Милан Ракић Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 salim se ja za putina, ne mirisem ja njega .... Како год... Акумулатори ће вечерас, или пак сутра бити свакако вест дана... Ал` тако и треба... Спрдасмо се некада са албанском војском-кроз вицеве и сл... Ево нас сада ту... Grizzly Adams and kordun је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Прво, цена производа не зависи само од дневница. Друго, многи људи у Србији већ имају тако ниске дневнице, неки и ниже, а многи уопште немају посао па би им било какве дневнице биле добродошле. Али таква је та наопака логика - боље да људи уопште немају посао него да имају "ниске дневнице". Прво, нико није ни рекао да цена производа зависи само од висине дневница (али и зависи), већ да је утопија мислити да можемо постићи толико ниску а ипак практично функционалну и егзистенцијално смислену минималну висину дневница. Друго,цене дневница у Србији колико год биле ниске, не могу бити ниже од оних дневница које су у том делу света присутне, нити би се са њима могло преживети код нас. Треће, није лепо тенденциозно извртати поенту и намерно пребацивати тежиште разговора на "неће нико да ради" причу, и од ње правити опште правило...када ти будеш одбацио каубојску дневницу и када се будеш вратио у Србију и пристао да радиш за српско-кинеску дневницу, онда ћеш имати право да овако нешто кажеш некоме...стварно није лепо то што радиш. Шта год рекао, остаје чињеница, а то је једино што сам хтео нагласити, да из много разлога није могуће бити конкурентан Кинезима. То је чињеница и мислим да свет ту чињеницу и те како увиђа. Да ли ће се којим чудом нешто у догледној будућности променити или не то је друго питање, али ово је тренутно фактичко стање и верујем да се неће за дуго, дуго времена променити. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Значи са кинеском дневницом не може да се преживи у Србији, а без посла, тј. дневнице, може... Не треба бити математичар да се види да у тој рачуници нешто не штима. Иначе, радио сам и ја својевремено за кинеску дневницу тако да личне примедбе не стоје. kordun је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Како год... Акумулатори ће вечерас, или пак сутра бити свакако вест дана... Ал` тако и треба... Спрдасмо се некада са албанском војском-кроз вицеве и сл... Ево нас сада ту... e moj brate u nas je policija odavno jaca od vojske, tako nas i uvazavaju kako smo nasadjeni trenutno Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Значи са кинеском дневницом не може да се преживи у Србији, а без посла, тј. дневнице, може... Не треба бити математичар да се види да у тој рачуници нешто не штима. Иначе, радио сам и ја својевремено за кинеску дневницу тако да личне примедбе не стоје. ali ne mozes danas kad su aktuelne zapadoevropske visine cjena ... ali u svakom slucaju raditi se mora i to sto manje neke usluge iz supljeg u prazno vec proizvodnja sto vise, ja ne vidim da drugo nesto moze da nas digne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па не видим шта је проблем - нека људи сами одлуче да ли им се исплати да раде за неке плате или не. Ако нико неће да ради за понуђену плату, онда власник мора да диже дневнице или ставља катанац. Једноставно. Најгоре је "забранити" и оставити људе без икакве могућности. А незапослених у Србији више него запослених... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па не видим шта је проблем - нека људи сами одлуче да ли им се исплати да раде за неке плате или не. Ако нико неће да ради за понуђену плату, онда власник мора да диже дневнице или ставља катанац. Једноставно. Најгоре је "забранити" и оставити људе без икакве могућности. А незапослених у Србији више него запослених... vidi brate, stvar je prosta da prostija ne moze biti, svi mi uglavnom radimo i privredjujemo da bi smo mogli da kupimo neku robu, roba je polazna stvar u lancu ekonomije,ako ti ekonomiju baziras uglavnom na uslugama tipa trgovina,ugostiteljstvo,turizam,transport od toga nema nista, to nikada ne smije biti primarno, sem ako nisi neka sicusna zemlja nakacena ko parazit za nekog velikog, kao sto je recimo svicarska zakacena za EU, mi moramo da stvaramo materijalne stvari tek onda ce da bude bolje u ekonomiji... kod nas ko god ima para ulaze u trgovinu ili u neko drugo prodavanje magle, od toga nema nista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Људи сами одлучују шта им се највише исплати. Можда се највише исплати да само тргујемо и пружамо финансијске услуге. Или да правимо софтвер, или ко зна шта. Али то не можемо да знамо ти и ја, нити може било какав "државник" већ људи који учествују на тржишту. Зато тржиште треба да буде што слободније, јер иначе их ограничавамо и не могу да ураде оно што је најбоље. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Значи са кинеском дневницом не може да се преживи у Србији, а без посла, тј. дневнице, може... Не треба бити математичар да се види да у тој рачуници нешто не штима. Иначе, радио сам и ја својевремено за кинеску дневницу тако да личне примедбе не стоје. Верујем ти...види се свега до сада реченог да си практично и егзистенцијално упознат са кинеском дневницом и да си несумњиво живео од ње. Не стоји ни лична процена (у овом случају и увреда) да је већина људи која живе овде "гомила нерадника", која никада не би радила за ниску дневницу, па никоме ништа...врати се овде, ради за њу, живи од ње, па онда ћеш имати право да тако судиш о другима. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Људи сами одлучују шта им се највише исплати. Можда се највише исплати да само тргујемо и пружамо финансијске услуге. Или да правимо софтвер, или ко зна шта. Али то не можемо да знамо ти и ја, нити може било какав "државник" већ људи који учествују на тржишту. Зато тржиште треба да буде што слободније, јер иначе их ограничавамо и не могу да ураде оно што је најбоље. e brate, to ej ono sto sam ja naveo kao glavnu manu liberalizma u ekonomiji, ne postoji niko , al niko ko vodi racuna o globalnim kretanjima u ekonomiji, ti kao manji ili srednji preduzetnik to ne vidis, ne mozes ni da vidis jer nemas mogucnost, vidis tek kad bude prekasno, zato je neophodno da bude neko tijelo koje ce da koriguje stvari a to je drzava... iamo si primjer prije par godina kad su hrvati svoj krompir iz slavonije bacili u savu, onako slozno i kolektivno, bio je to efekat liberalnog trzista koji je hrvate kao kolektiv dosta kostao, ssd malo vode racuna o tim stvarima Agnostik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Верујем ти...види се свега до сада реченог да си практично и егзистенцијално упознат са кинеском дневницом и да си несумњиво живео од ње. Вероватно сам живео и са мање + рат, хиперинфлација итд. Не стоји ни лична процена (у овом случају и увреда) да је већина људи која живе овде "гомила нерадника", која никада не би радила за ниску дневницу, па никоме ништа...врати се овде, ради за њу, живи од ње, па онда ћеш имати право да тако судиш о другима. Није "гомила нерадника" него им систем не даје прилику. Ја се овде залажем да им се пружи прилика. Што се мене тиче - почео сам ни од чега, све што имам створио сам својим рукама, тако да немам чега да се стидим. Ако ме Господ пошаље на поправни, идемо испочетка. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Људи сами одлучују шта им се највише исплати. Можда се највише исплати да само тргујемо и пружамо финансијске услуге. Или да правимо софтвер, или ко зна шта. Али то не можемо да знамо ти и ја, нити може било какав "државник" већ људи који учествују на тржишту. Зато тржиште треба да буде што слободније, јер иначе их ограничавамо и не могу да ураде оно што је најбоље. Ili si ti primetio koju muku EU muci za platnim bilansima svojih clanova. Ne moze ekonomija zemlje da se zasniva na samo na prodaje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Вероватно сам живео и са мање + рат, хиперинфлација итд. Није "гомила нерадника" него им систем не даје прилику. Ја се овде залажем да им се пружи прилика. Што се мене тиче - почео сам ни од чега, све што имам створио сам својим рукама, тако да немам чега да се стидим. Ако ме Господ пошаље на поправни, идемо испочетка. 1. Мало, срећом кратко, а и био си момак као и ја а не, као сада, ожењен човек који је морао да мисли о егзистенцији своје породице а не искључиво сопствене, да ствара,да се бори и да непрестано жели што боље, нормалније услове живота за своје најближе, итд, итд...надам се схваташ шта хоћу рећи. Добро и предобро сам осетио све "чари" тог периода, као и ти и многи остали, па опет не делим мишљење да је икако могуће остварити оно што су Кинези остварили. 2.Онда мало другачије формулишеш реченицу и неће бити проблема у комуникацији...мада...чисто сумњам да си мислио само на систем., али хајде, нека ти буде. 3.Свака част за за стварање сопственим рукама, без ичије помоћи, али ниси једини...и опет не делим, као један од оних којима и ти припадаш, твоје мишљење у вези са Кинезима и могућношћу остваривања онога што си дотични направили. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 @@Solomon Kane, Брате, имаш превише добру браду да би се са тобом расправљао... У сваком случају, волео би да се покрене бар мало. Превише дуго траје све ово. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Прво, цена производа не зависи само од дневница. Друго, многи људи у Србији већ имају тако ниске дневнице, неки и ниже, а многи уопште немају посао па би им било какве дневнице биле добродошле. Али таква је та наопака логика - боље да људи уопште немају посао него да имају "ниске дневнице". Nije bas tako. Po tebi znaci u Srbiji bi se mogli proizvoditi i odjeca za brendove poput Zara i H&M? Samo treba da dodje neko ponudi ljudima minimalne dnevnice i cica mica, onaj ko nema jedva ce cekati posao....malo sutra. Ono sto je Kina u elektronskoj proizvodnji, to je Bangladesh u tekstilnoj industriji. Pa cak nije ni na prvom, jer Kina je i najveci izvoznik tekstila, ali Bangledes je jedan od zarista u kome zapadne kompanije imaju svoje proizvodne pogone. E jel znas kolika je dnevnica u Bangladeshu jednog lokalca u tekstilnoj industriji? 40 - 80 evra. E pad ajd mi sad reci da li bi neko u Srbiji radio za 80 evra....mislim nije ta prica bas dobra, zivio sam ja i na vazduhu i tako dalje...naravno da se prezivljavati mzoe na razne nacine, ali raditi za redovnu platu od 80 za nase uslove bi bilo nenormalno i totalno neisplativno. I ta prica samo im treba omoguciti dobru poslovnu klimu, i odmah ce se svi sjatiti....ne pije vodu. Jer Bangladesh je jako korumpirana zemlja, teska za poslovanje kao sam djavo, ali...40 evra plata radniku i ne moras mnogo ulagati u radno okruzenje, i ma koliko u Srbiji da omogucis dobre uslove daleko ce jeftinije kostat H&M, Tomy Hilfiger i druge da proizvode u Bangladeshu dok god s tamo ne popravi standard. RYLAH and Agnostik је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука