Баба Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Пратим ових дана хајку на Вучића која је координисана и с лева и с десна. Све ми личи на оно пред пето октобарско стање ал опет ни налик. И Вучић личи на диктатора, ал опет није, и странка му је монолитна ил се барем тако чини, и добио је изборе уништивши практично опозицију и све је некако то ал ни налик. Заправо ово тандрљање по интернету и другим медијумима против Вучића више ми личи на припрему за плишану револуцију, неко српско пролеће или тако нешто него вапај опозиције против цензуре и диктатуре. Елем читам тако по нету ко шта има да каже и налетим на оног блогера Дулникера а он поводом овога вели следеће: https://www.facebook.com/AmitzDulniker/posts/10203078409874314?comment_id=10203078571158346&offset=50&total_comments=105 Кога не мрзи да чита јако занимљив текст. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Схватим да ово што он говори како каже "са њихове стране друштва" ја готово могу исто рећи са "наше стране друштва". и долазим на идеју да би било најпаметније да се умерени и разборити уједине насупрот екстремистима с обе стране друштва. Некако у томе једино видим излаз и перспективу за цело друштво. У томе и видим тријумф СНС и Вучића, јер народ није хтео екстремисте ни ултралибералне ни ултранационалне. Зато је бирао реформисаног Вучића који је барем што се тиче реторике одмакао од екстрема. Народ заправо хоће умерене и леве и десне, и дефинитивно неће екстремисте ни леве ни десне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Vucic je trijumfovavo zato sto izigrava vodju, gvozdenog diktatora, junaka koji se hvata u kostac sa svim nedacama, koji je svuda priustan i kojie sve zna, i kome svi polazu racune. A to narod svesrbski voli. Ali to ne zaobilazi cinjenicu da zbog toga Vucic ne da nije ekstrem, nego ekstrem ekstrema. Srbija nikad losijijeg lidera, ministre i politicki kadar nije imala. Sloba je bio los, demokrati gori, naprednjaci su najgori. Avocado, -Владимир- and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Vucic je trijumfovavo zato sto izigrava vodju, gvozdenog diktatora, junaka koji se hvata u kostac sa svim nedacama, koji je svuda priustan i kojie sve zna, i kome svi polazu racune. A to narod svesrbski voli. Ali to ne zaobilazi cinjenicu da zbog toga Vucic ne da nije ekstrem, nego ekstrem ekstrema. Srbija nikad losijijeg lidera, ministre i politicki kadar nije imala. Sloba je bio los, demokrati gori, naprednjaci su najgori. e aj od tebe da cujem da je sloba bio bolji od djindjica, idem odma da popijem po litre jegera, el imas fejs da te dodam u prijatelje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Vucic je trijumfovavo zato sto izigrava vodju, gvozdenog diktatora, junaka koji se hvata u kostac sa svim nedacama, koji je svuda priustan i kojie sve zna, i kome svi polazu racune. A to narod svesrbski voli. Ali to ne zaobilazi cinjenicu da zbog toga Vucic ne da nije ekstrem, nego ekstrem ekstrema. Srbija nikad losijijeg lidera, ministre i politicki kadar nije imala. Sloba je bio los, demokrati gori, naprednjaci su najgori. Ма то мене у суштини не занима. Вучића доживљавам као манекена попут Тадића. Него зашто сам покренуо тему, не желим више никакву револуцију, поготово не револуцију која би друшто довела у потпуно расуло и грађански рат. Мислим да има доста људи који ће се сложити са мном. Вучић нема шансу да опстане на власти, држава је у расулу, економија не постоји. Али то је најмањи проблем. Проблем ће бити ако екстремисти леви и десни не добију алтернативу. И тo врло озбиљан проблем. Нисам сигуран да сам на правом форуму по питању ове приче јер овде се управо и најбоље огледа та подела на леве и десне екстремисте. А опет канда је таква шизофрена ситуација у целом друштву па је и овај форум само манифестација истог. Како год било да било, морате признати да увек имам занимљиве идеје за тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Баш сам пре неки дан прочитао на једном месту како постоје неке прогнозе да ће на јесен избити немири у Србији и да се ваљда планирају. Добар ти је овај предлог, ова УУ Можемо да искористимо интернет као медиј, пошто верујем да би нас власт спречавала да излазимо на ТВ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Баш сам пре неки дан прочитао на једном месту како постоје неке прогнозе да ће на јесен избити немири у Србији и да се ваљда планирају. Добар ти је овај предлог, ова УУ Можемо да искористимо интернет као медиј, пошто верујем да би нас власт спречавала да излазимо на ТВ. То око ТВ-а је мало компликована прича. Власт не држи баш сав ТВ али има утицај на сав. То су ти неколико кланова иза разних медија. Али интернет је колико толико слободан за све акције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Једни праве владу у сенци, други хапсе, трећи једва чекају неку журку...мислим ови протекли избори су многе бацили у екстрем чак и оне који то нису били а они који су то били сад су још више. Не кажем да је власт на позицијама умерених, али је много горе од овакве власти грађански рат, немири или хаос. Људи јесу у очају и беди али увек има горе. Ови у Украјини су живели у беди а сад су у рату. Док су били бедни макар су били живи, сад кад видим на фоткама гомиле лешева питам се шта им је то требало и једнима и другима. Шта ми вреди нека боља будућност ако нећу бити жив? А овде је смешно говорити о некој бољој будућности. Уосталом не видим неку разлику између садашње и претходне власти. Мислим ко год буде на челу државе главна му је занимација како се дочепати ЕУ. Зато нема никакве сврхе правити револуцију. Ништа се не би променило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Nesto mi govori da koliko je Vucic kilav toliko su ti ekstremisti speljani i idejno razbijeni. Svasta je moguce ali mislim da Vucic moze pred spavanje da slusa ono mirsno spavaj sve je raspusteno. Баба and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Србији треба само да престане да спас тражи у власти. Била она "лева", "десна", "напредна" или "назадна". Спас није у "великим вођама" и "јакој власти" него управо супротно - да се смањи власт и народ добије шансу да сам решава своје проблеме. Србији ће бити боље када грађани не буду знали ко је председник, а ни ко је премијер и министар. Када они буду само чиновници који ударају печате на таксене марке. GeniusAtWork and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Србији треба само да престане да спас тражи у власти. Била она "лева", "десна", "напредна" или "назадна". Спас није у "великим вођама" и "јакој власти" него управо супротно - да се смањи власт и народ добије шансу да сам решава своје проблеме. Србији ће бити боље када грађани не буду знали ко је председник, а ни ко је премијер и министар. Када они буду само чиновници који ударају печате на таксене марке. tako je al prvo se treba izboriti za slobodu, posto smo "okupirani", samo si to zaboravio napisati, ato bez jakog vodje ne more Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Окупирани смо од банде инфантилних кретена са фалсификованим "дипломама" и "докторатима". Juanito and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Свакако да је било претеривања и истицања екстрема са обе стране, али није реч ни о каквој хајци на Вучића већ је једноставно после 20 година све ово постало једна велика спрдња. Почев од Карлобага-Огулина-Карловца-Вировитице, чекања Шешеља, преко Томине и Вучићеве метаноје, затим председникове дипломе, немогућности да наведе смер на коме је студирао, Вучића који спашава децу из снега и даје изјаве по кишном времену, интернет ботова па све до Бајерн Владе, Мегатрендизације и Нешиног доктората, читава СНС је спрдња. Дакле, хајке нема, Вучић заједно са члановима СНС-а својом неспособношћу и глупим потезима пред камером даје повод за подсмевање њему и његовој странци. Што се тиче цензуре на интернету, нема је. Када је у питању петооктобарско стање, Вучић не може ни да приђе Слоби. Што се тиче револуције, ко зна. За револуцију је потребно емотивно подстакнути народ, а емоције су непредвидиве. Тренутно је видим као могућност једино у случају огромног економског краха (који није далеко, ако се овако настави). Лично, волео бих када бисмо могли да избегнемо било какво насилно преузимање власти јер смо народ који врло лако може да западне у озбиљнији оружани сукоб. Уколико се револуција догоди, биће само губљење времена јер је врло вероватно да се свест грађана о односу према суграђанима, према образовању, према раду, према политици итд. неће променити, промениће се само власт као што то обично код нас и бива. Доћи ће неки други Вучић, Тадић, Слоба, Тито... Ми ћемо и даље највећу сатисфакцију имати у успесима спортиста, бацати ђубре на улицу, тражити везу за ово и оно, избегавати сваку одговорност према било коме и било чему... Милан Ракић, Juanito, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ja sam veran jedino pravoj partiji. Ciji je predsednik Bora Corba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Свакако да је било претеривања и истицања екстрема са обе стране, али није реч ни о каквој хајци на Вучића већ је једноставно после 20 година све ово постало једна велика спрдња. Почев од Карлобага-Огулина-Карловца-Вировитице, чекања Шешеља, преко Томине и Вучићеве метаноје, затим председникове дипломе, немогућности да наведе смер на коме је студирао, Вучића који спашава децу из снега и даје изјаве по кишном времену, интернет ботова па све до Бајерн Владе, Мегатрендизације и Нешиног доктората, читава СНС је спрдња. Дакле, хајке нема, Вучић заједно са члановима СНС-а својом неспособношћу и глупим потезима пред камером даје повод за подсмевање њему и његовој странци. Што се тиче цензуре на интернету, нема је. Када је у питању петооктобарско стање, Вучић не може ни да приђе Слоби. Што се тиче револуције, ко зна. За револуцију је потребно емотивно подстакнути народ, а емоције су непредвидиве. Тренутно је видим као могућност једино у случају огромног економског краха (који није далеко, ако се овако настави). Лично, волео бих када бисмо могли да избегнемо било какво насилно преузимање власти јер смо народ који врло лако може да западне у озбиљнији оружани сукоб. Уколико се револуција догоди, биће само губљење времена јер је врло вероватно да се свест грађана о односу према суграђанима, према образовању, према раду, према политици итд. неће променити, промениће се само власт као што то обично код нас и бива. Доћи ће неки други Вучић, Тадић, Слоба, Тито... Ми ћемо и даље највећу сатисфакцију имати у успесима спортиста, бацати ђубре на улицу, тражити везу за ово и оно, избегавати сваку одговорност према било коме и било чему. Свака ти је златна. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука