umrtvljuju srce, um i volju.To je osnovni asketski princip, ne izlagati se svjesno mjestima koja mogu da unesu pometnju i odnesu mir a koja nismo prinuđeni da posjetimo i možemo našom voljom da izbjegnemo - to je podvig.Plaže su, imho, najpogubnija mjesta za nekog ko ima to eshatološko usmjerenje u sebi, tj. ko ga ima ne podnosi taj način "uživanja".Ja sam rođen na moru, kupao sam se godinama, ali nakon ulaska u liturgijski prostor - to je samo po sebi postalo suvišno jer Duh ne može da trpi prostor plaže, nekakvo leškaranje na suncu, sunčanje, izlaganje svog tijela, tog hrama Duha svetoga pred svima, bestidno, tu je um neminovno prikovan za ono najtjelesnije i ne može da teži onome što je najpotrebnije, a to je oboženje .Ovo pričam iz mog ličnog opitnog iskustva, svako može da ispita sebe na plaži ili nekim sličnim mjestima.

Ovo inače može da posluži kao dobra podloga za sticanje nekog iskustva i ispitivanja naših namjera, potreba i kretanje misli našeg srca.Davno ostavljen provjerni metod, pouka i zavjet najvećeg među svetiteljima Sv.Save:

10450606_921071031243480_417776855358860

Подели на овим сајтовима

Чињеница је да људи који живе на обалама мора,уопште или јако ретко улазе да се купају,а камоли да се излежавају на плажи...

Кад сте видели домордца на плажи било где,кад сте летовали?!

Тако да Панкреасу,не фолирај нас са тим аскетизмом,ајд кад си мангуп,уздржи се о нета,то ти је сто пута већи подвиг,него плажа... :bleh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...