JESSY Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Postoje ljudi kojima je sve što im se ne dopadne u vezi katastrofa. I, vrlo često, za sve što im se ne dopadne okriviće partnera ili partnerku, nikada sebe. S takvim ljudima je, ukoliko odbiju da se promene, izuzetno teško živeti, i uglavnom završe ostavljeni – i ubeđeni da je osoba koja ih je ostavila užasna.Tipičan primer? Recimo, njoj (katastrofičari mogu da budu i muškarci, samo smo ovog puta uzeli nju kao primer) smeta što se on još uvek nije vratio s posla, pa da večeraju. Onda pomisli kako on uvek kasni na večeru (bez obzira na to da li on stvarno često dolazi kasno, ili ponekad, ili skoro nikad), i kako joj se smučilo da čeka na njega. Nakon još malo vremena, pomisli kako njega, zapravo, uopšte nije briga što se ona toliko muči oko spremanja ukusne večere, ni što se namučila da dotegli hranu iz prodavnice. I onda pomisli kako je on zapravo uopšte ne primećuje, briga ga kako se ona oseća, nikad ga i nije bilo briga, sebičan je i samoživ, ne zna ni zašto je uopšte s njim.Da podsetimo: počelo je od toga što on još nije stigao kući. A završilo se time da je on sebično samoživo stvorenje koje ni za koga osim njega samog nije briga.Ovakva vrsta ljudi će, kad god se oseti uznemireno, voljenu osobu napasti rečima „Ti uvek…“, „Ti nikad…“. U takvim situacijama im je izraz lica najčešće negativan, a govor im liči na kuknjavu ili je zajedljiv. Od neprijatne situacije napraviće katastrofu svetskih razmera, i voljenu osobu, ako se tu može govoriti o ljubavi, gledati kroz tu katastrofično lošu prizmu. Da li treba pominjati da je komunikacija s ovakvim osobama izuzetno teška, i da čak i neko ko ih jako voli teško da će dugo biti u stanju da izdrži takvo ponašanje?Ovakav način ponašanja je nezdrav, i po vezu i po osobu koja se tako ponaša. Ako se ne koriguje („smanjiti doživljaj“, razmisliti o sopstvenom udelu u problemu), uglavnom dovede do okončanja veze. http://www.krstarica.com/zivot/razno/ziveti-zivot/katastroficari/ aliluja је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 da li od muve pravite magarca....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 da li od muve pravite magarca....? пааа... дешавало се Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 дешавало се важно је да се више не дешава.... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 важно је да се више не дешава.... Е прави и адекватан "смајли" JESSY је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2015 ево, ја нисам катастрофичар и јако тешко подносим да будем у близини такве особе....не само да преувеличавају ствари већ увек све виде негативно и предвиђају црно....покушавам да схватим откуда потиче такво понашање.....да ли то урођено (наследно) или стечено....? Снежана and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Бићу слободна да употребим исти смајли JESSY је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 ево, ја нисам катастрофичар и јако тешко подносим да будем у близини такве особе....не само да преувеличавају ствари већ увек све виде негативно и предвиђају црно....покушавам да схватим откуда потиче такво понашање.....да ли то урођено (наследно) или стечено....? живим са таквом особом по природи сам оптимиста, чак је и мој тата то потврдио (што значи да моора да је мнооого упечатљиво) додуше он је то одмах поткрепио детаљем из мог раног детињства, када ми је наводно показао брескву и упитао ме "сине шта је ово?" ја сам рекао "сунце!" то ми је дар од БОга не знам одакле ти катастрофичари, то је као да те неко вуче на доле, анти-нада, анти....тренутно ми је јако битно да верујем да идем даље, иако скоро сваки дан донесе неко искушење и неки "склиз" шта да му радим, мој брачни друг(арица) тврди да сам фантаст.......е мислим се није тачно Верујем да је све могуће! даћу све од себе извињавам се, мој пост је као и обично ток мисли док ме не избаците са форума, трпите ме sHa_sarcasticlol ВИЛМА, Снежана, Човек Жоја and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Toga je dosta vise bilo na pocetku braka, hocem reci, desavalo se I da, uglavnom sam ja dramila, ovaj moj coek se naljuti u momentu ali me ne optuzuje za sve od Kulina bana... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 трпите ме sHa_sarcasticlol always.... Драшко and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 .да ли то урођено (наследно) или стечено....? :.mislise. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 :.mislise. to je utrenirano stanje Човек Жоја and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 to je utrenirano stanje pročitah "uterano" Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 pročitah "uterano" Umem da zbunim dok pričam Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Април 2, 2015 Пријави Подели Написано Април 2, 2015 Meni oduzme energiju sama pomisao na takve osobe... Život sa katastrofičarima je kao hod po ljuskama od jajeta... Ima čak i knjiga o tome... Naziv je: prestanite hodati po ljuskama od jajeta... Katastrofičari su sposobni da sebi skroje takvu situaciju... da su svi drugi krivi i odgovorni za njihovu nesreću i sa toliko ubedjujuće.. negativne energije... su u stanju da druge ubede u to.... Takvih emocionalnih vampira se treba paziti... I... Na kraju... svako je sam za sebe odgovoran... Treba samo biti hrabar i preuzeti odgovornost... Jer kako vidimo svet oko sebe... to je ustvari trenutno stanje naše psihe.. PROMENI MIŠLJENJE.... PROMENIĆE SE SVET OKO TEBE... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука