Mилена КШ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Bog da mu dusu prosti Драшко and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Бог нека му душу прости, баш ми је жао Био је фаца Mилена КШ and Дуња је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Mилена КШ and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Бог нека му душу прости, баш ми је жао Био је фаца ma bio je maestralan...al eto...Gospod hteo da trojica velikih umetnika ode za poslednjih mesec dana(Kemo,Demis pa sad i on)... Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Отишао је "Златни дечак". Господ нека га усели у Рајско насеље... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Господи упокој и сотвори вечнују памјат. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 pocivaj u miru legendo..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Какав цар. Која величина. Управо се завршилa реприза једног од његових последњих концерата на РТС-у. Каква одмереност и шарм. Господственост. Дискретни покрети. Здраво понашање. Искрен када се осмехује. Ведрог лица са оним очима "смејалицама" и благо погуреним раменима. Благи погледи. Скромна тексас кошуља и бројаница. Брилијантан. 8086.gif У једном тренутку се прене када схвати да му је откопчано дугме на кошуљи и пожури да га закопча. Штета што нема тог концерта на Јутјубу. Још је отпевао "My way". Овај наступ је нешто старији у односу на тај којим је РТС решио вечерас да нас части: "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Наш сабрат јеромонах Спиридон, острошки монах, упокојио се синоћ у Господу. Заупокојена Литургија и опело биће служена у скиту манастира Острога – Јован До у недјељу 1-ог марта са почетком у 9 часова. Господе, упокоји душу свога монаха Спиридона. Острог, 28. фебруар 2015. г.Острошки монаси. Манастир Острог Kaludjerovic Sreten and Goku је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Bog da mu dusu prosti Kaludjerovic Sreten and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Бог да му душу прости. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Остале фотографије Манастир Острог Данче* је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 У ОСТРОШКОМ СКИТУ, ЈОВАН ДОЛУ, САХРАЊЕН ЈЕРОМОНАХ СПИРИДОН Јеромонах Спиридон Јанић, сабрат манастира Острога, сахрањен је данас у порти острошког скита Јован До. Заупокојену Литургију служио је намјесник острошке обитељи протосинђел Павле, уз саслужење бројног свештенства и свештеномонаштва Митрополије црногорско – приморске и Епархије будимљанско – никшићке. Заупокојеној Литургији и опелу присуствовао је велики број монаштва и вјерног народа. Након Светог Причешћа, о. Павле је са саслужитељима служио опело, након чега су присутни последњи пут цјеливали десницу острошког монаха Спиридона. Монаси су ковчег са тијелом потом пренијели до манастирског гробља, гдје се, прије полагања у гроб присутнима бесједом обратио протосинђел Павле. - Опраштамо се од јеромОнаха Спиридона. Немамо нешто посебно да кажемо, јер је о. Спиридон све рекао својим животом и својим подвигом – казао је о. Павле. Према његовим ријечима, јеромонах Спиридон је својим животом оставио добру поуку монасима. - Био је познат по томе да никада није оставио своје монашко правило. Радије је негдје каснио по два три сата или није отишао, само да не би оставио своје правило. Будио са рано ујутру, некад и око 2 или 3 сата, како би обавио своје правило. Оно што је обећао Господу, то је и испунио – казао је о. Павле. Он је даље напоменуо да је о. Спиридон ишао путем Христовим, коме сада иде у наручје. - Нама остаје његов лик да га се сјећамо, да му се у ономе што је добро уподобимо, да се молимо Богу да нам опрости ако је било неких неспоразума и слабости људских. Али ту је Христос који све испуњава, све покрива благодаћу, све чини радосним. И овај испраћај пун радости и ишчекивања Васкрслога Христа. Христос Воскресе – ријечи су протосинђела Павла. Јеромонах Спиридон се упокојио у навечерје Теодорове суботе, а жеља му је била да почива поред свог духовног оца блаженопочившег Архимандрита Лазара у Јован Долу. Албум са фотографијама http://www.ostrog.co/?p=4768 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Čovek koji je razumeo Darvina slobodan bubnjević U UTORAK, 2. MARTA, U BEOGRADU JE PREMINUO NAJUGLEDNIJI EVOLUCIONI BIOLOG U SRBIJI, PROF. DR NIKOLA TUCIĆ. BIOLOG I GENETIČAR, BIO JE DOPISNI ČLAN SANU, ISTRAŽIVAČ NA IBISS-U, PROFESOR BIOLOŠKOG FAKULTETA I NAJBOLJI POZNAVALAC TEORIJE EVOLUCIJE U SRBIJI Nakon neočekivane i za srpsku nauku tragične vesti da je u Beogradu iznenada preminuo prof. dr Nikola Tucić, u arhivi "Vremena" potražio sam njegov intervju koji sam imao zadovoljstvo da zabeležim. Iznenadio sam se što se taj intervju dogodio tako davno i da je objavljen pre čak 360 brojeva, u martu 2008. godine. Čitajući ga, vidim samo odbleske tog neobičnog, višečasovnog razgovora u sobi 103 u kome je profesor Tucić zanemario činjenicu da daje novinski intervju i pokušao da mi lično objasni koliko je baština Čarlsa Darvina značajna za razumevanje sveta u kom živimo. Svakako, bio je to jedan od onih intervjua koje pamtite mnogo duže nego što traju audio fajlovi i snimači koje novinari svako malo menjaju. Bilo je to vetrovito martovsko popodne. Prošao sam kroz kapiju Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i unutar zgrade potražio sobu 103. Profesor Tucić me je dočekao srdačno, pokazao mi svoj eksepriment sa žižkom, a potom uz čaj, u tesnoj kancelariji, objašnjavao mi evolucione mehanizme kao da sam mu student. Napolju, nad Dunavom, padalo je veče, a profesor me je sa strpljenjem ispravljao, vraćao i vodio ka razumevanju. "Različitost je osnova bez koje nema evolucije", ponovio je nekoliko puta, a meni se činilo kako najednom vidim potpuno nove horizonte i da odavno ne vodim nikakav intervju, već slušam najduže i najbolje predavanje o evoluciji koje sam ikada čuo. Njegovo tumačenje misterije gena, njegov matematički pogled na vreme, sveukupan pristup promišljanju sveta i života zvučao je kao otkrovenje. Kasnije, kad me je urednik upitao kako je prošlo, ne bez ponosa sam rekao kako me je profesor usvojio među svoje studente. A profesor, uz sve druge brige, na svoje studente nikad nije zaboravljao. Nikola Tucić je rođen 1946. godine u Novom Sadu. Biologiju je završio 1968. godine na odseku biologije Prirodno-matematičkog faluteta. Već od sledeće je postao asistent, a od 1978. godine i professor na Biološkom fakultetu. Doktorirao je 1975. na tezi iz genetike, a u više navrata je boravio u SAD kao istraživač. Pre deset godina je izabran za dopisnog člana SANU. Osim kao predavač, bio je jedan od vodećih istraživača, ako ne i predvodnik istraživanja u oblasti evolucione biologije u Srbiji. Na Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković" vodio je Odsek za evolucionu biologiju. Bez ikakve sumnje, bio je najbolji poznavalac teorije evoluije u Srbiji. Vodio je brojne projekte među kojima je i jedinstven eksperiment u oblasti kvantitativne genetike, sa populacionom strukturom pasuljevog žiška (Acanthoscelides obtectus) koji je trajao duže od tri decenije. Objavio više od 100 zapaženih publikacija i naučnih radova, među kojima je i nedavno izašla knjiga "Od molekula do organizma", koju je pripremio sa saradnicom Biljanom Stojković, inače profesorkom na Biološkom fakultetu. Pored ovakvih radova, podržavao je sve inicijative u kojima se evolucija predstavljala široj javnosti. I mada je više voleo da se kloni medija, javnih tribina i skupova (pomenuti intervju je dao "Vremenu" samo iz osećanja prijateljstva prema našem nedeljniku), podsticao je svoje studente i saradnike da javno nastupaju i gde god mogu objašnjavaju Darvinovu teoriju. Pritom, redovno je dolazio da ih podrži iz publike, da čuje sve njihove nastupe. A on sam je umeo da na najbolji način objasni najsloženije koncepte i da bude shvaćen od potpunih laika. Nepogrešivo je razumevao dublju prirodu evolutivnih mehanizama i znao da obrazloži kada je smisleno, a kada besmisleno upotrebiti ih za tumačenje nekih drugih, ne samo bioloških fenomena. Odmeren, jasan, uverljiv i nepokolebljiv, bio je prvorazredni naučnik, od one vrste kakvu Srbija nikad nije negovala u dovoljnoj meri. Suočio se i sa teškim izazovima tokom života, sa ličnim tragedijama, ali je ostao na nogama. I uvek predavao studentima. Preminuo je 2. marta 2015. Neočekivano, od gripa. Izvor: Vreme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 (измењено) *********************** Gospod da ga useli u carstvo nebesko... Измењено Март 3, 2015 од Grizzly Adams Уклоњена непримерена порука и коментари. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука