Odahviing Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Можеш ти да пишеш којим хоћеш писмом и то је у реду. Ми овде причамо о јавним местима и општој појави коришћења туђег писма. Оно кад отвориш кафану или књижару, а наденеш јој име ''Fashion'' или ''Eucalyptus''. Значи, ''домаће не ваља, лепше је кад је туђе, страно'' , тешки комплекси. Pa dobro koristim i ja često duđe reči, doduše ne ove dve, ali ono pogotovu kada sa društvom pričam, nekako svi dosta visimo po netu i dosta toga pišemo, čitamo pričamo na engleskom pa uđe u izgovor recimo "wtf", "lol", "cool" i slične reči kosristim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Evo npr ja pišem latinicom čisto jer je praktičnije, zamisli kada bi svaki put kada hoću da pišen ovde na srpskom recimo koristio ćirilicu, a kada pišem na engleskom pisao latinicom, ne ide kada mogu sve da pišem latinicom. Није проблем да се промени (док трепнеш). Nije problem da se promeni (dok trepnes). Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Није проблем да се промени (док трепнеш). Nije problem da se promeni (dok trepnes). ал си ти неки полигота.... шпански, дански, руски.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Evo npr ja pišem latinicom čisto jer je praktičnije, zamisli kada bi svaki put kada hoću da pišen ovde na srpskom recimo koristio ćirilicu, a kada pišem na engleskom pisao latinicom, ne ide kada mogu sve da pišem latinicom. Alt + Space беше? Да, врло тешко. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Alt + Space беше? Да, врло тешко. Шифт алт. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 ал си ти неки полигота.... шпански, дански, руски.. Није то ништа, нема на листи дојч и petit garcon последњи учила, не стижем да научим. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Није то ништа, нема на листи дојч и petit garcon последњи учила, не стижем да научим. Je prle francais un peu, al cu sad zint tebi d krenem i sprahenzi dojche vele.... osecam e ugrozeno :S Da ispratim trendove... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Je prle francais un peu, al cu sad zint tebi d krenem i sprahenzi dojche vele.... osecam e ugrozeno :S Da ispratim trendove... Одлично се служим немачким, ту ме не можеш угрозити. Са француским богами можеш. Сваки дан се може научити 5-10 речи, немам времена, али научићу за интат. Живела ћирилица! :good2: http://www.almensprogforstaaelse.dk/dokumenter/sproghistorie.htm Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Pa evo ja sam u Novom Sadu (Vojvodina) i mogu ti iz prve ruke reci da to sto tvrdis nije tako. Мени је овај новосадски ћирилични натпис убедљиво најјачи. feeble, Плутон, Н И Н Е and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 looooooool Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 На данашњем устоличењу Митрополит Порфирије је одржао историјски говор. (Мислим на црквено историјски.) Milan023 and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 На данашњем устоличењу Митрополит Порфирије је одржао историјски говор. (Мислим на црквено историјски.) Ima li gde da se procita? Данче* and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 На овом линку можете прочитати беседу митрополита Порфирија.Аксиос! http://spc.rs/sr/ustolichen_mitropolit_zagrebachkoljubljanski_porfirije Данче*, feeble and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 Jel ima snimak, volim da ga slusam i gledam Данче* је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 Политиком у модерном смислу те речи; политиком као неретко извитопереном борбом разних структура за моћ и утицај; политиком која је често препуна неправде и тежње за остварењем личних интереса – никада се нећу бавити. Али, политиком у изворном значењу, не само да хоћу, него и дужан сам да се бавим. Јер, политика у своме изворном значењу јесте брига за заједницу, која треба да буде утемељена на врлини, правди и истини. Грчка реч политиа на латински језик се преводи речју республика што значи јавна ствар. За заједницу и јавну ствар, за друштво и друштвене проблеме или општи заједнички живот и добро, одговорни смо сви. Црква и верске организације нису одвојене од друштва. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука