Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Србији треба само да престане да спас тражи у власти. Била она "лева", "десна", "напредна" или "назадна". Спас није у "великим вођама" и "јакој власти" него управо супротно - да се смањи власт и народ добије шансу да сам решава своје проблеме. Србији ће бити боље када грађани не буду знали ко је председник, а ни ко је премијер и министар. Када они буду само чиновници који ударају печате на таксене марке. Ово је изводљиво код Срба једино тако ако им натакнеш свима на главу неку врећу која не пропушта звук и светлост. Тада неће знати ко им је премијер и министар, не зато што се не занима него што немају могућност да сазнају. Али од тога нема ништа. И узевши у обзир српски менталитет илузорно је ово очекивати зато је боље предупредити неке невоље ако се то икако може, него да сви седимо кућама и гледамо како се спремају неки нови четници, партизани, недићевци и љотићевци да започну голему кавгу а на штету народа. Дакле ово што ја предлажем не мора бити ни покрет ни странка, ни НВо него просто нека трајна конференција која ће бити доступна путем интернет медија. Да се ту окупе нормални људи, умерени у ставовима и културног понашања и нека буду и леви и десни и ваки и наки што се тиче њиховог личног политичког опредељења. Или што би реко десетерац: Седи криво а говори право. Јер искрено сам се сморио од разноразних агитатора, "независних" аналитичара ( који су толико независни колико и њихов новчаник ), разних стручњака које пројектују поједине партије, НВО које такође тезгаре за тајкуне и странке итд. А да не причам о интернет хулиганима чија свака порука призива туђу крв. Дакле у суштини не занимају ме странке ни политичари, али ме занима где и како живим. Нећу грађански рат и хаос зато што то неком политичару одговара. Просто је то. Ђуро Станивук and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 @Плутон, слажем се у већини сем за оно да од воље и емоција зависи револуција. Мени колико је познато углавном зависи од пара. Кад народ нема пара револуције су веома изводљиве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Имам још неколико разлога за потенцирање ове приче. Искрено смучили су ми се и једни и други екстремисти. Просто не могу да верујем да људи толико немају емпатију за оног другог и другачијег. Екстремисти су управо доказ томе. А њих је све више на обе стране... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Нећу грађански рат и хаос зато што то неком политичару одговара. Ма какав грађански рат, какво је то сад дизање панике или како да га назовем? Ко ће с ким ратовати? Пешчаник против СНС, или шта.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ма какав грађански рат, какво је то сад дизање панике или како да га назовем? Ко ће с ким ратовати? Пешчаник против СНС, или шта.. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Nema veze, ažuriraću temu kasnije, tamo na jesen ili već... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Vučić neće uvesti sankcije Rusiji još plafon pola godine. А највероватније већ за три месеца. Толико о доследности наших политичара. Рецимо попови су у русији опљували великог реформатора Петра великог, који није без разлога назван велики. А који је био доследан. Он је од Русије направио модерну и озбиљну државу, да њега није било русија би данас била нека православна џамахирија са све брадоњама и православним талибанима са калашњиковима који јурцају америчким џиповима по руским степама без асфалта и наравно под протекторатом Амера као и сви талибани. А Пера велики је био и те како доследан човек, па он је умро од упале плућа јер се бацио у ледену воду да спасава обичног руског редова. За кога би се Тома бацио у ледену воду? Не би ни за Вучића а не неког редова. А о доследности Немањића данас је немогуће причати и размишљати и схватити ту политику уопште, они су били доследни својој политици 300 година.Еј бре 300 година! Ови наши нису у стању један мандат да буду доследни. 4 глупе године. Ал добро ово је нека друга тема. Него поред такве политике и таквих политичара ја више не видим смисао ни позиције ни опозиције а камо ли неке револуције. А револуције су наравно увозне у већини случајева, барем ове у 21-ом веку. Но опет ни оне не бивају без добро припремљеног тла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ово је изводљиво код Срба једино тако ако им натакнеш свима на главу неку врећу која не пропушта звук и светлост. Тада неће знати ко им је премијер и министар, не зато што се не занима него што немају могућност да сазнају. Али од тога нема ништа. И узевши у обзир српски менталитет илузорно је ово очекивати зато је боље предупредити неке невоље ако се то икако може, него да сви седимо кућама и гледамо како се спремају неки нови четници, партизани, недићевци и љотићевци да започну голему кавгу а на штету народа. Дакле ово што ја предлажем не мора бити ни покрет ни странка, ни НВо него просто нека трајна конференција која ће бити доступна путем интернет медија. Да се ту окупе нормални људи, умерени у ставовима и културног понашања и нека буду и леви и десни и ваки и наки што се тиче њиховог личног политичког опредељења. Или што би реко десетерац: Седи криво а говори право. Јер искрено сам се сморио од разноразних агитатора, "независних" аналитичара ( који су толико независни колико и њихов новчаник ), разних стручњака које пројектују поједине партије, НВО које такође тезгаре за тајкуне и странке итд. А да не причам о интернет хулиганима чија свака порука призива туђу крв. Дакле у суштини не занимају ме странке ни политичари, али ме занима где и како живим. Нећу грађански рат и хаос зато што то неком политичару одговара. Просто је то. Ја сам "ЗА"... Несам млого паметан али могу да кувам кафу и приносим мезетлук... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Али проблем је што изгледа нема умерених Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Колико ја могу да приметим , по људима са којима ступам у контакт, нема шансе за револуцију у Србији . Нема те енергије, народ није бесан, народ је уморан . Једноставно не знам никога кога бих могао да замислим да изађе на улицу да се туче да би довео некога на власт . А кад економија пукне, као што неизоставно хоће ако неко споља не реши да нам продужи агонију позајмицама, пре ће да настане општи хаос и анархија него грађански рат и револуција . BorisR, Никола Поповић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Пратим збивања у Србији, чисто из инерције јер прати мушки део публике у мојој породици. Ако могу примјетити, садашња власт је изгубила кредибилитет, само издајом СРС. Сећам се да сам виђала Вучића и Николића како се куну у Цркви, а после кренули другим смјером. Ко може више таквима вјеровати? Сама економска ситуација је алармантна, не само у Србији, и као да се не види никакав реалан излаз. Зато често погледам на овим страницама, дал ће неко потегнути неки цитат из неке ладице, Светих Отаца где су додатна упутства шта и како у таквим ситуацијама. И често ме такви одговори умире, јер ме усмјере на Онога ко је изнад свега, и који у својој десници држи све. колико дуго ћемо ићи овако килави и обесправљени ја не знам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Колико ја могу да приметим , по људима са којима ступам у контакт, нема шансе за револуцију у Србији . Нема те енергије, народ није бесан, народ је уморан . Једноставно не знам никога кога бих могао да замислим да изађе на улицу да се туче да би довео некога на власт . А кад економија пукне, као што неизоставно хоће ако неко споља не реши да нам продужи агонију позајмицама, пре ће да настане општи хаос и анархија него грађански рат и револуција . Види и у Украјини је било слично стање, лоша економија и апатија. А онда су у Пољској обучени неонацисти да дижу револуцију. А и Јанукович је био амерички човек није ко ови сад 100% али је био 80% и они га сруше и види сад каква је ситуација. Народ још увек тамо не може да верује шта му се дешава и већина жели мир. Не праве народи ратове, него интересне групе, политичари и остала банда и моћници. Народ је само ту да се њиме манипулише. Мислиш да су 41 Срби хтели комунистичку револуцију? Просто дођу неки ликови подржани од неких моћнијих и направе журку. Довољно је да се у Београду нацртају ултранационалисти удружени са појединцима из опозиције који су сад издували на изборима и да додамо још навијаче и хулигане и ето ти нереда. А најбоље да се то све почне на геј параду. Зар ти је ово незамисливо? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Па није незамисливо, само што више нема мотива за тако нешто... Србија је јад и беда, не исплати се никоме да троши паре и покреће револуције кад нема више ништа да се покраде. Украјина је мало друга прича. Једино би народу одговарала нека врста мирне револуције - да се размонтира партократија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Па није незамисливо, само што више нема мотива за тако нешто... Србија је јад и беда, не исплати се никоме да троши паре и покреће револуције кад нема више ништа да се покраде. Украјина је мало друга прича. Једино би народу одговарала нека врста мирне револуције - да се размонтира партократија. Како то извести? Као они народни пленуми у Босни, па видимо како је то неславно завршило. Нема ништа од тога.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Шта знам, али мора да може некако... Нисмо ваљда осуђени на ово и ниње и присно и во вјеки вјеков? Не треба одустајати. Онда су победили. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука