Jump to content

Otac koji nestaje

Препоручена порука

Ван теме... док нисам прочитао, помислио сам да се ради о оцу који изводи неки мађионичарски трик пред камерама, и једва чекао да видим.

О теми: још једна тема где се криве очеви за сваки неуспех који направимо у животу. Или родитељи, уопштено. Људи су и праве грешке, па и грешке у избору партнера или могућности да га задрже. Наша је одговорност шта постигнемо са оним картама које су нам додељене.

Ако цео живот кривимо друге за своје неуспехе, онда смо стварно неуспешни. А и веома лоши потомци, да не употрбим гори израз.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Mislim na to da je jedan roditelj itekako sposoban da odgoji zdravo, normalno dete koje nema psihičkih posledica samo zbog toga što je iz jednoroditeljske porodice.

Као прво,не постоји нити је икад забележен израз "једнородитељска породица"

Дете, веровала или не, има оба родитеља, али то што не живе заједно је њихово (не)дело,за које деца испаштају...

Ништа на овом свету не може детету надоместити дечију срећу,него да се тата и мама воле и живе заједно.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Sistematizacija Oglo :) Izostanak majke u drugu temu,ako nije isto ovako opsiran a ono moguce da je jos i vise od toga.

RYLAH rasudjivanje nije isto sto i osudjivanje.Rasudjivanje je neophodno a osudjivanje nepotrebno.

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Sistematizacija Oglo Izostanak majke u drugu temu,ako nije isto ovako opsiran a ono moguce da je jos i vise od toga.

Izvinite,

ali u tekstu su prva dva reda o ocu. Poslije toga o roditeljima ;-) 

(Naslov i prvi red)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ivinite Vi,

jeste pomenuta su oba roditelja,i izostanak majke kako utice,ali mislim da je vise naglasen izostanak oca,pa zato i naslov teme takav.A opet najbolje da na to odgovori ko je postavio temu,meni se u svakom slucaju cini adekvatan naslov.:)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

kako da deca iz takvih okolnosti prevazidju nedostatke
to je véc druga tema....zavisi i o kojem se nedostatku radi....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Zašto je tema samo o ocu?
pa Ogi, to je jedna tema.....ko zeli, moze da otvori drugu temu o majci..... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

још једна тема где се криве очеви за сваки неуспех који направимо у животу.
ja nisam shvatila tako....tema je vrlo korisna da nas podstakne na razmisljanje ...da uvidimo gde mi kao roditelji gresimo ...znaci , tema podstice nas roditelje da budemo bolji prema svojoj deci....i da od strucnih lica dobijemo neke vazne smernice....za dobrobit nas i nase dece....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Sinoc sam procitao ovu temu vise puta, pogotovu clanke jer su zaista jako interesantni i sa odgovornoscu tvrdim da je dobar deo svega napisanog tacno.

A onda sam krenuo da citam komentare... Ne razumem zasto neko ovakav tip clanaka dozivljava licno i komentarise, davajuci pritom prilicno subjektivne stavove?! 

Muskarci postaju senka i to je apsolutna istina - muskarci su u Srbiji i 80-ih godina bili senka u porodici, naravno, ne svakoj ali u dobrom delu. U nasem narodu postoji ona izreka ,,otac k'o kolac'' sto govori o tome da je u nasem mentalitetu da se muskarci ne bave mnogo porodicom i decom. I to je, dragi moji, fakat. 

Ovo svakako ne iskljucuje one muskarce koji se trude da budu bolji ljudi, a samim tim i ocevi, a ni samohrane majke koje dobro obavljaju svoj ,,posao". 

Hvala Jess, jako mi je prijalo da procitam ove clanke. :) 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

ja nisam shvatila tako....tema je vrlo korisna da nas podstakne na razmisljanje ...da uvidimo gde mi kao roditelji gresimo ...znaci , tema podstice nas roditelje da budemo bolji prema svojoj deci....i da od strucnih lica dobijemo neke vazne smernice....za dobrobit nas i nase dece....

праштајте ал ми делује онако да се свако чеше тамо где га сврби...итекако је корисно....јесте и болно за некога јер се проналази у свему томе у смислу кривице или искуства...

а важно јесте за наук јел нас уби пре свега незнање ...,,za dobrobit nas i nase dece''

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Код нас све некако иде од крајности у крајности,све док су у браку мама и тата се воле и када дође до развода из оправданих разлога е онда сва та љубав преко ноћи прераста у мржњу или како већ да је назовем, где родитељи просто забораве на своју децу препирајући се око свега и свачега и такмичења ко ће коме већу бол да нанесе и то све из повређене сујете.. Наравно по мени је боље ако се мама и тата не воле, неће живети заједно али то не значи да треба да прекину сваку комуникацију, да се договарају око потребе детета јер су обоје родитељи и обоје имају иста права без обзира дали дете живи са мамом или татом. Дете може бити исто срећно када су родитељи у добрим односима и ако не живе заједно и кад год пожели може ићи код тате или маме..Јер незадовољство које родитељи скупљају током година трпљења у браку кад - тад деца то приговоре када одрасту на пр:"нисам ти ја крив/а што си трпео/ла" или "што ниси се развео/ла" итд...и тако шире..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Prema nekim istraživanjima, prosečan američki otac provedi manje od šest minuta nedeljno u kvalitetnoj i uticajnoj komunikaciji sa detetom.

Да ли је ово могуће? Шта је шест минута недељно, време потребно да скуваш једну кафу.

"You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...