Justina Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 19. 1. 2014. at 21:09, Милан Ракић рече Није толико драматично и није физички хендикеп у питању, али ево како се понео учитељ мог детета у једној земунској ОШ. Ти Драле знаш, за остале који не знају, мој млађи син је црнпураст и личи на Циганче. Пошавши у трећи разред, од почетка школске године, до пред крај првог полугодишта, Јован се неколико пута жалио да га једно дете из одељења кињи и назива погрдним именима у контексту Цигана. Првих неколико пута нисам уопште реаговао, док дете нанон 4-5 ексцеса те врсте није дошло уплакано из школе са речима да је опет кињен. Када се десило и следећи пут, отишао сам код учитеља, који је већ био упознат са тиме (јер му се Јова пожалио након 3-4 ексцеса), где је он реаговао пар пута и на крају је звао дететове родитеље... Након тога (разговора са родитељима тог клинца), позвали су ме директор школе и учитељ и пренели да је том малом смањена оцена из владања, док је родитељима стављено на знање да ако се такво нешто још једаред понови, биће принуђени да мењају школу... Tvog deckica je maltretiralo jedno dete , ali je obicno tako da se nekolicina dece ostrvi na jedno dete, a onda ni ucitelj ne zna kako da reaguje jer ce roditelji te dece reci da je to nevazno, decja posla i slicno. U manjim mestima ( Zemun je jel "svet" ) postoji i problem da se deci nekih uglednih likova i likinja iz varosi mnogo gleda kroz prste jer su oni ili sefovi bolnica, gradonacelnici, neki partijski funkcioneri, a nije bas zgodno zamerati se takvima i onda se deca nasilnici ne kaznjavaju, a ova maltretirana kako znaju i umeju. Treba imati na umu da nije svako maltretirano dete iz porodice kakva je decakova iz uvodnog posta nego ima i dece , i to ne malo, i iz asocijalnih porodica gde roditelji i ne idu na roditeljske sastanke niti ih mnogo zanima skolski zivot svoje dece. Od petog razreda u grad dolaze i deca sa sela koja su uvek fina meta za podsmeh, a njihovi roditelji su seljaci koje pedagogija bas mnogo ne zanima. Sace Obi da kaze da ovo sve nije tacno, ali nazalost jeste. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 9:05, Justina рече Tvog deckica je maltretiralo jedno dete , ali je obicno tako da se nekolicina dece ostrvi na jedno dete, a onda ni ucitelj ne zna kako da reaguje jer ce roditelji te dece reci da je to nevazno, decja posla i slicno. U manjim mestima ( Zemun je jel "svet" ) postoji i problem da se deci nekih uglednih likova i likinja iz varosi mnogo gleda kroz prste jer su oni ili sefovi bolnica, gradonacelnici, neki partijski funkcioneri, a nije bas zgodno zamerati se takvima i onda se deca nasilnici ne kaznjavaju, a ova maltretirana kako znaju i umeju. Treba imati na umu da nije svako maltretirano dete iz porodice kakva je decakova iz uvodnog posta nego ima i dece , i to ne malo, i iz asocijalnih porodica gde roditelji i ne idu na roditeljske sastanke niti ih mnogo zanima skolski zivot svoje dece. Od petog razreda u grad dolaze i deca sa sela koja su uvek fina meta za podsmeh, a njihovi roditelji su seljaci koje pedagogija bas mnogo ne zanima. Sace Obi da kaze da ovo sve nije tacno, ali nazalost jeste. Sve ovo sto si navela je tacno ali samo jednim delom. Nije uvek tako. Mogu ti navesti i iz sopstvenog primera. Decu nemozemo od svega zastiti nesto moraju i sama da nauce da ocvrsnu pa cak i kada je maltretiranje u pitanju. Resenje je da posvetimo svi vise paznje deci i roditelji i skola ali ni to nista ne garantuje. Licno kao roditelj smatram da je najbolje sto mogu da ucinim za svoje dete da se molim Bogu za njega i da trazim od Boga da sve ono sto ja kao roditelj nisam ucinio kako treba da On to ispravi i da ga vodi i da se brine za njega. Nesmemo zaboraviti da su nam deca samo pozajmljena i da su ona vise Bozja nego nasa. O implikacijama ove misli zakljucite sami. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 8:14, Trifke рече pustio bih ja tebe ali neces ti mene! Па шта хоћеш да ти кажем када те не занима оно што сам писала. Хоћеш да си у праву тамо где је на самом почетку Постања апсолутно одсуство насиља при стварању. Без обзира да ли се ради о несташном, немирном или ком другом детету, оно је увек икона Божија за коју је Христос страдао и васкрсао. Добри циљеви се постижу добрим средствима, а батина је апсолутно зло и није из раја изашла ни за кога! Ај' сад, пуштен си! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 11:58, nlcph рече Па шта хоћеш да ти кажем када те не занима оно што сам писала. Хоћеш да си у праву тамо где је на самом почетку Постања апсолутно одсуство насиља при стварању. Без обзира да ли се ради о несташном, немирном или ком другом детету, оно је увек икона Божија за коју је Христос страдао и васкрсао. Добри циљеви се постижу добрим средствима, а батина је апсолутно зло и није из раја изашла ни за кога! Ај' сад, пуштен си! sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Не би било лоше да поједини искључе опцију "годиште" на профилу, да се не брукају! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 18. 1. 2014. at 21:53, w.a.mozart рече Verujem da će ovaj dečak da zasija još za života kao što verujem da će mnogi koje ne znamo ili nam deluju blesavo i drugačije da sijaju u Carstvu... to je jedino što je sigurno. Do tada... Bato, savrsen komentar. Ja bih dodala, da volim da smo svi na zemlji takve mile duse kao Ono dete. I ja se secam gimnazije I meni su pravili dosta problema jer Sam bila dosla sa strane I pricala Malo drukcije. Nikad me razred nije prihvatio Osim par njih. Proslo je to Ali Sam se susretala sa ljudima koji nikad nisu odrasli pa I kasnije prave s one grupe I maltretiraju druge, npr. Na poslu I drugde. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 13:09, T рече Bato, savrsen komentar. Ja bih dodala, da volim da smo svi na zemlji takve mile duse kao Ono dete. I ja se secam gimnazije I meni su pravili dosta problema jer Sam bila dosla sa strane I pricala Malo drukcije. Nikad me razred nije prihvatio Osim par njih. Proslo je to Ali Sam se susretala sa ljudima koji nikad nisu odrasli pa I kasnije prave s one grupe I maltretiraju druge, npr. Na poslu I drugde. Meni se svidja ovo sto si ti rekla jer znam kako si se osecala. Ja sam imao problema od 5 do 8 razreda. Kasnije sam stvcari preuzeo u svoje ruke bez icije pomoci. I ovo ti je tacno. Dobro je ako nasilnistvo nekoga uhvati samo u ludim godinama. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 za te male mangupe trebala je da radi dobra siba... obi-wan and Trifke је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 19. 1. 2014. at 23:59, Volim_Sina_Bozjeg рече Moj miloš još nema 3 godine...on uzme lap top uključi ga pokrene konekciju za internet, udje na jutjub i počne da gleda filmove. On već ima i karakter i čast , čast se ispoljava tako što ga ja upozoravam da ne radi to a on se rastuži tipa ali tata znaš da ja to ne bi nikad uradio zar ne vidiš da se šalim i skrećem ti pažnju. Prut ga nije takvog stvarao. Ali da ne bude sve crno belo postoji situacija kad ga po dupetu udarim tipa kad skoči sa stola i ja se prestravim.( specijalac) Učili smo da skačemo malo po malo i sad nikad ne skoči a da ne promisli situaciju. Eto samo da ti kažem koliko znaju deca sa nepune tri godine. (kakvi crni flomasteri u dvd) Немају ону врсту "части" коју одрасли тако зову а у ствари је обична сујета. Дете добије по дупету, заплаче се, теже понови прекршај а за десет минута ето га код тебе де се мази као да ништа није било. Неки овде разрађују погрешну дечију психологију па сам зато написао ово о части. А љубав дете осећа кроз комплетан однос према њему па могу слободно да кажем и кроз прут понекад, само мало са "одложеним" дејством. Ја само не одобравам да родитељи по сваку цену избегавају да "укроте" дете и оваквим мерама када је то неопходно. Лидија Миленковић, YOKA and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 0:29, Столе рече И успева му замисли молим те! Па успевало је и код мене када сам био мали: "Видећеш ти своје када дођемо кући." Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 tuga. na sta su sve danas spremna deca da ucine kako bi postali deo drustva.. 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 13:58, Mилена Ристић рече za te male mangupe trebala je da radi dobra siba... Da ali po njihovim roditeljima... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Ево један поучан цитат од Св. Николаја Српског: Dužnost je roditelja da ne smatraju decu svoju za isključivu svojinu svoju, no da ih vaspitavaju malo za sebe, a dosta za društvo. Majka priroda naučila je dovoljno svako dete sebičnosti, majka Srpkinja nema tome šta da doda no ima da oduzme. Ђуро Станивук, obi-wan and Пг је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Šta je sa onom fino vaspitanom decom koja nisu dobijala batine? Što da roditelji ne uzmu pelcer od roditelja koja su tako vaspitala dete? Ili su samo pelceri sa batinicama vaspitnim dobri? Столе је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 On 20. 1. 2014. at 16:48, Volim_Sina_Bozjeg рече Šta je sa onom fino vaspitanom decom koja nisu dobijala batine? Što da roditelji ne uzmu pelcer od roditelja koja su tako vaspitala dete? Ili su samo pelceri sa batinicama vaspitnim dobri? To da li ce dete biti vaspitano ne zavisi od kolicine batina koje dobije... Таша and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука