Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Cekaj malo, objasni mi to kod prirodnog zaceca... imas jednu zensku i mnogo muskih celija, koji su tu sad to mnogi emrioni?

Zar se ne desava da zaceti embrion umre pre rodjenja?? Nekad sa majkom nekad sam?!

Priznajem da uopste ne kapiram sta oces da kazes... :cmizdrenje:

"50% svih ljudskih embriona nikada se ni ne usade u matericu, a od preostalih 50% koji se usade, još polovina (dakle još 25% ukupnog broja) biva eliminisana u toku prve tri nedelje trudnoće. Od onih poslednjih 25% i dalje dobar deo biva pobačen."

Ne razumem ovu statistiku, zar zena nema samo jednu jajnu celiju mesecno?

Otkud pri prirodnoj oplodnji toliki broj embriona koji otpadaju? srecan

Замисли да имаш одређени узорак жена и укупно хиљаду оплођења и хиљаду ембриона. Око 500 се никада неће усадити у материцу и десиће им се потпуо исто као са спорним ембрионима током вештачке оплодње. 250 ће бити побачено у току прве три недеље и жене никада неће сазнати да су биле трудне. Од остали 250 добар број се роди, добар број буде спонтано побачен касније, то је већ опште познато. А откуд толики број, па природа је врло далеко од наивне идличне слике. Објашњење је просто, али знам да ти се неће свидети. Оплођење, баш као и све остало у природи, није дизајнирано да функционише савршено, него је настало природном селекцијом - несавршеним адаптацијама.

Хоћеш да кажеш да се приликом, ако не сваке природне оплодње, али онда многих дешава спонтано умирање ембриона?

http://www.amirrorclear.net/academic/papers/scourge.pdf

The majority of embryos die within a few weeks of concep- tion. This fact is widely known within medical circles, but is a surprise to many in the general public.

Статистички, спонтано умирање ембриона је правило, оплодња је изузетак.

Разумијем, али сада ће неки да кажу да је то псеудонаука, антихришћанско и ко зна како противно Богу... srecan, а дешава се природним путем.

По овоме, и теорији неких који овдје заступају, испада да се током одвијања већине репродуктивних процеса природним путем, дешава масовно умирање ЉУДИ...али да ли је тако?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Наравно.

Шта ''наравно''?

Па оплођена јајна ћелија је ембрион. Видиш ли Ивице шта си написао?

Подели на овим сајтовима

Разумијем, али сада ће неки да кажу да је то псеудонаука, антихришћанско и ко зна како противно Богу... :cmizdrenje:, а дешава се природним путем.

По овоме, и теорији неких који овдје заступају, испада да се током одвијања већине репродуктивних процеса природним путем, дешава масовно умирање ЉУДИ...али да ли је тако?

Псеудонаука сигурно није. У чланку су остављене референце ка конкрентним истраживањима. А ако је природан процес антихришћански, онда боље да не мислим каквом нас закључку то нужно води.

А за потоње си потпуно у праву. Овај чланак и показује да је, ако се као исправан прихвати етички аргумент кога најчешће износе противници вештачке оплодње и истраживања матичних ћелија, једини закључак да је сам природан репродуктивни чин управо најмасовнији убица човечанства. Закључак је, наравно, апсурдан.

Подели на овим сајтовима

Наравно.

srecan Полако идемо ка циљу који је потпуно оправдао средство и начин...И десиће се да се открију и трагови нихилизма ако овако наставимо...

Ово што пишемо све знамо !!! ..пустите то.. шта је све изузетак.. Дајмо да заједно одговоримо конкретно .. на оно мање познато ...Шта са тиме да је човек од почетка човек... или смо на то ставили тачку... да није човек од тренутка оплодње...И шта са ембрионима који се од стране лекара а дозволом супружника ''стављају ван живота''.

Какве везе има то,...са свиме овим податак и сушта истина, да се велики број ембриона реапсорбује од стране организма мајке... или долази до неприметних спонтаних побачаја које мајка није ни свесна...

Па то ме потсећа на став..Да кад смрт већ постоји...то нас ослобађа од одговорности ако се ИСТА деси начом ''заслугом''.... Ето смо на прагу нихилизма....Још само да кажемо да ни смрт не постоји и да је божја милост тако велика А КО КАЖЕ ДА НИЈЕ??? ... И да нема потребе да пазимо шта радимо...! То је опасно поједностављење колико год било оправдавано највишим и најкомплекснијим Теолошким истинама... Опет је само Средство које жели да оправда циљ... :cmizdrenje:

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Наравно.

Шта ''наравно''?

Моја грешка у терминологији, горе сам се и исправио као што можеш да видиш. Но шта то мења у суштини вашег аргумента о умирању ембриона током вештачке оплодње?

Подели на овим сајтовима

Наравно.

4chsmu1 Полако идемо ка циљу који је потпуно оправдао средство и начин...И десиће се да се открију и трагови нихилизма ако овако наставимо...

Ово што пишемо све знамо !!! ..пустите то.. шта је све изузетак.. Дајмо да заједно одговоримо конкретно .. на оно мање познато ...Шта са тиме да је човек од почетка човек... или смо на то ставили тачку... да није човек од тренутка оплодње...И шта са ембрионима који се од стране лекара а дозволом супружника ''стављају ван живота''.

Какве везе има то,...са свиме овим податак и сушта истина, да се велики број ембриона реапсорбује од стране организма мајке... или долази до неприметних спонтаних побачаја које мајка није ни свесна...

Па то ме потсећа на став..Да кад смрт већ постоји...то нас ослобађа од одговорности ако се ИСТА деси начом ''заслугом''.... Ето смо на прагу нихилизма....Још само да кажемо да ни смрт не постоји и да је божја милост тако велика А КО КАЖЕ ДА НИЈЕ??? ... И да нема потребе да пазимо шта радимо...! То је опасно поједностављење колико год било оправдавано највишим и најкомплекснијим Теолошким истинама... Опет је само Средство које жели да оправда циљ... stadaradim

Страхота каква демагогија. Ужас над ужасима! Поплава оваквих релативизаторских адвоката је једна од најгорих појава које је интернет ера донела са собом.

Подели на овим сајтовима

А за потоње си потпуно у праву. Овај чланак и показује да је, ако се као исправан прихвати етички аргумент кога најчешће износе противници вештачке оплодње и истраживања матичних ћелија, једини закључак да је сам природан репродуктивни чин управо најмасовнији убица човечанства. Закључак је, наравно, апсурдан.

НАРАВНО ДА ЈЕ АПСУРДАН...Ја вам рекох боље рећи упозорих да ћете отшкринути врата бесмисла ако тако наставите..свако нетачно учење неумитно води у тај амбис.. Али ево и сам си установио да је то апсурдно..дакле неможе се оправдавати наше ''недело'' потпуно природним процесима који су у природи довели до истих резултата... То је у свом корену супротстављање Богу а ви размислите опет да ли је или није тако...

Подели на овим сајтовима

Заиста долази до тога у многим случајевима, али која статистика може доказати да је то већина случајева. Како би статистика то знала, ако жене нису ни знале да је било трудноће. Могуће да су радили испитивање великог броја жена пратећи из месеца у месец шта се дешава па су дошли до таквог сазнања. Међутим, разлога за ово може бити више као на пример да је дошло до оплодње јајне ћелије, али са деобом нешто није кренуло како треба и плод не може даље да се развија.  

Подели на овим сајтовима

A mi mislili da smo preterano "okrtuni" sa ovakvim Valterima ostalim Miki Mausevima. stadaradim

О ..ћао... какав радостан тренутак ..

Једина права СРЕЋА .. је у СРЕТАЊУ...СРЕТЕЊУ две личности..

Буди ми жив и здарв...  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Заиста долази до тога у многим случајевима, али која статистика може доказати да је то већина случајева. Како би статистика то знала, ако жене нису ни знале да је било трудноће. Могуће да су радили испитивање великог броја жена пратећи из месеца у месец шта се дешава па су дошли до таквог сазнања. Међутим, разлога за ово може бити више као на пример да је дошло до оплодње јајне ћелије, али са деобом нешто није кренуло како треба и плод не може даље да се развија.  

Potpuno nebitno za celu pricu. Ali vas to naravno ne sprecava u naletu relativizacije da pisete "moje misljenje je...".

Подели на овим сајтовима

Ја вам рекох боље рећи упозорих да ћете отшкринути врата бесмисла ако тако наставите...

Касно је да се плашиш тога, ти си их већ широм отворио.

Дакле не може се оправдавати наше ''недело'' потпуно природним процесима који су у природи довели до истих резултата...

Дакле,

Gajo Petrovic - Logika

па онда да наставимо.

Не, него ти не можеш говорити да су онда ”исти резултати” недело на клиници, а не и у природи. Бар према логици. Према валтеровским методама можда, у њих нисам баш најбоље упућен, опростићеш ми.

Подели на овим сајтовима

Наравно.

Шта ''наравно''?

Моја грешка у терминологији, горе сам се и исправио као што можеш да видиш.

Нисам видео исправку, опрости.

Подели на овим сајтовима

Да би нешто било злочин, мора постојати свесна намера. Ово само констатујем јер читаво време не причам о вишку ембриона (то препуштам теолозима) већ о штетности по здравље жене. Меда каже "какав морал, каква етика", али нису сви лекари верници па је етика ипак неопходна.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...