Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije moja poenta uopste bila o tome da mozak mora uvek nuzno da se razvije niti da je tehnicki nemoguce

odrazvati u zivotu organizam koji nema mozak nego da tamo gde nema mozga nema ni duse. Jer svi nasi organi su samo mehanicki produzeci mozga tako da bez mozga fakticki nema ni tela a time ni duse.

Тј. категоричан си да овај фетус до 13. недеље, кад је абортиран, није имао душу и није био човек?

Подели на овим сајтовима

Nije moja poenta uopste bila o tome da mozak mora uvek nuzno da se razvije niti da je tehnicki nemoguce

odrazvati u zivotu organizam koji nema mozak nego da tamo gde nema mozga nema ni duse. Jer svi nasi organi su samo mehanicki produzeci mozga tako da bez mozga fakticki nema ni tela a time ni duse.

Тј. категоричан си да овај фетус до 13. недеље, кад је абортиран, није имао душу и није био човек?

Da. No brain no soul.

Подели на овим сајтовима

Da. No brain no soul.

Почињеш да личиш на Јову Тошевског

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%A2%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

Будимо људи

Подели на овим сајтовима

Da. No brain no soul.

Почињеш да личиш на Јову Тошевског

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%A2%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

Dobro za promenu bar nije jerotic.

Подели на овим сајтовима

Da. No brain no soul.

Каква увреда за ово мало ДЕТЕ, за овог малог мученика!

Надам се да ће се адекватно реаговати на ово.

Подели на овим сајтовима

Ја сам гледао на ултразвуку моје дијете са пет недеља старости, јасно ми је показано срце, које сам  запазио да се у виду неке мале тачкице унутар  "кружића"  врти. . . 

Сваки вид насилног прекидања трудноће  је прљави злочин и убиство.

Подели на овим сајтовима

Kako onda brate Akviljo objašnjavaš privremene moždane smrti.

Pri operacijama recimo i nekim bolestima, kada je mozak neaktivan i "mrtav", a telo se veštački održava živim.

Šta je onda sa dušom koju vezuješ za mozak. Malo je otišla na odmor?

A znamo da je duša stanje večnog života i da ne može malo da "odmara" pa da se vrati..

Jer kod tih stanja i bolesti često čovek izlazi iz kome ili se "budi" nakon operacija.

Mislim da je zanimljiv za diskusiju i pojam o kojem je pisao doktor Mudi. O ljudima koji su doživeli kliničku smrt. To mi je nekako blisko sa ovim što sam gore napisao, mada sa hrišćanske strane gledano mislim da je neprihvatljivo.

Pregledavam neku sličnu diskusiju pa ću poslati link, misim da će ti se svideti.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си у браку  али рећићу ти да ништа горе нема по брачни пар него ли немогућност потомства,

Ne vredi, moram da se umesam - ovo sto si rekao nema veze sa zivotom, tako, to je blago receno...

Ovo je takodje duboko ne(anti)hriscanska misao...

U braku sam 11,5 godina...

Увјек ме радује сазнање да ово моје мишљење нема везе са нечијим животом. 

I to je to? Nemas ni najmanju zelju da razmotris kontra-stav?

Neshvatljivo, kad nekom nesto kazes otvoreno odma` se automatski ucauri u sebe... smej.gif

Tema je vrlo osetljiva i vazna, iznosenje ovakvih stavova otvoreno potkrepljuje egoizam kod ljudi...

Uz svo razumevanje i snishodjenje nekad je potrebno da se malo zapregnu pojasevi...

Ko ono bese od savremenih svetih ne znam, ali je lepo nazvao nase pokolenje "JA pokolenje"...

A sto se tice bracnog zivota - nema i nece biti nikad niceg ni blizu goreg nego da izmedju ljudi u braku nema/nestane iskrene ljubavi - samo uz nju mogu da se predju sve male i velike prepreke prema Carstvu, ukljucujuci tu i nemogucnost prirodnog imanja dece...

Ova tema je odavno na debeloj stranputici, bas zato sto je - bogocovecanski gledano - od starta postavljena skroz naopacke...

4chsmu1 0102_laugh

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Tema koju sam napomenuo da ću linkovati je sa hrvatskog foruma Akviljo i nalazim da će ti biti interesantna...

Ovo je link

http://www.forum.hr/showthread.php?t=637368

Posebice mi je zanimljiv post gde je i grafički prikazano utelovljenje duše pri začeću...Nedvojbeno se kaže da duša se otelovljuje sa začećem (onako kako to kaže časni Midraš) a da nakon 20 dana se vide prvi vidljivi znaci toga.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=33457603&postcount=127

stvaranjeaureembrionikanal50.jpg?t=1304677697

Cela ova diskusija na hrvatskom forumu nije nužno hrišćanska i pomalo me ponekad podseća na Treće Oko, ali kažem opet nalazim da će ti biti zanimljiva.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Da. No brain no soul.

Nadam se argumentima a ne patetikom, bar malo za promenu.

Подели на овим сајтовима

Da. No brain no soul.

Nadam se argumentima a ne patetikom, bar malo za promenu.

Не секирај се ти за моју патетику, секирај се за своје суманутости које надам се неће утицати ни на кога.

Подели на овим сајтовима

Tema koju sam napomenuo da ću linkovati je sa hrvatskog foruma Akviljo i nalazim da će ti biti interesantna...

Ovo je link

http://www.forum.hr/showthread.php?t=637368

Posebice mi je zanimljiv post gde je i grafički prikazano utelovljenje duše pri začeću...Nedvojbeno se kaže da duša se otelovljuje sa začećem (onako kako to kaže časni Midraš) a da nakon 20 dana se vide prvi vidljivi znaci toga.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=33457603&postcount=127

stvaranjeaureembrionikanal50.jpg?t=1304677697

Cela ova diskusija na hrvatskom forumu nije nužno hrišćanska i pomalo me ponekad podseća na Treće Oko, ali kažem opet nalazim da će ti biti zanimljiva.

Osim sto te auralne kamere (pretpostavljam da je time snimano) predstavljaju tesko sarlatanstvo i prevare

pravicemo se da nije tako zarad primera.

Auru po magijskoj teoriji poseduju SVE stvari cak i boje. Aura nije = dusa aura je samo zracenje koje kauzalne

(metrijalne) stvari emiriju na astralnu ravan.

Подели на овим сајтовима

Mislim da ne bi trebalo osudjivati vestacku oplodnju ako se seme uzima od oca i majke,a ne ,recimo,ako muz nema semena,da se oplodi zenino jaje necijim tudjim ili obrnuto,pa da se ubaci u majku.Najcesce se stimulacijom zeninih jajnika dobije nekoliko jajasaca,pa se 2-3 ili vise oplodjenih i ubace u matericu,tako da su visestruke trudnoce najcesce kod ove vrste oplodnje...Sad,ima tu losih strana...Ali,ako je paru potrebna mala pomoc,zasto da ne?Intervencija kao i svaka druga medicinska intervencija,valjda ej Bog lekare dao da pomazu ljudima...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...