angst Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Као што рекох једаред...уз овакве "вернике" вама атеисти уопште нетребају...ако си ти и "колега" теолог уопште православни. Владика Давид је у Србији један од најупућенијих у тему, али, наравно, вас двојица то не признајете јер сте ипак ВИ највећи ауторитети.Da li ste Vi čitali Mitropolita Zizijulasa? "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Da li ste Vi čitali Mitropolita Zizijulasa? Јесам, иако не о овој теми. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Као што рекох једаред...уз овакве "вернике" вама атеисти уопште нетребају...ако си ти и "колега" теолог уопште православни. Владика Давид је у Србији један од најупућенијих у тему, али, наравно, вас двојица то не признајете јер сте ипак ВИ највећи ауторитети. sorry padre, ali pored takvih vernika kao sto ste vi, ja pre biram ateiste za prijatelje. Uostalom, ep. Davida licno poznajem i bez obzira na teoloski domen, on ima jos puno da radi na svom psiholoskom profilu koji odrazava i na druge tematike u kojima ni on sam nije 100% kompetentan. To ne znaci da ga ne postujem vec da za ovakav problem nije merodavan. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Наравно да није грех лечити се , међутим кад је у питању ВТО..она сама по себи не лечи ништа.. Јер је најчешће муж тај који има проблем у смислу потпуне или делимичне стерилности..а жена ако је потпуно стерилна ту не постоји начин да вто помогне... Чак иако је неки проблем до жене у смислу делимичног стерилитета, он остаје и после ВТО захвата... Дакле никаквог излечења нема... али са друге стране имамо обавезно страдање на десетине зигота..дакле комплетних личности и шансу не већу од 10% (него осетно мању) да уопште дође до почетка трудноће.. И ризик већи од 30% да ће доћи до неког поремећаја код жене услед ''бомбардовања'' хормонском терапијом. Тако да ..има посла,... и овај покушај Владикин сам и ја лично доживео као својеврстан апел..НИКАКО ДЕМАГОГИЈУ... јер злоупотреба на овом пољу је заиста превелики број...не само од стране медицинских стручњака и фармацеутских гиганата и моћника, него и самих људи..потенцијалних ''пацијената''... Поготову везано за регион у коме се Он налази као Епископ... Upravo o ovome se čitavo vreme priča, ali izgleda da nije baš preporučljivo na ovaj način govoriti o VTO jer vas vrlo brzo proglase za neobrazovane ili nedovoljno obrazovane, neobaveštene, bezosećajne, lažne moraliste, demagoge...i na kraju dovedu u pitanje i vaše pravoslavlje to jest ukažu vam da ništa ne znate o vlastitoj veri i religiji te ustvrde da vam je vaše pisanje na ovakav način na osudu i nije u skladu sa pravoslavljem ili slično. Sve to jer neko smatra da ima mesta preispitivanju po pitanju VTO. U krajnjem, zatraži se da ponudite bolju metodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 sorry padre, ali pored takvih vernika kao sto ste vi, ja pre biram ateiste za prijatelje. Sasvim legitimno, svako bira za prijatelje sebi slične, naravno Дуња је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Sasvim legitimno, svako bira za prijatelje sebi slične, naravno Drvo se po plodovima poznaje. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 aplauzi!!! a ne da se misljenje vladike uzima kao bespogovorno bezgresno i autoritativno!!! Нисам приметио да се неко залагао за ''беспоговорно узимање владичанског мишљења као безгрешног(???) и ауторитативног'' ... Бар не на овој теми... Навођени су ставови извесних владика као теолога пре свега.. а на ''консултације са свештеницима и теолозима'' се позивао и онај коме ''аплаудираш'', да га сад не цитирам и не прозивам, ...Којом методом закључивања си дошао до идеје да напишеш то овде.. Чудим се твом закључку, осим ако он није нека врста инструментализовања саме теме да промовишеш свој став као неку врсту пароле, против таквог ''узимања владичанских ставова ка било којим темама уопште''.. Да ти отвориш најбоље нову тему о томе..'м? .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Наравно да није грех лечити се , међутим кад је у питању ВТО..она сама по себи не лечи ништа.. Јер је најчешће муж тај који има проблем у смислу потпуне или делимичне стерилности..а жена ако је потпуно стерилна ту не постоји начин да вто помогне... Чак иако је неки проблем до жене у смислу делимичног стерилитета, он остаје и после ВТО захвата... Дакле никаквог излечења нема... али са друге стране имамо обавезно страдање на десетине зигота..дакле комплетних личности и шансу не већу од 10% (него осетно мању) да уопште дође до почетка трудноће.. И ризик већи од 30% да ће доћи до неког поремећаја код жене услед ''бомбардовања'' хормонском терапијом. Тако да ..има посла,... и овај покушај Владикин сам и ја лично доживео као својеврстан апел..НИКАКО ДЕМАГОГИЈУ... јер злоупотреба на овом пољу је заиста превелики број...не само од стране медицинских стручњака и фармацеутских гиганата и моћника, него и самих људи..потенцијалних ''пацијената''... Поготову везано за регион у коме се Он налази као Епископ... брате од колико ти погрешних премиса крећеш и правиш од тога нешто што није, одлазећи у потпуни апсурд. прво, стерилитет и не мора потпуно да се излечи, јер је излечен самим тим јер је жена родила, било да је у питању мушкарац или жена. цела поента лечења или излечења стерилитета је да се дете роди, свеједно уз чију помоћ - директно Божју преко чуда оздрављења и зачећа и услишења молитви двоје у браку, или опет Божјом помоћи - медицином која је остварена Божјом милошћу и талентом од Њега да се омогући двома да изроде дете, и опет је Бога саучесник и Творац у оба случаја. дакле, нема опадања. друго, ја те питам по трећи пут узастопце - шта се дешава са природно одбаченим оплођеним ћелијама кад жена одбаци, менструација или не, јел и то "убиство"? надам се да смо се сложили, и да се нећемо враћати уназад на исту причу, да је потребан одређени број (немамо представу колико јер зависи од случаја до случаја, али човек треба бити упоран док не изроди дете/децу) оплођених јајашаца да би се изродило дете и да не треба злоупотребљаватаи технологију, већ је користити на оно што треба. треће, сводиш питање стварања на морал и етику, а не на онтологију и тиме добрим делом утиреш себи пут у кривину, и самим тим да хулиш. четврто, да си боље читао текст, било би ти јасније колико је владика свео свој говор на демагогију због наспрамности абортуса и неусвајања деце према онима који се баве или желе вто, да се смире и прихвате сурогат неке врсте - усвајање или шта већ. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Као што рекох једаред...уз овакве "вернике" вама атеисти уопште нетребају...ако си ти и "колега" теолог уопште православни. Владика Давид је у Србији један од најупућенијих у тему, али, наравно, вас двојица то не признајете јер сте ипак ВИ највећи ауторитети. теолог или не, ја сам верник Православне Цркве и ти, поготово као крајње јуридички окренут моралу и етици римокатолички свештеник, немаш ни права нити ауторитет да ми одређујеш, мериш или процењујеш шта и колико и јесам ли или нисам. већ сам ти рекао да нећу пасти на твоје провокације и клевете, па те умољавам да ме се клониш таквих констатација, ако не због себе, онда због мене. владика за мене није ауторитет ако има очигледан мањак знања о теми које се дохватио и стави се у ситуацију да се бави демагогијом и наспрамношћу. код мене се поштовање и ауторитет зарађује - мантија, чин, звање, униформа или цивил било које врсте. да је светитељ, па не бих некритички примио његово мишљење. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Upravo o ovome se čitavo vreme priča, ali izgleda da nije baš preporučljivo na ovaj način govoriti o VTO jer vas vrlo brzo proglase za neobrazovane ili nedovoljno obrazovane, neobaveštene, bezosećajne, lažne moraliste, demagoge...i na kraju dovedu u pitanje i vaše pravoslavlje to jest ukažu vam da ništa ne znate o vlastitoj veri i religiji te ustvrde da vam je vaše pisanje na ovakav način na osudu i nije u skladu sa pravoslavljem ili slično. Sve to jer neko smatra da ima mesta preispitivanju po pitanju VTO. U krajnjem, zatraži se da ponudite bolju metodu. не прави се жртвом јер те нисам опоменуо јер ми се не свиђа твој став према овој теми него где је човек шупаљ треба да се попуњава. кад измислиш нову методу олакшања муке људима онда можеш да тражиш замену, до тада радимо са оним што имамо како знамо и умемо а лекари (тај таленат је Богм дан, да се разумемо) ће смислити већ новији и бољи начин до тад. па Бог сам бира најбољи алат међу људима коме ће и како помоћи, људе им шаље да им помогну, а камоли ће човек у муци да узвикне за помоћ. и не смемо, нити имамо права да целу технологију именујемо злом, због људи који (и још нисам видео доказ, само празно писање и празне тврдње) евентуално злоупотребљавају то. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Milane, brate moj, divim ti se sto imas strpljenja sa pojedincima! Kud ja stadoh - ti produzi! http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Dragi moji,moram vam ispricati moju pricu. Pet godina sam u braku,bez dece. Dugo sam razmisljala i odlucili smo da idemo na vto. Kada smo sve analize uradili,pripremili se psihicki i fizicki,odlucila sam da 25 septembra odem pod Ostrog da se pomolim Bogonosnom arhijereju Vasiliju Svetom. 8 oktobra sam saznala da sam u petoj nedelji trudnoce!!!! Kako nas je samo Sv.Vasilije obradovao! U pondeljak 10 oktobra trebali smo da se javimo na red za vto,a ja sam dva dana pre toga saznala za trudnocu.HVALA MILOSTIVOM BOGU I BOGONOSNOM SVETOM VASILIJU. Sada sam u trecem mesecu i zelim svim zenama da se zaraduju,pre svega da veruju. Nikada necu zaboraviti reci moga duhovnika Branka iz Zemuna koji mi je rekao da moram imati vere,da milostivi Bog iz kamena narod stvara i da je Njemu sve moguce,bez obzira sta lekari kazu. Htela sam da podelim ovo sa vama. anajrim, Милан Меденица :), Booba and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Dragi moji,moram vam ispricati moju pricu. Pet godina sam u braku,bez dece. Dugo sam razmisljala i odlucili smo da idemo na vto. Kada smo sve analize uradili,pripremili se psihicki i fizicki,odlucila sam da 25 septembra odem pod Ostrog da se pomolim Bogonosnom arhijereju Vasiliju Svetom. 8 oktobra sam saznala da sam u petoj nedelji trudnoce!!!! Kako nas je samo Sv.Vasilije obradovao! U pondeljak 10 oktobra trebali smo da se javimo na red za vto,a ja sam dva dana pre toga saznala za trudnocu.HVALA MILOSTIVOM BOGU I BOGONOSNOM SVETOM VASILIJU. Sada sam u trecem mesecu i zelim svim zenama da se zaraduju,pre svega da veruju. Nikada necu zaboraviti reci moga duhovnika Branka iz Zemuna koji mi je rekao da moram imati vere,da milostivi Bog iz kamena narod stvara i da je Njemu sve moguce,bez obzira sta lekari kazu. Htela sam da podelim ovo sa vama. 0442_feel 0442_feel 0442_feel Nek ti Bog da svako dobro sestro i tebi, a i tvome čedu i tvojoj porodici. Divnog duhovnika imaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1320943832' post='524918] не прави се жртвом јер те нисам опоменуо јер ми се не свиђа твој став према овој теми него где је човек шупаљ треба да се попуњава. кад измислиш нову методу олакшања муке људима онда можеш да тражиш замену, до тада радимо са оним што имамо како знамо и умемо а лекари (тај таленат је Богм дан, да се разумемо) ће смислити већ новији и бољи начин до тад. па Бог сам бира најбољи алат међу људима коме ће и како помоћи, људе им шаље да им помогну, а камоли ће човек у муци да узвикне за помоћ. и не смемо, нити имамо права да целу технологију именујемо злом, због људи који (и још нисам видео доказ, само празно писање и празне тврдње) евентуално злоупотребљавају то. Sačuvaj me Bože da se pravim žrtvom, samo pomenuh kako neki ljudi doživljavaju suprotno mišljenje na ovoj temi i kako se protiv njega bore. što se tiče lekara, i eugenika je od njih, ima ih raznih, a ovo što si boldovao pokazuje da si neobavešten. Ne radi se o zloupotrebama jer nijedan zakon, bar ne u našoj zemlji, ne zabranjuje eksploataciju embriona u medicinske ili kozmetičke svrhe. To se odavno radi, nije nikakva tajna i možeš pronaći na internetu bezbroj informacija o tome. što se tiče one opaske "gde je čovek šupalj, treba da se popunjava" citiraću samo "prvo izvadi brvno iz svoga oka...". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Dragi moji,moram vam ispricati moju pricu. Pet godina sam u braku,bez dece. Dugo sam razmisljala i odlucili smo da idemo na vto. Kada smo sve analize uradili,pripremili se psihicki i fizicki,odlucila sam da 25 septembra odem pod Ostrog da se pomolim Bogonosnom arhijereju Vasiliju Svetom. 8 oktobra sam saznala da sam u petoj nedelji trudnoce!!!! Kako nas je samo Sv.Vasilije obradovao! U pondeljak 10 oktobra trebali smo da se javimo na red za vto,a ja sam dva dana pre toga saznala za trudnocu.HVALA MILOSTIVOM BOGU I BOGONOSNOM SVETOM VASILIJU. Sada sam u trecem mesecu i zelim svim zenama da se zaraduju,pre svega da veruju. Nikada necu zaboraviti reci moga duhovnika Branka iz Zemuna koji mi je rekao da moram imati vere,da milostivi Bog iz kamena narod stvara i da je Njemu sve moguce,bez obzira sta lekari kazu. Htela sam da podelim ovo sa vama. DIIIIIIVNOOOOOOOOOOOOOO 0442_feel 0442_feel 0442_feel , SRECNO! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука