Jump to content

Русија против УСА - добре и лоше стране.

Оцени ову тему

Препоручена порука

ЕУ је мондијалистички пројекат. А мондијализам у себи садржи елементе и нацизма и комунизма. Зато и није чудно што ЕУ подсећа на бивши СССР. Иначе, ја често волим да кажем да је ЕУ мондијалистички СССР.

А у Ми Лее...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Па не треба бити неки нарочит либерал да би увидео да је ЕУ тоталитарна творевина, која је под потпуном контролом Америке.

Немој више, леба ти.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А у Ми Лее...

Немој више, леба ти.

Шта хоћеш бре ти, а? Молим те, мани ме тих глупих, примитивних коментара. Шта мислиш, да си сад веома духовит? Мислиш да је мера духовитости подсмевање туђим ставовима?

ЕУ јесте тоталитарна творевина, која подсећа на СССР и Трећи Рајх, то је чињеница. То се и у оном видеу помиње. Стално неке забране, те не сме ово, те не сме оно, цензура, мора да се мисли како је одредио Бриселски комитет, ако неко мисли другачије добија етикету да је ,,клерофашиста", ,,екстремиста", ,,комуниста", онда траже забрану, итд. ЕУ је тоталитаран пројекат, па чак и њихов бирократски апарат (комесари, декрети, резолуције, итд) подсећа на бирократски апарат СССР-а или Трећег Рајха, итд. Да не говорим о подршци коју ЕУ пружа украјинским неонацистима из Десног сектора и Свободе. Па погледај и ове домаће ,,еуропејце", све што им не одговара би забранили, укинули, итд.

То су чињенице, а ти ме, молим те заобиђи са оваквим глупавим коментарима.

Подели на овим сајтовима

Прво си помешао мондијализам са глобализмом. Онда си у то убацио комунизам и нацизам. Онда си направио један галиматијас, као да је ЕУ једно хомогено тело које у свему делује јединствено, са јединственим законодавним системом и јединственом спољном политиком. После тога си ЕУ ставио под потпуну контролу Америке. И то све у два веома кратка поста.

Заправо, требало би да бздем задивљен како ти је тако нешто уопште пошло за руком.

Подели на овим сајтовима

Uporediti EU za SSSR, EU je i daleko od toga da bude centalizovana kao SFRJ a kamoli ko Sovjetski Savez. 

Sta i jeste problem Evra jer razlicite drzave bez zajednicke socialne i ekonomske politike je jako tesko. 

EU je nacisto drugacije organizovana od SSSR, a Treci Rajh jos manje.

Подели на овим сајтовима

Прво си помешао мондијализам са глобализмом. Онда си у то убацио комунизам и нацизам. Онда си направио један галиматијас, као да је ЕУ једно хомогено тело које у свему делује јединствено, са јединственим законодавним системом и јединственом спољном политиком. После тога си ЕУ ставио под потпуну контролу Америке. И то све у два веома кратка поста.

Заправо, требало би да бздем задивљен како ти је тако нешто уопште пошло за руком.

Па у ЕУ сви морају да се понашају како се диктира из Брисела. Држава када уђе у ЕУ губи независност. Уводе се заједничке вредности, уводи се исти закони, све исто. У ЕУ нема места за националну независност и сувереност. Држава у ЕУ не сме да води своју политику, већ мора да се понаша онако како одређује Брисел. И то је чињеница. Е то је тоталитаризам.

Ја сам написао да ЕУ има елементе комунистичког и нацистичког тоталитаризма. Иначе, идејни творац ЕУ је Адолф Хитлер. Ако не верујеш, прочитај следећи текст:https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.pecat.co.rs%2F2012%2F05%2Fvladimir-dimitrijevic-zasto-kazes-evropska-unija-a-mislis-na-treci-rajh-mali-kviz-za-eutopiste%2F&ei=6TDOU-rgMfOb1AXCroDQAg&usg=AFQjCNEcJSHAWZ4groatP4y8J9oQzNPXCQ&bvm=bv.71198958,d.bGE

И навео сам примере који то потврђују. А ти сад види. 

И да, ја уопште нисам помињао глобализам, мада глобализам и мондијализам су у суштини исто. Где је разлика? И ЕУ јесте под контролом Америке, то је такође чињеница.

Подели на овим сајтовима

Uporediti EU za SSSR, EU je i daleko od toga da bude centalizovana kao SFRJ a kamoli ko Sovjetski Savez. 

Sta i jeste problem Evra jer razlicite drzave bez zajednicke socialne i ekonomske politike je jako tesko. 

EU je nacisto drugacije organizovana od SSSR, a Treci Rajh jos manje.

Па не бих баш рекао. Иначе, погледа видео под називом ,,Истина о Европској Унији". Није тај видео правио неки ,,параноични Србин", већ је филм западне продукције.

Подели на овим сајтовима

ЕУ је мондијалистички пројекат. А мондијализам у себи садржи елементе и нацизма и комунизма. Зато и није чудно што ЕУ подсећа на бивши СССР. Иначе, ја често волим да кажем да је ЕУ мондијалистички СССР. 

Maло злоупотребљавате либертаријанску критику ЕУ. Еу не подсећа на комунизам и нацизам више од Русије например. 

Па не треба бити неки нарочит либерал да би увидео да је ЕУ тоталитарна творевина, која је под потпуном контролом Америке.

Русија је тоталитарнија од ЕУ и америке заједно. Нпр...

Мислим ако си већ против тоталитаризма..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Maло злоупотребљавате либертаријанску критику ЕУ. Еу не подсећа на комунизам и нацизам више од Русије например. 

Русија је тоталитарнија од ЕУ и америке заједно. Нпр...

Мислим ако си већ против тоталитаризма..

Ма јасно. Русија је ,,најтоталитарнија земља на свету, нема горе диктатуре од Русије, Русија зло, и треба је уништити".

Мислим, дај мани ме тих фора. Русија није ништа мање демократска од Америке и од ЕУ или од неке друге државе. Чак може да буде више демократска од њих. Изјава да је Русија тоталитарнија од ЕУ и Америке је злонамерна и не одговара чињеницама. Ако у Америви могу да се мењају две партије које воде исту политику, ако у Америци могу да воде исту политику, само да се мењају лица, онда ваљда није проблем кад у Русији влада један човек, уз то легално изабран на изборима.

Да ли у Русији постоји вишепартијски систем? Да. Да ли у Русији постоји опозиција? Да. Да ли у Русији постоје избори? Да. Да ли у Русији постоји слобода медија, штампе, итд? Да.

Брале, у Русији нема тоталитаризма, али неки људи нажалост, шта год Русија уради у њој ће видети ,,мрачну источњачку деспотију", али то је проблем тих људи, а не проблем Русије. Русија је демократска држава,са тим што у њој влада руска, а не западна демократија. И то је то.

Подели на овим сајтовима

ЕУ усаглашава прописе који јој служе за заједничко тржиште. Дакле, стандарди, међународно приватно право, неки елементи трговинског права. Далеко је ЕУ од јединственог правног система, те сањарије с почетка овог века су закопане. Оно што мора да буде усаглашено јесу темељне вредности засноване на Европској повељи, али је Европска повеља углавном преписана Повеља УН, коју су сви одавно прихватили. То о чему ти причаш, у области законодавства, не постоји.

Не постоји ни заједничка спољна политика ЕУ, што се може видети на примерима Русије, Јужног тока, Косова, Сирије, Израела и још много других примера. Сви поштују заједничке ставове онолико колико им је у интересу.

САД не води главну реч у ЕУ, макар не више, што се такође показало и показује се на бројним примерима где би заједничка политика била у интересу САД.

Хитлер није имао ниједну оригиналну идеју, икада, па ни идеју о уједињеној Европи. Та идеја потиче од Карла Великог, и током векова је сваки јачи европски краљ покушавао да је спроведе у дело. Једино што је код Хизлера икада било оригинално јесте систем који се не заснива на економском моделу него на геноциду.

Ако ћеш историју или политику да учиш из видео клипова и да онда на основу тога формираш своје ставове, потруди се макар да нађеш клипове који су заиста информативни и непристрасни. Има и таквих, само их треба наћи.

Подели на овим сајтовима

Meni bi bilo posve prirodno,da evropa napravi uniju sa Rusijom....

Možda i to bude. Neće se desiti skoro, ali nije nemoguće jednog dana...

Подели на овим сајтовима

Meni bi bilo posve prirodno,da evropa napravi uniju sa Rusijom....

Све време се око Европе боре Русија, Велика Британија, касније САД, и, у релативно новије време и Немачка.

Русија заступа европазијску заједницу, Велика Британија а касније САД европатлантски концепт повезивања, док у Немачкој преовлађују час једна час друга струја.

Европска Унија у почетку била замишљена као евроатлантски концепт, који ће донети мир континенту, али и везати Европу за САД. То је функционисало док је САД могла све то да издржава. Међутим, кад су економије Европе оснажиле, почела је да се све више јавља идеја о Европи која није ни Евроазија ни Евроатлантик, него само и искључиво Европа. Међутим, то није било одрживо на дужи рок, не само због тога што тако нешто није одговарало никоме сем Немачкој, Француској, Шпанији и Италији, већ и због тога што за тако нешто само становништво Европе још увек није спремно. Одатле је тај пројекат пропао на оном референдуму о заједничком уставу. Касније су изгласали Лисабонски споразум, који је требало да представља темељ устава који ће бити донет без учешћа становника ЕУ, и да крену у неку врсту федерализације.

Међутим, са доласком велике економске кризе, изашле су на површину све разлике које су биле закопане док је свима било лепо. Када је дошло време да једни другима дају паре, или да једни другима објашњавају зашто су једни пропали а други напредовали, показало се да ипак имају много више разлика, и да је заправо једино што спаја европске државе економија, што је ипак, имајући у виду историју Европе, огроман корак напред, јер су постигли мир међу државама које су се клале хиљаду и триста година.

Тренутно, Европа (ЕУ) је негде између ова два концепта (евроазијски и евроатлантски концепт), док је европски концепт остављен по страни и најмање реалан, макар за сада. Да ли ће ЕУ да направи унију са Русијом или да остане везана за САД, зависи пре свега од тога шта ће свака од те две силе имати да јој понуди, као и од, не мање битно, безбедносне ситуације у будућности.

Подели на овим сајтовима

Ма јасно. Русија је ,,најтоталитарнија земља на свету, нема горе диктатуре од Русије, Русија зло, и треба је уништити".

Мислим, дај мани ме тих фора. Русија није ништа мање демократска од Америке и од ЕУ или од неке друге државе. Чак може да буде више демократска од њих. Изјава да је Русија тоталитарнија од ЕУ и Америке је злонамерна и не одговара чињеницама. Ако у Америви могу да се мењају две партије које воде исту политику, ако у Америци могу да воде исту политику, само да се мењају лица, онда ваљда није проблем кад у Русији влада један човек, уз то легално изабран на изборима.

Ниси ти под винклу. У Америци се "мачују" две партије са по 20 кандита. У Русији влада већ 15 година један човек. 

У Америци имаш 1 % људи који држе 50 % богаства.

У русији 100 људи држи 50 % богаства (0,01%)

У америци можеш да живиш ако си геј, можеш да водиш геј блог да користиш право слободе говора и кретања. У русији те и милиција бије ако си геј. И за то има оправдање у закону.

У америци имигрант може да се избори за живот тамо, да ради поштено, можеш да дођеш као студент на размену. У Русији су до скоро пребијали студенте који су из других земаља и остале "имигранте" и имали су подршку у руској думи.

У америку, људи дођу, студирају. заврше факултет, запосле се, врло лако се интегришу и приме у друштво...

Дакле има милион разлога зашто је Америка мање тоталитарна од Русије.

Вишепартијски систем..

пријатељу у америци прво имаш више од две партије, две партије се такмиче за федералну власт. За државне власти разних држава се такмичи много њих. ТЕ две партије не пружају по једног него по 20 кандидата, дакле такмичи се око 40 људи. А не "два човека", нити две партије. То нису две партије са 2 програма већ 40 различитих програма од стране 40 кандидата те две партије. 

Онда, у америци се гласају и судије, који за разлику од Русије и других земаља, имају много високу власт. Они креирају законе, јер је тамо англосаксонски систем. Учествују у власти. У европским руским демократским системима судије су углавном "робови" власти, немају никакву законодавну моћ.

Судска, извршна, управна, локална, федерална власт све је то подељено у америци, свако је ограничен и свако неког "контролише"

Што у Русији није случај. 

Подели на овим сајтовима

е да, у америци се продаје канабис. Слободно. 

У америци сме полицајац да буде за легализацију наркотика. 

Итд....

Много много разлога што је АМерика слободнија и мање тоталитарна од Русије. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...