Дијана. Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 божијом благодаћу, деси се да човек мало провири у ту тајну над тајнама ovo je moguce i bez gore pomenutog znanja, samo za vjeru. a znanje je potrebno onom ko se trudi da razum-ije, ko bi da um-uje, pa da ne bude u zabludama i pogresnim pojmovima. Олимп је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 ovo je moguce i bez gore pomenutog znanja, samo za vjeru. a znanje je potrebno onom ko se trudi da razum-ije, ko bi da um-uje, pa da ne bude u zabludama i pogresnim pojmovima. Говорим на основу искуства Отаца. Они су управо били спој једног и другог - великог философског знања и савршене вере и љубави према Светој Тројици. Свети Григорије Богослов је у љубавном заносу узвикивао - "Моја Тројица!" мирођија, Олимп, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Баш лепа тема. Volim_Sina_Bozjeg, Milan Nikolic, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 @, Ti predajes matematiku ili sam nesto pomesao? Jelina predaje matematiku,pomesao si ih Лепо ја кажем ЈелЕна, а не ЈелИна! Сто пута сам јој рекла а она не слуша Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 То је тајна. Кажи јој да ће сазнати кад дође време за то. Да, звучи лепо, само то код ње не помаже Рада. је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Овако бих ја урадио, узмеш три свеће и сваку упалиш и пустиш је да гори својим пламеном а онда све три приближиш врховима да се три пламена споје у један где се више не виде први , други и трећи него само један. Прво та визуелна представа ће направити много јачи утисак од било које приче а кад дође пуноћа времена ( да се изразим есхатолошки ) дете ће само схватити. Ппшто немаш три руке, што је и нормално, даш детету да држи једну свећу а ти управљаш са друге две. Овај начин може да упали ( не буквално,наравно). Ово ћу свакако испробати Лидија Миленковић and Рада. је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Па, има их Тројица, али су једно због нераскидиве заједнице љубави. Она мисли да има три Бога када се каже Тројица. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 kao mama tata i dijete jedna porodica... А, мама, тата и двоје деце? Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Хвала свима на труду. Слободно пишите даље, користиће и неком другом Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 ...Но, ипак водите рачуна да своја објашњења прилагодите дечијем узрасту Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Ovo je pitanje koje je kod mene na mestu broj jedan. Deca veruju u Boga - Bog je ,,jedan'' ali postoji kao ,,zajednica''. Mislim da ću morati deci predstaviti punu trijadologiju na najprostiji način. Već radim na tome. Postoje slike koje su teolozi i svetitelji koristili radi objašnjenja jednog Boga kao Trojice. Ja sam to malo unapredio pomoću nekih savremenih ideja. Radi se, prvenstveno, o teološkim stavovima koji se potvrđuju kod svetih Otaca. Zatim, kao pomoć u tome pritiče savremena fizika i kosmologija. Jako je bitno razumevanje prevazilaženja prostornih granica. Time celu priču treba svesti na teologiju - temu o ličnostima, suštini, energijama, večnim idejama i logosima. Iz svega toga dolazi razumevanje o tvorevini kao volji Božijoj. Cela priča je iznenađujuće jednostavna kada se koriste slike. Moći ćete to da vidite kada sve pripremim. Možda je dobro da napravim jednu knjižicu. Gordana ., Лидија Миленковић and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 А, мама, тата и двоје деце? pretpostavila sam da slijedi ovaj problem ali ti njoj probaj da podvalis sa njom u odnosu na vas.. mada ne znam koliko ces uspjeti kad vec sad postavlja takva pitanja.. nadam se da je to drugo beba jos... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=T6h9VQByS7w мала Ђурђа која има само две године....Јеленина ћеркица... Volim_Sina_Bozjeg, Gordana ., Н И Н Е and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Једно врло разумљиво схватање: "Just as there are two eyes but one sight, just as there are two ears but one hearing The same is with all three Divine Hypostases: just as there are three candles but one and the same light." Abba Athanasius "Као што постоје два ока, али један вид, два уха али један слух, исто тако је и са светом Тројицом: три свеће, а иста(једна) светлост. " Авва Атанасије Gordana ., Срђан Шијакињић, Лидија Миленковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Погледајте предавање владике Данила Крстића о Светој Тројици. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука