Jump to content

Владимир Путин

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo je baš simpa.

Sin američkog potpredsjednika Džoa Bajdena, Hanter Bajden postavljen je za novog člana borda direktora ukrajinskog Burisma Holdinga

http://burisma.com/hunter-biden-joins-the-team-of-burisma-holdings/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ko po obicaju - bezanje u cinizam. A dobio si taj ugovor za kojim toliko kukas. Ja sam mislio da je postojao samo verbaln al eto dobio si i pismeni! 

Ti da si malo pismeniji video bi da se ne radi o ugovoru ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ko po obicaju - bezanje u cinizam. A dobio si taj ugovor za kojim toliko kukas. Ja sam mislio da je postojao samo verbaln al eto dobio si i pismeni! 

:)) 

pa nije bas tako, vec da su indijanci malo drugacije gledali na "vlasnostvo" od nas.... oni nisu verovali da zemlju mozes "posedovati" u smislu u kom mi verujemo.... to jes oni nisu verovali da si vlasnik zemlje, vec da si korisnik zemlje....

Има још извора 

And as it later turned out, the tribe who sold the land at such a deep discount were taking payment for lands which didn’t even belong to them.

http://knowledgenuts.com/2013/10/20/native-americans-didnt-sell-manhattan-for-24-of-beads/

Подели на овим сајтовима

pa nije bas tako, ne pise to sto kazes...pise da su indijanci malo drugacije gledali na svojinu nad zemljom od evropljana.... 

Ono uopste nije ugovor bajo vec pismo nekog trgovca svom sefu ...

The original letter is in the archives of the Netherlands. It was written by a merchant, Pieter Schagen, to the directors of the West India Company (owners of New Netherlands) and is dated 5 November 1626. He mentions that the settlers “have bought the island of Manhattes from the savages for a value of 60 guilders.” That’s it. It doesn’t say who purchased the island or from whom they purchased it, although it was probably the local Lenape tribe.

Da bi bio ugovor morali bi upravo indijanci da ga overe u njihovoj opstini i da udare svoj pecat i uzmu taksu na promet .. ...

Подели на овим сајтовима

Ti da si malo pismeniji video bi da se ne radi o ugovoru ...

Burza postojanje/ne postojanje ugovora je sasvim nebitno. Pisani ugovori su nesto sto je od skora uslo u neku masovnu upotrebu vecina ugovora do relativno skoro su bili verbalni ispred svedoka.

tako i ovaj.......

And as it later turned out, the tribe who sold the land at such a deep discount were taking payment for lands which didn’t even belong to them.

Pa upravo tako, indijanci nisu smatrali da covek moze da bude "vlasnik" zemlje.... ta zemlja (sto se tiche indijanaca) nije imala vlasnike nego korisnike...oni su za te pare prepustili koriscenje te zemlje ....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

dakle nije ih pobio, nije ih proterao, nego se dogovorili nausmeno, da im predaju to zemljste za tu i tu vrednost...konkretno 1000 danasnjih dolara. Sto je ogromna cifra za to doba. 

Брате, вредност долара је временом опадала не обрнуто . Тако да је 1000 данашњих долара ситниш за оно време, безначајна сума, док би тадашњих 1000 долара сад било велика сума .

Сем тога, није истина да нису убијали Индијанце, имаш гомилу примера убијања и насилног пресељења , да не помињем намерно истребљење бизона да би се створила глад у индијанској популацији . Већина Американаца, наравно, није учествовала у томе али се дешавало .

Подели на овим сајтовима

Брате, вредност долара је временом опадала не обрнуто . Тако да је 1000 данашњих долара ситниш за оно време, безначајна сума, док би тадашњих 1000 долара сад било велика сума.

Gresis, opala je u odnosu na neki kasniji period ali ne u odnosu na taj.  U odnosu na taj je porasla. 

Сем тога, није истина да нису убијали Индијанце, имаш гомилу примера убијања и насилног пресељења , да не помињем намерно истребљење бизона да би се створила глад у индијанској популацији . Већина Американаца, наравно, није учествовала у томе али се дешавало .

Bilo je ubijanja, tu i tamo ali je isto tako neistina da su tako okupirali kompletnu zemlju jer su sve preoteli i sve pobili. Bilo je tu svakakvih odnosa, dogovora, prijateljstava pa i sukoba. Ali daleko od toga da je bio neki genocid i nasilno preuzimanje.

Подели на овим сајтовима

Када већ помињеш оно некада и како је све створено, све је то ок, али у тој реалности која је била и тој "правој" и развијеној држави није било хиљаде милионера или како год већ се тада изражавало

Ne izdrzava drzava privredu nego privreda drzavu, ko sto rekoh brkas loncice. I konstano ponavljasu tu jednu istu mantru da je drzava ta koja izdrzava milioner sto je u startu pogresna premisa. 

Ti si buraza taj koji ne razumes kako privreda funkcionise i teras vodu na svoju vodenicu. Ja ne znam kako bolje da ti objasnim od ovog. 

Зашто у Непалу нема милионера? Зато што држава нема пара, па ни људи не могу да узму оно што немају. 

Covece boziji ne stvara DRZAVA profit ... odakle ti uopste ta glupa ideja!? 

Niti se ljudi bogate tako sto uzimaju pare koje drzava stvori...

Neverovatno...

Nepal i druge zemlje upravo zato nemaju pare jer privreda ne moze da funkcionise i drzava nema OD KOGA DA UZME PARE. Jer drzava samo to i radi UZIMA TUDJE PARE od privrednika a ne stvara ih.

Od skora je pocela da ih stampa, to jes da kontrolise kolicinu novca ali ona ne stvara vrednost novca. 

ne znam koliko iljada puta moram da ti ponovim da ti je to greska u raazmisljanju, u pocetnoj premisi.....

Подели на овим сајтовима

Gresis, opala je u odnosu na neki kasniji period ali ne u odnosu na taj.  U odnosu na taj je porasla. 

Све у свему, сума је у вредности данашњих 1000 долара, а то је стварно бедна сума 

Подели на овим сајтовима

Burza postojanje/ne postojanje ugovora je sasvim nebitno. Pisani ugovori su nesto sto je od skora uslo u neku masovnu upotrebu vecina ugovora do relativno skoro su bili verbalni ispred svedoka.

tako i ovaj.......

E imam i ja isto jedan takav sa tvojim pradedom. A svedoci su mi onaj tvoj indijanac i holandjanin .. Osim kuce i imabnja trebas i da mi vratis one novce sto sam mu tom prilikom pozajmio, sadasnjih 20 000 evrica ... Spremi sve sto treba za sledeci vikend ...

Подели на овим сајтовима

E imam i ja isto jedan takav sa tvojim pradedom. A svedoci su mi onaj tvoj indijanac i holandjanin .. Osim kuce i imabnja trebas i da mi vratis one novce sto sam mu tom prilikom pozajmio, sadasnjih 20 000 evrica ... Spremi sve sto treba za sledeci vikend ...

Dovedi ih na sud da svedoce, i vraticu ti. 

Tako funkcionisu verbalni ugovori. 

Evo ti da se edukujes https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.ius.bg.ac.rs%2Fprof%2FMaterijali%2Fvulvla%2Frimsko%2FVerbalni.pps&ei=gCZyU-CwHKv8ywO6vYDQAg&usg=AFQjCNEjJNUstENsgjqIQByciHpgcxkdTQ&sig2=TCDGt7eLdJ59J_JNTjdi8A&bvm=bv.66330100,d.bGQ&cad=rja

Подели на овим сајтовима

Dovedi ih na sud da svedoce, i vraticu ti. 

Tako funkcionisu verbalni ugovori. 

E i ti dovedi na sud ove sto su kupili i prodali menhetn i njihove svedoke...Vidim da znas kako to funkcionise ...

Подели на овим сајтовима

E i ti dovedi na sud ove sto su kupili i prodali menhetn i njihove svedoke...Vidim da znas kako to funkcionise ...

A sto bih ja dovodio? U to sumnjaju samo pojedine budale, ima jedna nauka po imenu istorija, to smatra cinjenicom......

Подели на овим сајтовима

A sto bih ja dovodio? U to sumnjaju samo pojedine budale, ima jedna nauka po imenu istorija, to smatra cinjenicom......

E tu "istoriju" znaju budale a pametan svet zna za genocid nad indijancima.

Подели на овим сајтовима

E tu "istoriju" uce budale a pametan svet zna za genocid nad indijancima.

Ako ste pametni svet ti i Gordana, onda mi je drago sto sam budala koja uci istoriju. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...