Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 I rekoše mu "pravednici" moraš proći kroz špalir morala, koji je po našoj meri pre no što udješ u dom molitve Oca Nebeskog..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 neusiljen, spoljašnja vidljiva projava dobrote...iz ugla Hrišćansvta, Koza Nostra se ne bi složila Добро, а где почиње проблем морала, онакав како си га описао у поруци која је иницирала моје питање? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 A i mjenja se,sa vremena na vreme Dogmat nije sigurno. sveti nestor ubi lija, sveti kirilo daje mito, petar cetinjski seče turcima glave...sofija marlmeladova se bavi prostitucijom... površnost je veliki problem, treba se udubiti u razloge zašto se sve ovo dešava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Добро, а где почиње проблем морала, онакав како си га описао у поруци која је иницирала моје питање? počinje sa kamenovanjem bludnice Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Добро, а где почиње проблем морала, онакав како си га описао у поруци која је иницирала моје питање? počinje sa kamenovanjem bludnice To nije moral vec zakon, kazna za prostituciju i varanje u braku je bila smrt. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 To nije moral vec zakon, kazna za prostituciju i varanje u braku je bila smrt. moral nije zakon? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 sveti nestor ubi lija, sveti kirilo daje mito, petar cetinjski seče turcima glave...sofija marlmeladova se bavi prostitucijom... površnost je veliki problem, treba se udubiti u razloge zašto se sve ovo dešava. Vodja je moj brate slatka ponuda. Zamisli koliko vodje čini srećnijima ako se pridrža To nije moral vec zakon, kazna za prostituciju i varanje u braku je bila smrt. Kazna bez uvažavanja pokajanja nije samo smrt već svestan odlazak u nebiće. I slatko je jako je slatko. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 A i mjenja se,sa vremena na vreme Dogmat nije sigurno. Питао сам Бићанића а питам и тебе, шта представља морал по твом виђењу? Стиче се утисак да не говоримо сви о истој ствари. Ако је тако, у том случају би требало речи морал додати неки придев који би боље описао на шта се мисли јер на овај начин се ствара смутња. За мене рецимо реч морал никада није имала везе са спољашњим упражњавањем научених форми, него сам увек под моралом сматрао само оно што из срца долази. У том контексту никако не бих могао да се сложим да је морал нека препрека за спознају Бога, него чак шта више да је незаобилазни пут до спознаје. Краће речено ја када кажем морал, мислим на врлине, пре свега оне јеванђељске изречене у беседи на гори. Жика је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 moral nije zakon? Pa nije, cini mi se.. Biti zenskaros nije narocito moralno, ali nije protivzakonito. Izvrsiti smrtnu kaznu nije moralno, ali je po zakonu( Tamo gde ima smrtne kazne). Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Питао сам Бићанића а питам и тебе, шта представља морал по твом виђењу? Стиче се утисак да не говоримо сви о истој ствари. Ако је тако, у том случају би требало речи морал додати неки придев који би боље описао на шта се мисли јер на овај начин се ствара смутња. За мене рецимо реч морал никада није имала везе са спољашњим упражњавањем научених форми, него сам увек под моралом сматрао само оно што из срца долази. У том контексту никако не бих могао да се сложим да је морал нека препрека за спознају Бога, него чак шта више да је незаобилазни пут до спознаје. Краће речено ја када кажем морал, мислим на врлине, пре свега оне јеванђељске изречене у беседи на гори. Da ja tebi moj brate kažem šta ja vidim. Hristos nije tražio ama baš ništa i nikakve uslove nije postavljao kad je doneo Spasenje,što jasno Spasitelja stavlja iznad ikakvih razgovora o moralu kao Putu koji vodi u Spasenje,tj.Carstvo. ukratko... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Da ja tebi moj brate kažem šta ja vidim. Hristos nije tražio ama baš ništa i nikakve uslove nije postavljao kad je doneo Spasenje,što jasno Spasitelja stavlja iznad ikakvih razgovora o moralu kao Putu koji vodi u Spasenje,tj.Carstvo. ukratko... Ко онда брате рече да се од сада царство небеско с'муком осваја и да га подвижници задобијају (ако сам добро рекао)? Viktor Ljvovic and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Pa nije, cini mi se.. Biti zenskaros nije narocito moralno, ali nije protivzakonito. Izvrsiti smrtnu kaznu nije moralno, ali je po zakonu( Tamo gde ima smrtne kazne). ok, ali ovde govoriomo iz ugla nas vernika. Zato sam i rekao, koza nostra se ne slaže Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 ok, ali ovde govoriomo iz ugla nas vernika. Zato sam i rekao, koza nostra se ne slaže ' ok Sve ove zabune nastaju zbog nedorecenosti cestitog vladike Ignjatija. Crkva je najmoralnija institucija na svetu. Ima bozanske standarde morala. Mi ih ne mozemo ispuniti pa smo svesni grsnosti svoje. Zato nismo uobrazeni i zato smo Crkva i treba nam Bog. Suncokret54, ПиП and feeble је реаговао/ла на ово 3 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 ' ok Sve ove zabune nastaju zbog nedorecenosti cestitog vladike Ignjatija. Crkva je najmoralnija institucija na svetu. Ima bozanske standarde morala. Mi ih ne mozemo ispuniti pa smo svesni grsnosti svoje. Zato nismo uobrazeni i zato smo Crkva i treba nam Bog. Odlično si primetio kako je čoveku kvalitetniji život ako je član Crkve ali taj kvalitet nije cilj sam po sebi,nego je produkt Spasenja Onoga koji Jeste,a Taj je cilj pravoslavnog ispovedanja. Ja mislim,da ne treba zaboraviti istinsku Ljubav koja ništa ne traži.Hristos od nas ne traži moral,Hristos nam ga daruje, Hristos nije došao da spasava samo pravednike,podvižnike,proroke. Čovek kao ja shvata da je Hristos doneo Spasenje ne zato što ga je čovečanstvo zadužilo nečim i ne zato da od nas napravi samo moralne ljude,već je došao kao Spasitelj koji svakog čoveka u svet voli podjednako i ne traži ništa zauzvrat. Za Hrista ne postoje moralni i nemoralni ljudi, za Hrista postoji čovek kojeg priziva da bi Sebe dao. Hristos nema u čoveku uzrok davanja,niti može da ga ima. Dakle cilj Hrišćanstva nije moralni (kvalitetni) život , već sam Hristos koji nas "moralne" potseća i na ona vremena gde nam je pomagao iako to nismo bili.(moralni) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Odlično si primetio kako je čoveku kvalitetniji život ako je član Crkve ali taj kvalitet nije cilj sam po sebi,nego je produkt Spasenja Onoga koji Jeste,a Taj je cilj pravoslavnog ispovedanja. Ja mislim,da ne treba zaboraviti istinsku Ljubav koja ništa ne traži.Hristos od nas ne traži moral,Hristos nam ga daruje, Hristos nije došao da spasava samo pravednike,podvižnike,proroke. Čovek kao ja shvata da je Hristos doneo Spasenje ne zato što ga je čovečanstvo zadužilo nečim i ne zato da od nas napravi samo moralne ljude,već je došao kao Spasitelj koji svakog čoveka u svet voli podjednako i ne traži ništa zauzvrat. Za Hrista ne postoje moralni i nemoralni ljudi, za Hrista postoji čovek kojeg priziva da bi Sebe dao. Hristos nema u čoveku uzrok davanja,niti može da ga ima. Dakle cilj Hrišćanstva nije moralni (kvalitetni) život , već sam Hristos koji nas "moralne" potseća i na ona vremena gde nam je pomagao iako to nismo bili.(moralni) Bez ljutnje, ne slazem se gotovo ni sa cim sto ste napisali. ПиП је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука