GeniusAtWork Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 1. To su naučnici koji piju koka kolu. 2. Nemam pojma. 3. Da bi prodali više koka kole. Provaljeni su! https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Заглављује ти слово А. Ај још један леп цитат, као одговор: '' Неки тврде да је наводно креационизам младо учење које је настало у крилу протестантизма. Али ово мишљење је неодрживо. Мишљење о стварању света за шест дана не припада лутеранима и калвинистима, већ има корен у Библији, освећеној пророчком, апостолском и светоотачком традицијом Цркве. За разлику од паганства, хришћанство је увек исповедало управо креационизам, а не еволуционизам. Иако протестанти у целини заиста деле позиције креационизма, било би врло неправедно сводити светоотачко учење о Шестодневу на протестантизам. Симпатије протестаната према креационизму нипошто га не могу обезвредити, као што не обезвређује ни Библију њихова позната љубав према речи Божијој. Пре би се могло рећи да се савремени еволуционизам под маском црквеног благочашћа ослања на ону науку која се појавила у Европи у раздобљу Ренесансе - препорода паганских принципа у уметности, науци и философији. Тако да није креационизам производ протестантизма, већ је еволуционизам плод препорода паганског погледа на свет у расцрквењеном западном свету. Савремени еволуционизам који се заодева у црквено рухо, сродан је секуларизацији и модернизму. При томе се прикрива ауторитетом науке и зато изазива толико велико поверење код савремених људи.'' http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/JeresEvolucionizma/JeresEvolucionizma03.htm Gomila gluposti najviseg reda kakve je moguca naci samo na svetosavlje.org sajtu. Kreacionizam NIJE SAMO verovanje u stvaranje sveta za 6 dana nego jos mnogo drugih stvari. Kreacionizam zahteva bukvalno tumacenje citavog Pisma sto je ordinarna budalastina i bukvalno masakriranje sustinski duhovnih i filozofskih poruka koje se nalaze u pismu. Ako neko bukvalno veruje u rajski vrt sa zmijom koja govori i jabukom, a ceo kracionisticki pokret je smisljen samo zato da bi se ispiranjem mozga ucvrstila samo takva bukvalna slika, taj NIKADA nece razumeti o cemu govori biblijski pad i u cemu je Adamov greh. Samim time nikad nece razume zbog cega je Hristos dosao i zbog cega je morao stradati. Njemu ce to razni svetosavlje eksperti maskirati raznim glupim pricicama tipa "bio jednom jedan i znas sta je njemu bilo" i uvek ce biti rob necijih naivnih tumacenja vere. Ovo je samo glupa zloupotreba jezika gde se krecionizam poistovecuje sa verovanjem u stvaranje za 6 dana. Da i ne govorim o drugim budalastinam tipa da je evolucionizam (ma sta to znacilo) poteko iz paganstva (opet ma sta to znacilo). Милан Ракић, Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Ма велика је разлика да ли си настао од мајмуноликог бића или од мајмуна. Ајде не лупај. А ево ти представе: Не смо то већ смо и ми мајмуни.... клсификционо... Заглављује ти слово А. и с просуо сам воду на лаптоп до скоро нису ни радили сад раде али мло фалично Што се тиче цитата мени није бааш леп... има теолошких мишљења која се слаажу са еволуцијом то јест биг бангом.. Зезалу су се научници да када су сконтали даа је биг банг таачна теорија то јест кад су дошли до врха сазнаања у почетку универузума ти их је већ чекал "баанда теологаа" која је делила тај став. Праавослвна црваа се никд није озбиљно бавила тим питањем нити је буквалност библије питање које је иоле битно заа правуслвно веру. Напомињем буквалност.. а не тачност библије... разлика постоји између таа два. Што се тиче правослвља за правослвца је прихваљиво д буде и креаациониста и еволуциониста. а ово пишем не да тебе убедим, већ јер знам да многи као јаа беже од праавославља ко ђво од крста јер мисле даа је праавослвље то даа верују да је свет створен пре 6 000 година што је мени а и тим другим.. непомјмљиво.... Па ето да се зна да креаационизам није никакваа правослаавна истина већ мишљење појединих праавославних верника и д не мораш бити креациониста да би био православаац.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 A sanse dat ti gresis su pretpostavljam minimalne?! Не прави се блесав. Овде нисам у питању ја. Не постављај ствари наопако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Ne vidim zašto je nekome bitno za veru kako je i kada svet stvoren? Koliko to znanje utiče na spasenje i kako ? Kakva je razlika za mene izmedju velikog praska i stvaranja za 6 dana ? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Ne vidim zašto je nekome bitno za veru kako je i kada svet stvoren? Koliko to znanje utiče na spasenje i kako ? Kakva je razlika za mene izmedju velikog praska i stvaranja za 6 dana ? Oces da te kamenuju? Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Не прави се блесав. Овде нисам у питању ја. Не постављај ствари наопако. Nisi ti u pitanju. Tacno ali nije ni Aleksandar pa si mu ti ipak napisao "velike su sanse da gresis". Ako se neko od nas dvojice pravi blesav to sigurno nisam ja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Oces da te kamenuju? Imam dobar kisobran pa nije problem. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leonida Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 bangin :fmqmtx: .kov. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 prosto covek obozava da obrce nauku kako se njemu svidja... puno ime evolicije je "razvoj vrsta" Nije "nastanak zivota" To su sasvim dve oblasti biologije.. srodne ali ipak razlicite... a sta da ti kazem , jednom sam ti reko da si ogranicen, ti samo dokazujes da sam ja u pravu, evolucija je malo siri termin od TE i ne mora imati veze sa biologijom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 a sta da ti kazem , jednom sam ti reko da si ogranicen, ti samo dokazujes da sam ja u pravu, evolucija je malo siri termin od TE i ne mora imati veze sa biologijom Докле планираш да се играш терминима? Не контам јел то намерно радиш или шта? Ако је тема о теорији еволуције... о томе причамо.. не знам што користиш термин еволуција у ширем смислу, јел желиш намерно да правиш непотребни оффтопик? Јел ти је то циљ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Докле планираш да се играш терминима? Не контам јел то намерно радиш или шта? Ако је тема о теорији еволуције... о томе причамо.. не знам што користиш термин еволуција у ширем смислу, јел желиш намерно да правиш непотребни оффтопик? Јел ти је то циљ? tema je takva kakva je, nije ni o teoriji evolucije pa je ljudi krenuli pominjati, ja tebe nisam nista ni pitao, ja sam se samo osvrnuo na aquiliusov komentar, procitaj jos dva tri puta dok ne skontas .... inace teorija evolucije govori samo o porijeklu vrsta dok kreacionizam govori o porijeklu svega na ovom svijetu pa prema tome radi se o mnogo siroj oblasti od one koju si ti zamislio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 tema je takva kakva je, nije ni o teoriji evolucije pa je ljudi krenuli pominjati, ja tebe nisam nista ni pitao, ja sam se samo osvrnuo na aquiliusov komentar, procitaj jos dva tri puta dok ne skontas .... inace teorija evolucije govori samo o porijeklu vrsta dok kreacionizam govori o porijeklu svega na ovom svijetu pa prema tome radi se o mnogo siroj oblasti od one koju si ti zamislio Jeste ali za evoluciju imamo toliko dokaza da vise ne znamo sta cemo sa njima, a za kreaacionizam jos uvek cekamo makar jedan jedini. Druga stvar, sto je kreacionizam tek jedna od milion varijanti koje vi vernici poturate tako da ne mozemo da znamo ko je u pravu dok se vi medjusobom dogovorite... a znamo da ce to tesko da se desi jer ce vernici razlicitih religija radije da se pokolju nego da se oko icega dogovore. Eto na primer, ti kazes kreacioniaz i mislis na onaj biblijski... a sta cemo sa islamskim kreacionizmom, kako da znamo da mozda nije on u pravu? kreacionizam je smesna, urnebesno smesna opasna stvar i svakom pametnom coveku sluzi kao jedan od najjednostavnijih i najtacnijih testova za razdvajanje budala od normalnih ljudi. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Jeste ali za evoluciju imamo toliko dokaza da vise ne znamo sta cemo sa njima, a za kreaacionizam jos uvek cekamo makar jedan jedini. Druga stvar, sto je kreacionizam tek jedna od milion varijanti koje vi vernici poturate tako da ne mozemo da znamo ko je u pravu dok se vi medjusobom dogovorite... a znamo da ce to tesko da se desi jer ce vernici razlicitih religija radije da se pokolju nego da se oko icega dogovore. Eto na primer, ti kazes kreacioniaz i mislis na onaj biblijski... a sta cemo sa islamskim kreacionizmom, kako da znamo da mozda nije on u pravu? kreacionizam je smesna, urnebesno smesna opasna stvar i svakom pametnom coveku sluzi kao jedan od najjednostavnijih i najtacnijih testova za razdvajanje budala od normalnih ljudi. to je sada druga stvar, ja nisam nista branio kreacionizam u ovoj temi, ja sam rekao davno na vise tema sta ja smatram kao licnost sklona kritickom misljenju, a ne ovca koaj guta logiku kako joj ko servira... pravoslavlje ne natura nikome kreacionizam jer to i nije smisao vjere u pravoslavlju, globalno gledajuci stvari, pravoslavci ne znaju sta je tacno bilo jer i ne treba da znaju,to niej ni bitno. meni licno su blize neke stvari u kreacionizmu nego u zvanicnoj nauci,konkretno u TE, jedno i drugo ima rupetina, ali ova naucna strana mi izgleda nevjerovatnija i ludja, meni licno, ne zelim da ikom to namecem,to mi je psoebno izrazeno ako idemo malo ranije od TE pa pogledamo sta je sve "naucno validno" u atrofizici npr. knjiga postanja u odnosu na to po fantastici je mala maca... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 tema je takva kakva je, nije ni o teoriji evolucije pa je ljudi krenuli pominjati, ja tebe nisam nista ni pitao, ja sam se samo osvrnuo na aquiliusov komentar, procitaj jos dva tri puta dok ne skontas .... inace teorija evolucije govori samo o porijeklu vrsta dok kreacionizam govori o porijeklu svega na ovom svijetu pa prema tome radi se o mnogo siroj oblasti od one koju si ti zamislio Не, тема је о мом деди не о теорији еволуцији... Креационизам говори управо о пореклу врстаа... не ради се о "облсти" већ о лупетању глупости. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука