Jump to content

Зоран Ђуровић: Хагиографска историографија Владимира Димитријевића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зашто приватном!?  

Хоћемо нјавно!!!! 

Тако, па можада се плаши маца што је појела текст, да текст не поједе њу. Можда је у питању текст егзортистичког карактера. Можда нису шупља слова. Опрез.

Подели на овим сајтовима

@ Хаџи, друже Хераклите,

видим да те нека мука спопала. Ако хоћеш, можеш да напишеш у приватном писму на овом сајту. Мало се прибојавам да си се декомпензовао...  

Како видиш јеси посто сад одједном платоничар? Јели се то твој појам теорије нанаово утемељио као виђење или је ставр каузалне природе, просветли ме поводом ове декомпензације, шта то значи да сам постао незамјењив? Ћитаб ћеш добити у инбокс

Подели на овим сајтовима

Тако, па можада се плаши маца што је појела текст, да текст непоједе њу. Можда је у питању текст егзортистичког карактера. Можда нису шупља слова. Опрез.

И? Идемо... 

Подели на овим сајтовима

И? Идемо... 

Како идемо ти си администратор, ко је обрисо текст (мене римског грађанина без суда затвористе у избисте, а сад да ме пустите тек онако). Послаћу и теби у инбокс или ћу га ја окачити али ако се не брише.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Вратите се на тему, не желим да читам некаква нагађања... да видимо конкретно шта може да се каже на задату тему. Имате зилион спам-тема па тамо спамујте.

Подели на овим сајтовима

Послаћу и теби у инбокс

Нисам добио писмо...

Да ли треба да `играм` или не...

Подели на овим сајтовима

@ Хаџија, добро рече Р2, треба послушати робота.

Ни приватно писмо ти ништа не говори, него још више подгрева моје страхове да те није погодила декомпензација (Декомпензација је неуспех у компензацији као механизама одбране, што доводи до провале до тада латентних патогених процеса и до погоршања психичког здравља. У клиничкој психологији и психијатрији говори се о неуротичној и психотичној декомпензацији. Прогресиван губитак нормалног менталног функционисања, одбрамбених механизама и кохерентних мисаоних процеса које може кулминирати у психозу. Из Вики, да не пишем сам). Веруј ми на реч, друже, пошто си већ обећао да ћеш ми веровати, јер дуги низ година сам исповедао људе, па зато да поразговараш са неким (у приватном писму те могу упутити на особу).

Видиш, велика је разлика међу нама зато што ја пишем и потписујем се. Ти си no name. Ниси изградио позицију. Када дођеш у позицију да стојиш иза казаног, ти се јави.

Да се мало нашалим на твоје "интелигентно" питање: Ја све изокрећем јер сам ватикански 007! Послат сам да разорим СПЦ, да уништим овај сајт. Плаћен сам богато, али како мрзим Србе, и за џабе бих радио! - Ти, опет ниси први који ме је "раскринкао", има доста отачествених који су обдарени разликовањем духова, па су ме већ открили у мојој не више тајној него само још подмуклој демонској мисији.

Интересантно је да си практично једини од отачествених који се јавио на ову тему. На овај текст, као на други о Петровићевој тези, сви отечествени само "у црну земљу погледаше". Нема да пресавију табак! Њутре јуначки!

Шта онда остаје? Па да се аутор, ава Зоран дискредитује као латиномислећи, продана душа итд. Али, колики им се страх у кости увукао од аве, ни на њиховим "духовним" и "православним" сајтовима не помињу ове текстове. Да не би нека нејака душа случајно бацила поглед и упецала се у закучасте замке римског попа! Дакле, ти текстови не постоје. Нису за поменути као ни име ђаволово.

А ствар крајње једноставна: узмеш лепо један аргумент, напишеш страницу сувислог текста у коме кажеш: ја се са аутором не слажем са овим ставом због тога и тога. Ја ћу да лепо одговорим на то, ако је аргументовано писано, јер и сам видиш да на булажњења и инсинуације не одговарам него то са ниподаштавањем и дубоким презиром одбацујем.

Дакле, узми са пажњом и разумевањем, да не кажем са страхом Божијим, да читаш ове текстове како приличи и Бог заповеда, па се онда јави. Такође, узми правопис у руке, па да по ортографским правилима напишеш то што желиш (хајде што интерпукције немаш, али не знаш ни речи да одвајаш; не правдај се брзином у куцању, јер те грешке које зајметих систематски понављаш). Узми, према томе мало да радиш, рак мозга сигурно нећеш добити (ја ти то одговорно гарантујем), па се јави.  

Подели на овим сајтовима

Вратите се на тему, не желим да читам некаква нагађања... да видимо конкретно шта може да се каже на задату тему. Имате зилион спам-тема па тамо спамујте.

Па добро , ако смо разумили Анахронизам у смислу пројекције остаје још

Швапско схватање историје као непролаза

Најдивнији духовник Данило Крстић - прво његово предавање је било о непотискивању полне енергије и фалусу. Данас епископ Григорије каже: неко је слаго монахе да се то може искорјенити и потиснути...

Па су тако многи дотезали најјачи федер (или како ислам каже најјаче оружје), који је редовно искако и ударо и гдје треба и гдје не треба, углавном гдје не треба. То су учили неки добри духовници.

Друго Епископ Данило Крстић је једини који је јавно признао ангажман за ДБ. Једини који га је одбио и због тога канонизован је Варнава Настић, ова маса између...

И наравно ултра небулоза о развоју српске нације из круне. Западне нације се развијају у борби за инвестутуру као државе, српска аутокефалија је само неколико вјекова старија, о овоме видјети Код Жарка Видовића.

Рим је добар и из Рима смо видили многа добра најновије је Ђуровић.

Подели на овим сајтовима

Ни приватно писмо ти ништа не говори, него још више подгрева моје страхове да те није погодила декомпензација (Декомпензација је неуспех у компензацији као механизама одбране, што доводи до провале до тада латентних патогених процеса и до погоршања психичког здравља. У клиничкој психологији и психијатрији говори се о неуротичној и психотичној декомпензацији. Прогресиван губитак нормалног менталног функционисања, одбрамбених механизама и кохерентних мисаоних процеса које може кулминирати у психозу. Из Вики, да не пишем сам). Веруј ми на реч, друже, пошто си већ обећао да ћеш ми веровати, јер дуги низ година сам исповедао људе, па зато да поразговараш са неким (у приватном писму те могу упутити на особу).

Видиш, велика је разлика међу нама зато што ја пишем и потписујем се. Ти си no name. Ниси изградио позицију. Када дођеш у позицију да стојиш иза казаног, ти се јави.

Да се мало нашалим на твоје "интелигентно" питање: Ја све изокрећем јер сам ватикански 007! Послат сам да разорим СПЦ, да уништим овај сајт. Плаћен сам богато, али како мрзим Србе, и за џабе бих радио! - Ти, опет ниси први који ме је "раскринкао", има доста отачествених који су обдарени разликовањем духова, па су ме већ открили у мојој не више тајној него само још подмуклој демонској мисији.

Интересантно је да си практично једини од отачествених који се јавио на ову тему. На овај текст, као на други о Петровићевој тези, сви отечествени само "у црну земљу погледаше". Нема да пресавију табак! Њутре јуначки!

Шта онда остаје? Па да се аутор, ава Зоран дискредитује као латиномислећи, продана душа итд. Али, колики им се страх у кости увукао од аве, ни на њиховим "духовним" и "православним" сајтовима не помињу ове текстове. Да не би нека нејака душа случајно бацила поглед и упецала се у закучасте замке римског попа! Дакле, ти текстови не постоје. Нису за поменути као ни име ђаволово.

А ствар крајње једноставна: узмеш лепо један аргумент, напишеш страницу сувислог текста у коме кажеш: ја се са аутором не слажем са овим ставом због тога и тога. Ја ћу да лепо одговорим на то, ако је аргументовано писано, јер и сам видиш да на булажњења и инсинуације не одговарам него то са ниподаштавањем и дубоким презиром одбацујем.

Дакле, узми са пажњом и разумевањем, да не кажем са страхом Божијим, да читаш ове текстове како приличи и Бог заповеда, па се онда јави. Такође, узми правопис у руке, па да по ортографским правилима напишеш то што желиш (хајде што интерпукције немаш, али не знаш ни речи да одвајаш; не правдај се брзином у куцању, јер те грешке које зајметих систематски понављаш). Узми, према томе мало да радиш, рак мозга сигурно нећеш добити (ја ти то одговорно гарантујем), па се јави.  

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo da se Zoran Djurovic nije ovako detaljno potrudio da protestuje u pismu poslatom Glasu Koncila.Tad vam (verovatno od bojazni da ne uvredite vase RMK prijatelje) nije palo na pamet da  se bavite analizom istorijskih dogadjaja RMK nad Srpskim stanovnistvom,prozelitizmom,konvertitsvom i slicnim akcijama Iz Rima.

Naravno,Dimitrijevic cak nema ni pravo na diskusiju,pa se na internetu glorifikuje jos jedna pobeda Vatikanskog djaka.

А овако могу да пишу само непријатељи Србства. Надам се да ће Вас у одговору раскринкати као притајеног католика и масона!

Koliko se god trudio da budes ironican,Istina se otkriva kroz razne stilske figure.Al nema potreba da njega bilo ko raskrinkava,najbolje on to sam radi. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Хвала на поуци за декомпезацију и дијагнози др Ђуровићу, нисам знао да сте и том свјетлу изградили своје име.

Обећао сам ти вјеровати по питању свјесне организације чињеница, али то нисте одговорили

А не по питању ваших кометиција у психијатрији које ипак изгледа имате тиме што " дуги низ година исповједате људе" Мени је ово збрка, али пошто сте се огласили у том исповједном смислу Вама ћу се исповједити ма шта под тим подразумјевали. јавно или приватно како ви зажелите.

Зашто и по чему сам ја отачествени?Какве су то племенске категоризације на снази? Етикета на себи имам толико али вјеруј ми ова је нова. Шта су они теби рекли ја не знам и немам ништа са тим, ја ти то нисам рекао  ни напсао.

Рим је добар и ти си добар

Дакле нисмо прешли ни анахронизам, него ја сад имам везе са тим што су рекли отачаствени теби, то је ваљда компезација.

Молим те декомпензирај и одговарај на то што сам ја питао.

А писао сам српски и неки су то разумјели, за исповјест се не шалим.

То што су неки ником поникнули незнам за што је било, ја још нисам дозвао (Вас Свети Оче и мој нови вд духавникче , а ко ме без шале прихватате и ако не се неповучете из овог светог чина.) да ми одговорите на питања и у примјерен дијалог, него се мој духовниче разбацујете чињеницама и фазонима и неможе чивјек да допре до Вас мој свети Оче од тих ....

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo da se Zoran Djurovic nije ovako detaljno potrudio da protestuje u pismu poslatom Glasu Koncila.Tad vam (verovatno od bojazni da ne uvredite vase RMK prijatelje) nije palo na pamet da  se bavite analizom istorijskih dogadjaja RMK nad Srpskim stanovnistvom,prozelitizmom,konvertitsvom i slicnim akcijama Iz Rima.

Naravno,Dimitrijevic cak nema ni pravo na diskusiju,pa se na internetu glorifikuje jos jedna pobeda Vatikanskog djaka.

Необавештена старино, свим отечественима уредно шаљем моја писанија. Мом другару Димитријевићу и лично на мејл, као и борбашима и Истина је Артемије. Овде би ме сигурно неко обавестио да се Влада јавио, али није. Са НСПМ су ме питали да ли да пусте један његов критички текст гледе моје маленкости, и ја сам одмах рекао да га пусте. Био публикован. Није било никаквих лупетања или непријатности. Наравно, он види ствари из свог угла. 

Што се тиче ГК и они су већ добили своје, као што им додаци следе. Ја када бих могао да се као парамецијум умножим, на општу радост наших талибана, стигао бих и о другом да пишем. На жалост, само сам патролог, уметник, поп итд. Знам пак добро свест сличних вама, тако да када би вам и св. Сава лично рекао зашто папу ословљава са св. Оче, ви бисте се и њега одрекли. Ја се пак јако плашим таквих "наших" бранитеља. Немојте, молим вас! 

Подели на овим сајтовима

То што су неки ником поникнули не знам за што је било, ја још нисам дозвао

(Вас Свети Оче и мој нови вд духовниче , ако ме без шале прихватате и ако не се не повучете из овог светог чина.)

да ми одговорите на питања и у примјерен дијалог, него се мој духовниче разбацујете чињеницама и фазонима и неможе чивјек да допре до Вас мој свети Оче од тих ....

Можда и нису успјели да допру до вас, можда и они посматрају племенски...

Ја Вас никад нећу тако гледати нема тих категорија у мом скромном апарату, бићу поштен у дијалогу и искрен и досад јесам, ни из нашег Оче-синовског односа се нећу повући довјека јер га озбиљно схватам, молим вас да Вам не смета што ја имам  још једног духовника, али нега не виђам често. А зар и то има везе мени су увјек сви говорили као један, тако су ми уши научене.

Подели на овим сајтовима

То што су неки ником поникнули не знам за што је било, ја још нисам дозвао

(Вас Свети Оче и мој нови вд духовниче , ако ме без шале прихватате и ако не се не повучете из овог светог чина.)

да ми одговорите на питања и у примјерен дијалог, него се мој духовниче разбацујете чињеницама и фазонима и неможе чивјек да допре до Вас мој свети Оче од тих ....

Можда и нису успјели да допру до вас, можда и они посматрају племенски...

Ја Вас никад нећу тако гледати нема тих категорија у мом скромном апарату, бићу поштен у дијалогу и искрен и досад јесам, ни из нашег Оче-синовског односа се нећу повући довјека јер га озбиљно схватам, молим вас да Вам не смета што ја имам  још једног духовника, али нега не виђам често. А зар и то има везе мени су увјек сви говорили као један, тако су ми уши научене.

Дакле, као ментор велим: сконцентриши се, изабери из текста неки аргумент па образложи. Да не причамо вицеве и сл. На то ћу да одговорим, и молим те правопис у руке; нисам прихватао семинаре мојих студената који нису били писани како ваља. Све друго на страну: аргумент: аутор вели то и то, али то не стоји због тога и тога.

Ако можеш да уђеш у овакав начин дискутовања ок., ако не, поздрав. 

Подели на овим сајтовима

Дакле, као ментор велим: сконцентриши се, изабери из текста неки аргумент па образложи. Да не причамо вицеве и сл. На то ћу да одговорим, и молим те правопис у руке; нисам прихватао семинаре мојих студената који нису били писани како ваља. Све друго на страну: аргумент: аутор вели то и то, али то не стоји због тога и тога.

Ако можеш да уђеш у овакав начин дискутовања ок., ако не, поздрав. 

Стани, прво те молим да ми ником не поникнеш као духовник, био је један Арсеније (Бухић) који ми је као духовник ником поникао.сад је бискуп Англиканске цркве, ти ако ми поникнеш зна се гдје ћеш зваршити - рекли би злобници.

Дакле ти велиш:

Да је СПЦ постојала у врјеме Милутина и да је она помогла у неком спору тога доба. СПЦ строго узевши постоји ни сто година, (у смислу традиције и ја постојим као Хераклит) у реду чему компликовати није ти то било тема... али то је мали и прост анахронизам дозбољен и примијеран, свјестан или несвестан.

Моје прво питање о твом текст је било да ли радиш свјесне анахронизме, прилагођавање чињеница.

Ја на себи својсвен начи радим то и због тога сам пазарио надимак од тебе: моја парафраза херакто-парменида је нетачна и то је теби запело, али је свјесно прилагођена и није неутемељена јер хајдегер ту хераклитову фразу преводи као дијалог, а за парменидову фразу сам умјесто човкек писао дијалог, што је такође нетачно али мислим истина.

Методски у тексту дајем предност истини а не тачности. И то је Хајдегеријанско разликовање.

Твоја самоувјереност ми дјелује мало напаљено па сам питао за дубље учитавање у текст које сам назвао анахронизмом пројекције јер ме занимало дали имаш свјест о томе, а то значи и зрелији приступ тексту.

То сам објаснио једном члану и љепо је разумио - ти би докторе то већ требао да знаш - а испољио си то и тиме што си мени учито старовјрце или ко зна кога,

а то је опет, досадило ми је да цртам јер имаш такве изграђене представе и тако организован категорички апарат да некажемо пред-расуде.

То је угллавном тако и зато се самозвани умјетниче јавља надреализам, јер постаје јасно да је до реалног немогуће доћи да увјек постоји нанос представа или параноја, али не као болест уважени (не мој психијатру) и мој свети духовниче,

тако настају разне надреалистичке формуле од којих ћу истаћи само Далијев  параноично критички метод у сликарству. Дали зна да мора да паранојише али уноси критику у параноју,  дакле свјесно обликује представе. Да недужим то и још много тога је примељиво на текст и читање.

Занимо ме најприје приступ а не чињенице, јер ако се чињенице неслажу са мном тим горе по њих, цитирам знаћеш ти кога. Занимо ме приступ јер Ниче каже прво филозофирај па живи, односно прво организуј приступ а онда читај.

Даље желио сам да допринесем теми разликовањем историграфије и историје, јер претензије историографа на историју нису зреле. То је опет тема за себе. разликовање измђу историје и повјести код Хајдегера, времена и историје код Видовића. да би дошли до темеља твојих  хагиографије и историогрфије и "лоших" синтеза ВД

Даље ми је посебно дрзак Ваш став са висине према епископу Данилу који врјеђа моје црквено биће ако га имам, (а открили су ето и црквену ипостас) али то све настрану да не будем и ја бранилац.

А посебно је неодговорна Ваша теза да  је захваљујући добру - круни- из Рима формирана српска нација и њена култура.

Зато сам вас упутио на Жарка Видовића, јер може бити да нисте малициозни како ја и мислим, него сте негдје на тим западним школама учили како се нација (као код њемаца посље дугог рата формира кроз државу) па сте тај расуд примејнили на формирање српске нације из културе или мита ако хоћете.

Зато сам Вас упутио на Видовића и Крстића оног лошег духовника:  култ-култура-нација-држава, док је друга перспектива са запада држава прави нацију а нација културу.

Да су исте  те култоролошке перспективе не би ми имали много проблема.

Који је значај мита, данас романа у политичком свјету сведочи утицај Ћосића који је идеолог, а академија, црква и Милошевић извођачи, а Ћопић и ћопићевци опозиција.

Раскол у српској нацији  је раскол на љевици, десницу још имамо у рнр и Пајкићу. Латентни раскол у цркви мора бити исте природе и оба су крива љева.

Нису католици нама проблем по мени, али су то другачије тријадологије... различити свјетови, разне онтологије између осталог и то ме увјрава да Црква није онтологија.. али то је стварно посебна тема.

Бити србин није лако, јер то је надхнуће а не стање (крви или државе-онтологије и идеологије:роботске психологије)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...