Агница Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Meni oduzme energiju sama pomisao na takve osobe... Život sa katastrofičarima je kao hod po ljuskama od jajeta... Ima čak i knjiga o tome... Naziv je: prestanite hodati po ljuskama od jajeta... Katastrofičari su sposobni da sebi skroje takvu situaciju... da su svi drugi krivi i odgovorni za njihovu nesreću i sa toliko ubedjujuće.. negativne energije... su u stanju da druge ubede u to.... Takvih emocionalnih vampira se treba paziti... I... Na kraju... svako je sam za sebe odgovoran... Treba samo biti hrabar i preuzeti odgovornost... Jer kako vidimo svet oko sebe... to je ustvari trenutno stanje naše psihe.. PROMENI MIŠLJENJE.... PROMENIĆE SE SVET OKO TEBE... А како се уопште поставити према негативним особама? Да ли је,и таква особа,мој ближњи.,чак и онда ако није добронамјерна? Да ли осуђујем ако о таквој особи немам лијепо мишљење ни лијепу ријеч(без да јој желим било какво зло)? у питању је неко из шире породице,и као да мислено ратујемо,тачно осјетим неку негативну енергију.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 da li od muve pravite magarca....? Obrnuto . Ja od magarca pravim amebu . I posle mi je kriv djavo...kad vreme odradi svoje A da treba biti popustljiv,treba u izvesnoj meri . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 А како се уопште поставити према негативним особама? Да ли је,и таква особа,мој ближњи.,чак и онда ако није добронамјерна? Да ли осуђујем ако о таквој особи немам лијепо мишљење ни лијепу ријеч(без да јој желим било какво зло)? у питању је неко из шире породице,и као да мислено ратујемо,тачно осјетим неку негативну енергију..Ukoliko se radi o bližnjoj osobi.. utoliko je veći zadatak pred vama.. Činjenica je da jedni pored drugih moramo nešto naučiti i time se duhovno uzdići.. Prvi korak je sačuvati mir... Drugi... prihvatiti tu osobu kakva jeste... Pored njenih mana se skoncentrisati na dobre osobine koje ta osoba ima... A one loše posmatrati kao posledicu njenih strahova koje je proganjaju... Za početak... ne bi bilo loše na jedan kulturan i smiren način.. saopštiti toj osobi šta osećate u odnosu sa njom.. Kakav god odgovor da dobijete... pomolite se i ostanite mirni. Ako vam teško pada da ostanete mirni... Uzmite odstojanje od te osobe.. i razmislite u to vreme samo o svojim greškama.. pa i onim najmanjim... možda ćete biti tužni.. Ali ćete barem uspeti da ispratite nemir vezan za tu osobu.. Čak i kad se ne vidimo sa nekim jedan odredjen period.. ipak se nešto izmedju nas dešava... Pokušajte shvatiti zašto je ta osoba postala takva... i budite srećni ako vi imate sposobnost da se menjate na bolje u toj vezi... da ne bi jednog dana postali ogorčeni isto kao i ta osoba koja vam uzima energiju. Агница, ivanaika and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Ukoliko se radi o bližnjoj osobi.. utoliko je veći zadatak pred vama.. Činjenica je da jedni pored drugih moramo nešto naučiti i time se duhovno uzdići.. Prvi korak je sačuvati mir... Drugi... prihvatiti tu osobu kakva jeste... Pored njenih mana se skoncentrisati na dobre osobine koje ta osoba ima... A one loše posmatrati kao posledicu njenih strahova koje je proganjaju... Za početak... ne bi bilo loše na jedan kulturan i smiren način.. saopštiti toj osobi šta osećate u odnosu sa njom.. Kakav god odgovor da dobijete... pomolite se i ostanite mirni. Ako vam teško pada da ostanete mirni... Uzmite odstojanje od te osobe.. i razmislite u to vreme samo o svojim greškama.. pa i onim najmanjim... možda ćete biti tužni.. Ali ćete barem uspeti da ispratite nemir vezan za tu osobu.. Čak i kad se ne vidimo sa nekim jedan odredjen period.. ipak se nešto izmedju nas dešava... Pokušajte shvatiti zašto je ta osoba postala takva... i budite srećni ako vi imate sposobnost da se menjate na bolje u toj vezi... da ne bi jednog dana postali ogorčeni isto kao i ta osoba koja vam uzima energiju. Nadam se da sam vam koliko toliko uspela odgovoriti na pitanje... Želim vam puno strpljenja i uspeha.. Pozdrav Агница је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Nadam se da sam vam koliko toliko uspela odgovoriti na pitanje... Želim vam puno strpljenja i uspeha.. Pozdrav Наравно,као и увијек до сада хвала,поздрави такође! :bendoff: aliluja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Prvo treba videti da li je osoba dobronamerna ili nije. Ako je dobronamerna, treba se prispitati koliki je naš realni udeo u njenom neadovoljstvu, i popraviti se. Ako osoba i onda ide ekstremno u negativu, treba joj na to blago ukazati, ali nekom prilikom kada nije u fazi optuživanja, nego uz kafu recimo kad je sve okej. I odmah u startu prihvatiti svoj deo odgovornosti, samo zamoliti da svoje emocije blaže iznosi. Recimo, tri dana kasnije Bio ti je divan ručak, žao mi je što sam zakasnio. Bilo bi mi lakše kada bi mi na neki drugi način saopštila da si ljuta, jer nisam imao nameru da te povredim. Recimo. sve to naravno ako pre toga stavi šlem na glavu i kad se kafa koju pijete već malo ohladila, bezbednosti radi. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука