Jump to content

Проблеми деце су одраз проблема породице

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Попунила. Ти си разуман јер си добијао батине! Ја сам "неразумна" јер ме нису тукли! sHa_sarcasticlol ) 

To im je bila velika greska! joooj  :))  :))  :))  :))  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Попунила. Ти си разуман јер си добијао батине! Ја сам "неразумна" јер ме нису тукли! sHa_sarcasticlol ) 

sisteeeeerrr :) oduševljen sam. Trifke je samo naisao na penal...predaj se mali :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

По реакцијама родитеља на понашање њихове деце. По томе што, док деца не прерасту играоницу, десетинама , десетинама пута долаза на рођендане својих другара. И, можда ти је чудно, али много волим децу (и то није условљено њиховим (не)васпитањем), и деца мене много воле, а родитељи цене. 

Tesko ces to da objasnis njemu, ali je dobro sto ipak ne odustajes...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ok

jadno dete

Ti si prijatelju stvarno mracan. Ko je govorio o zlostavljanju dece?

Ja licno citajuci sto si napisao neverujem da ne razlikujes nasilje od vaspitnih batina! Mislim da se stvarno pravis lud!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

sisteeeeerrr :) oduševljen sam. Trifke je samo naisao na penal...predaj se mali :))

Penal???? sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ti si prijatelju stvarno mracan. Ko je govorio o zlostavljanju dece?

Ja licno citajuci sto si napisao neverujem da ne razlikujes nasilje od vaspitnih batina! Mislim da se stvarno pravis lud!

Ladno si ga provalio. :0102_laugh:

...

Naravno brate da se pravi lud i pametuje (i proziva!) u prazno, to je valjda toliko ocigledno... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

jadno dete

Поређење ти је на месту, таман толико као кад би нежан матерински пољубац изједначио са инцестуозном педофилијом. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ово по мени је боља фора...

Vaspitne mere efikasnije od batina

Iako je za neke “batina iz raja izašla” postoji mnogo drugih tehnika koje roditeljima daju mogućnost da vaspitaju svoje dete i nauče ga dobrom ponašanju bez ikakvog telesnog kažnjavanja. U nadi da bi svaki roditelj sigurno svaki put želeo da izbegne batine navodimo jednostavne mere koje će vam pomoći da pozitivno preokrenete i uspešno rešite neprijatne situacije i ružno ponašanje vašeg deteta.

1-tajm-aut-metoda.jpg

ТАЈМ АУТ МЕТОДА

Jedna od najzastupljenijih vaspitnih mera roditelja je takozvani “tajm-aut“(engleski „time-out“). Ova vaspitna metoda sankcioniše detetovo loše ponašanje njegovim privremenim odvajanjem od mesta gde se incident dogodio. Dete se obično pošalje u ćošak ili da sedne negde samo kako bi se smirilo. Starije dete može za to vreme i da razmisli šta je loše uradilo. Posle tog određenog vremena dete bi trebalo da je naučilo svoju lekciju. Predlaže se minut za svaku godinu starosti (dete od 5 godina u tajm autu boravi 5 minuta).

http://www.najboljamamanasvetu.com/2012/10/vaspitne-mere-efikasnije-od-batina/

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Поређење ти је на месту, таман толико као кад би нежан матерински пољубац изједначио са инцестуозном педофилијом. 

To sestro! :good2:  :good2:  :good2:  :))  :))  :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Наравно да јесте, али понекад се деси да не упали. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Vaspitne mere efikasnije od batina

Iako je za neke “batina iz raja izašla” postoji mnogo drugih tehnika koje roditeljima daju mogućnost da vaspitaju svoje dete i nauče ga dobrom ponašanju bez ikakvog telesnog kažnjavanja. U nadi da bi svaki roditelj sigurno svaki put želeo da izbegne batine navodimo jednostavne mere koje će vam pomoći da pozitivno preokrenete i uspešno rešite neprijatne situacije i ružno ponašanje vašeg deteta.

1-tajm-aut-metoda.jpg

ТАЈМ АУТ МЕТОДА

Jedna od najzastupljenijih vaspitnih mera roditelja je takozvani “tajm-aut“(engleski „time-out“). Ova vaspitna metoda sankcioniše detetovo loše ponašanje njegovim privremenim odvajanjem od mesta gde se incident dogodio. Dete se obično pošalje u ćošak ili da sedne negde samo kako bi se smirilo. Starije dete može za to vreme i da razmisli šta je loše uradilo. Posle tog određenog vremena dete bi trebalo da je naučilo svoju lekciju. Predlaže se minut za svaku godinu starosti (dete od 5 godina u tajm autu boravi 5 minuta).

http://www.najboljamamanasvetu.com/2012/10/vaspitne-mere-efikasnije-od-batina/

E moj prijatelju imao sam prilike na delu da vidim posledice tih engleskih metoda vaspitanja posto to sto ti pises dolazi od njih. Ponesto od toga moze ponekada da uspe a najcesce ne. Za 5 minuta moj bi sin sa 5 godina napravio jos 55 prekrsaja. Ali zato samo jedan prutic bi ga smirio za sledecih 5 dana. Jednom je dobio batine i posle je bilo dovoljno i da vidi prutic i postao bi kao bubica!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Dete sa posebnom potrebom.

Oni to ne razumeju. molimoli

Do nedavno deca sa posebnim potrebama nisu mogla da se školuju.

Uglavnom se roditelji bore za prava svoje dece i njihovu socijalizaciju.Problemi nastaju i kad škola neće da upiše neko dete ,roditelji idu od škole do škole i niko da otvori ....Užasno,nismo u stanju nikoga da volimo. :cmizdrenje:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Iste te batine muskarci koriste i na svojim zenama. Al sa tim scenariom, pretpostavljam, imas problema?

:))

Па видиш како, наравно да, тај сценарио не долази у обзир, јер је мене муж оженио као формирану, одраслу особу.

А, васпитавали су ме родитељи.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Dete sa posebnom potrebom.

Oni to ne razumeju. molimoli

Do nedavno deca sa posebnim potrebama nisu mogla da se školuju.

Uglavnom se roditelji bore za prava svoje dece i njihovu socijalizaciju.Problemi nastaju i kad škola neće da upiše neko dete ,roditelji idu od škole do škole i niko da otvori ....Užasno,nismo u stanju nikoga da volimo. :cmizdrenje:

Na zalost prijatelju tu si upravu. Znam za takve slucajeve. Ako nemas kintu ili vezu puko si ko zvecka!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Разумела сам онако како је написано, да је „батина из Раја изашла“ и да у томе нема ништа лоше. Ако учини нешто лоше, прво га треба васпитати да не учини нешто лоше, а ако се деси да учини, наравно да га не треба тући прутем, такав начин васпитања своје деце је забрањен, а ти си тукао дете из немоћи што ниси знао шта да радиш, ниси узео тиме оут да покушаш да размислиш и тестираш своје дете шта ти говори своји понашањем. Деца имају право на осећања, наравно то им не даје за право да раде шта им је воља, али родитељ који туче своје дете није јасан у својим захтевима када треба да стави неке границе на понашање свог детета. Након сваког сукоба дете треба одраслу особу, да се смири и поврати поверење родитеља. Прут и шамари су застарела метода, нажалост ти и даље мислиш да је то „неопходно зло“ за одгајање деце. Можда ниси открио да је забрањено и да данас можеш завршити у затвор. Кажем, постоје и други „ефикасни“ начини подизања младих. Не мислим да си тукао своје дете зато што си зао, него што ниси видео други излаз из сукоба са својим дететом, него  замисли да му пустиш крв на нос или потресеш мозак, пореметиш психу. Наравно да је захвалан како мало више размишља, неће тући своју децу! Па није тако како кажеш да "цивилизован" начин васпитања производи наркомане. Много шта игра улогу.

Мислим ипак да ме не разумеш или да немаш довољно искуства. "Батина је из Раја изашла" је као и увек непогрешива народна мудрост и односи се како на децу, тако и на одрасле. "Модерно" васпитање деце иако је у примени врло кратко у односу на историју итекако је показало многе своје лоше стране и "ђавољу" лукавост која под видом цивилизованости и наводне просвећености упропашћује и децу и родитеље. Нема веће љубави него сачувати човека од греха. То се данас заборавља на многим пољима а не само на васпитању деце. Зато имамо гомиле душебрижника који у некој својој наводној "љубави" прихватају све грехе и изопачености своје деце и својих ближњих уопште, а када ти греси и изопачености пређу меру онда дижу руке од њих. Многима су испрали мозак таквим квазиучењима о васпитању деце. Нема ту немоћи како ти кажеш. Ја живим са супругом која је сензибилна женска особа и пре свега осећајна мајка, и ни једну ствар, поготово ако се ради о деци, не чиним без да се саветујем са њом. Сваки пут када су батине у питању постојала је сагласност нас обоје и немој мислити да после тога нисмо у другој соби иза затворених врата патили што је тако морало да буде. Не тврдим ја да не постоје деца коју никада не треба тући, ја само тврдим да већина људи којој и сам припадам итекако у животу заслужи батине које су само на његову добробит и да тог момента не постоји други начин. Осврни се само на Библијску историју па ћеш видети да тај метод и Бог често примењује иако као Хришћани верујемо да је не највећи него и једини Човекољубац.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...