feeble Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 А и како да одређујемо ко је верујући или није, Traziti da izdeklamuje Simvol Vere verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Па лако, нека дође на Литургију. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Кад већ маштамо, да и ја нешто предложим: - на ПБФ-у увести факултативни предмет - програмирање - за све оне који немају сигурну везу да се запопе и добију неку добру парохију, увек ће бити посла па макар и фриленсинг тако да могу да издржавају своју породицу. Сваки свршени теолог који није постао свештеник сведочиће веру хришћанску у средини у којој се буде налазио и биће задовољан својом ситуацијом и неће кукати на цркву што му није нашла намештење... -за ђаконе узимати само искрено мотивисане хришћане, већ запослене и професионално остварене, финансијски стабилне, тако да не оптерећују буџет парохије - редовни свештеници да буду само свештеници и да живе од прилога верника (уколико је то могуће) - хоћу да мој парох буде мени доступан током целог дана да могу да га позовем и да има времена за мене и моју породицу, и да нам стави до знања да смо му битни (јер између осталог - приходи му зависе од парохијана). Наравно, уколико неки попа може све своје обавезе да испуњава и да паралелно ради још неки частан посао, не би га требало спречавати у томе. Ето verum est in beer and feeble је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 А и како да одређујемо ко је верујући или није, ко више верује или мање, па сходно томе да му улазимо у кућу. Постоје разни људи, али се никада не зна када ће их лупити луда љубав Божија. Зато увек треба радити са свима и молити се за свакога. Направи се званична црквена апликација за андроид и онда се верник скенира камером смарт телефона, претрагом у централној бази се провери колико је пута присуствовао литургији у претходних годину дана, колико се пута причестио, какав је човек, да ли дели милостињу, какве су му мисли а какав му је живот и то све... И онда на екрану испише - ФАИЛ - лажњак verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Reko mi je neki drug koji studira teologiju da on isto tako zeli. Ali onda je terati ljde da 5 godina studiraju teologiju stvarno preterano. Ali resio bi problem prevelikih cena kod popova, onaj pop koji je doso na sahranu babe je trazio 5000 Dinara, to je super plata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Увек је лакше наћи оправдања и изговоре него признати да нешто не ваља и треба да се мења. Што се мене тиче - верујем у Христа васкрслог и баш ме брига за све то. Свештенство има проблем. СПЦ има проблем. Само констатујем. Превише сам стар да се нервирам, превише млад да одћутим. Певам свој блуз без намере битне... obi-wan and Violetta Valery је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Служити са незнабошцима и ићи код незнабожаца су 2 различите ствари. Свештеник иде да проповеда, а не да служи са њиховом службом. Иде да одради формалност у коју га је жалосно стање ствари у СПЦ увалило, па покушава да умири савест и свему да неки смисао. У најбољем случају... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Како жели? Нико никога не тера, а и не траје 5, већ 3 и 4, тако је било до скоро, осим ако се није променило нешто. То од 5 година иду они јадничци (много је Dobro nisam znao ne znam dobro srpsko skolsko. Moj drug zeli da svestenstvo radi jedan posao a zapoveda pored toga. 5000 дин није супер плата, осим ако за тебе није, али онда благо твом послодавцу и благо оном код кога живиш, јер од толико се не живи. Е сада, постоји разлика тражити и узети. Нису сви свештеници лопови, нити сви возе добра кола, не треба генерализовати и треба разликовати видео стварно и чуо сам од некога. Nije ali za Srbiju su 50 evra koliko je tada bilo za dan i za pripovedanje od 15 Minuta dobro. Nema svako u Srbiji cerku koja radi u inostranstvu pa moze lako da plati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Онда најбоље да укинемо свештенике, парохије и остало !? :.mislise. Извини, а ко је то уопште рекао? Или је у питању класично завлачење да случајно себи не признамо да је цар го... Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа, Учећи их да држе све што сам вам заповједио; и, ево, ја сам са вама у све дане до свршетка вијека. Амин. Мт. 28, 19-20 Него је требао да им каже: Ви сте једини прави, шта има да се мучите са незнабошцима, то је све формалност ако идете међу народ. Наравно. И ја кажем да треба да идемо међу народ и проповедамо. Само што ми сада то скоро уопште не радимо. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 27, 2014 Пријави Подели Написано Јун 27, 2014 Иде да одради формалност у коју га је жалосно стање ствари у СПЦ увалило, па покушава да умири савест и свему да неки смисао. У најбољем случају... Таки попа се сам увалио кад је одабрао своје занимање. Богу хвала нисам срео много таквих! verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука