Jump to content

Када би нашли новчаник, да ли би га вратили власнику?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Будимпешта, прије 7 или 8 година. У кабини неког бутика гдје сам пробавао одјећу оставио онај новчаник/торбицу што се носи око врата. А унутра картица од хотела, пасош и дневнице. Примјетио тек кад сам се вратио у хотел. Паника. Хајде све некако, али пасош. Вратио се у бутик. Колега из БГ ме успут тјешио како ћу сигурно наћи документа негдје у контејнеру, а да са парама могу поздравити. Каже, тако се то ради у Београду :) . На каси ми љубазна тета дала новчаник, са све новцима у њему. Није чак ни хтјела узети новац који сам јој понудио за награду. 

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Само чудни типови и губе новчанике :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Будимпешта, прије 7 или 8 година. У кабини неког бутика гдје сам пробавао одјећу оставио онај новчаник/торбицу што се носи око врата. А унутра картица од хотела, пасош и дневнице. Примјетио тек кад сам се вратио у хотел. Паника. Хајде све некако, али пасош. Вратио се у бутик. Колега из БГ ме успут тјешио како ћу сигурно наћи документа негдје у контејнеру, а да са парама могу поздравити. Каже, тако се то ради у Београду :) . На каси ми љубазна тета дала новчаник, са све новцима у њему. Није чак ни хтјела узети новац који сам јој понудио за награду. 

Чудни типови  :))

Подели на овим сајтовима

Нашао једном и вратио га. Изгубио једном и враћен ми је.

Подели на овим сајтовима

Никада не би узимао "туђу муку" Намерно тако кажем јер је тешко да неки богаташ нешто носи у новчанику(ни њему неби узео) Најчешће се ради о неком несрећнику коме је итекако потребан новац. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

A kada biste našli prazan novčanik, znači bez para, ali da su u njemu dokumenta i recimo neke fotografije i sitne stvarčice za koje je očigledno da se radi o uspomenama, suvenirima ili fotografijama dragih ljudi, šta biste onda?

Био би веома љут.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A kada biste našli prazan novčanik, znači bez para, ali da su u njemu dokumenta i recimo neke fotografije i sitne stvarčice za koje je očigledno da se radi o uspomenama, suvenirima ili fotografijama dragih ljudi, šta biste onda?

Vratila. Nebitno sta je u njemu, nije moje.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Мирославе, баш си добро питање поставио. Било би лепо да се врати, али шта ако је неко предходно покупио новац и бацио новчаник?

Вратиш човеку, а он те пита: А где је новац?

То је мало незгодно, јер из најбоље намере можеш да постанеш"црна овца"

Ризично је, али би вратио.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Poslao bih  poštom na adresu,anonimno da ne bidne da je su tu bili neki novci pa da ispadnem na kraju grbav. :coolio:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...