ПиП Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Odlično si primetio kako je čoveku kvalitetniji život ako je član Crkve ali taj kvalitet nije cilj sam po sebi,nego je produkt Spasenja Onoga koji Jeste,a Taj je cilj pravoslavnog ispovedanja. Ja mislim,da ne treba zaboraviti istinsku Ljubav koja ništa ne traži.Hristos od nas ne traži moral,Hristos nam ga daruje, Hristos nije došao da spasava samo pravednike,podvižnike,proroke. Čovek kao ja shvata da je Hristos doneo Spasenje ne zato što ga je čovečanstvo zadužilo nečim i ne zato da od nas napravi samo moralne ljude,već je došao kao Spasitelj koji svakog čoveka u svet voli podjednako i ne traži ništa zauzvrat. Za Hrista ne postoje moralni i nemoralni ljudi, za Hrista postoji čovek kojeg priziva da bi Sebe dao. Hristos nema u čoveku uzrok davanja,niti može da ga ima. Dakle cilj Hrišćanstva nije moralni (kvalitetni) život , već sam Hristos koji nas "moralne" potseća i na ona vremena gde nam je pomagao iako to nismo bili.(moralni) Пошто ми ниси одговорио на претходно питање, поставићу ти још једно: Зашто је Христос тражио од присутних људи да уклоне камен са Лазаревог гроба, пре него што је истог васкрсао? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Bez ljutnje, ne slazem se gotovo ni sa cim sto ste napisali. Ne ljutim se ić. No da napomenem o čemu govorim. Moral se ne može poistovetiti sa Spasiteljem kao cilj Hrišćanskog postojanja,tj.vere. Ali to naravno ne znači da je moral nepotreban. Ti poistovećuješ i ako možeš jasno napisati zašto? Držeći se usko cilja,jer mi je to bio cilj pisanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Пошто ми ниси одговорио на претходно питање, поставићу ти још једно: Зашто је Христос тражио од присутних људи да уклоне камен са Лазаревог гроба, пре него што је истог васкрсао? Nisam bio tu sad ću. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Da ja tebi moj brate kažem šta ja vidim. Hristos nije tražio ama baš ništa i nikakve uslove nije postavljao kad je doneo Spasenje,što jasno Spasitelja stavlja iznad ikakvih razgovora o moralu kao Putu koji vodi u Spasenje,tj.Carstvo. ukratko... Ово није тачно! покајање је услов. Јасно је ко дан да ко се не покаје од зла неће се спасти. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ово није тачно! покајање је услов. Јасно је ко дан да ко се не покаје од зла неће се спасти. Hristos ne misli da je pokajanje uslov,već zna da je ljubav. Iz ljubavi se ljudi kaju saznavši za Hristov priziv, a onima kojima je to "uslov" ni "pokajanje" ne pomaže. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Odlično si primetio kako je čoveku kvalitetniji život ako je član Crkve ali taj kvalitet nije cilj sam po sebi,nego je produkt Spasenja Onoga koji Jeste,a Taj je cilj pravoslavnog ispovedanja. Ja mislim,da ne treba zaboraviti istinsku Ljubav koja ništa ne traži.Hristos od nas ne traži moral,Hristos nam ga daruje, Hristos nije došao da spasava samo pravednike,podvižnike,proroke. Čovek kao ja shvata da je Hristos doneo Spasenje ne zato što ga je čovečanstvo zadužilo nečim i ne zato da od nas napravi samo moralne ljude,već je došao kao Spasitelj koji svakog čoveka u svet voli podjednako i ne traži ništa zauzvrat. Za Hrista ne postoje moralni i nemoralni ljudi, za Hrista postoji čovek kojeg priziva da bi Sebe dao. Hristos nema u čoveku uzrok davanja,niti može da ga ima. Dakle cilj Hrišćanstva nije moralni (kvalitetni) život , već sam Hristos koji nas "moralne" potseća i na ona vremena gde nam je pomagao iako to nismo bili.(moralni) Дал је могуће да неко тврди да Христос од нас не тражи морал. Љуби ближњега свога као самога себе је морал. то је морални закон. јер ко љуби ближњег ко самог себе тај га неће преварити, слагати. украсти му, неће учинити прељубу с његовом женом итд. Љубав према ближњем испуњава свих десет Божијих заповести које су морални закон за сваког искреног верника. Ти си пример православног хришћанина, нажалост. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ne ljutim se ić. No da napomenem o čemu govorim. Moral se ne može poistovetiti sa Spasiteljam kao cilj Hrišćanskog postojanja,tj.vere. Ali to naravno ne znači da je moral nepotreban. Ti poistovećuješ i ako možeš jasno napisati zašto? Držeći se usko cilja,jer mi je to bio cilj pisanja. Glupo mi je da odgovaram na pitanja u vezi stvari koje nisam napisao, a kamoli mislio. Moral je uslov zivota u Crkvi. Zato postoji ispovest. Mnogi su odvajani od Crkve zbog nemorala. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Дал је могуће да неко тврди да Христос од нас не тражи морал. Naravno da je moguće ukoliko kao ja smatraš da delo Spasenja i Njegov priziv,jeste upravo za sve ljude a ne samo za pravednike. Dakle Hrista niko iz čovečanstva nije zadužio ili se očistio od greha sam po sebi ispunjavajući moralne zakone. Ne! Hristos je došao da spase sve nas nemoralne! Pa u tom smislu... (čućeš još) Nemoral= grešnost. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Glupo mi je da odgovaram na pitanja u vezi stvari koje nisam napisao, a kamoli mislio. Moral je uslov zivota u Crkvi. Zato postoji ispovest. Mnogi su odvajani od Crkve zbog nemorala. Dobro neko je napisao a ja sam imao noticu na tu temu,kako si ti preskočio to da primetiš ne znam. Tako da.... Videćeš da sam jasno počeo debatu sa tim da je glupost govoriti i izjednačavati moral sa Hristom, kao ciljem pravoslavnog ispovedanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ne! Hristos je došao da spase sve nas nemoralne Jel se vi trudite da zivite moralno ili to smatrate nebitnim? Ne morate odgovoriti ako vam je neprijatno. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Naravno da je moguće ukoliko kao ja smatraš da delo Spasenja i Njegov priziv,jeste upravo za sve ljude a ne samo za pravednike. Dakle Hrista niko iz čovečanstva nije zadužio ili se očistio od greha sam po sebi ispunjavajući moralne zakone. Ne! Hristos je došao da spase sve nas nemoralne! Pa u tom smislu... (čućeš još) Nemoral= grešnost. Утуви у главу да Христос прашта грехе само онима који се одрекну зла и окрену се добру. вера без дела је ништа објашњава Павле. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Дал је могуће да неко тврди да Христос од нас не тражи морал. Љуби ближњега свога као самога себе је морал. то је морални закон. јер ко љуби ближњег ко самог себе тај га неће преварити, слагати. украсти му, неће учинити прељубу с његовом женом итд. Љубав према ближњем испуњава свих десет Божијих заповести које су морални закон за сваког искреног верника. Ти си пример православног хришћанина, нажалост. Nadam se da ćeš sad konačno pročitati da sam moral spomenuo u odnosu na cilj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Jel se vi trudite da zivite moralno ili vas je bas briga za to? Ne morate odgovoriti ako vam je neprijatno. Pa ako nam ovo bude zvezda vodilja jasno ću ti reći,da se svim žilama i duhom svojim trudim da živim pod onim moralnim normama koje mi pomažu da budem deo Spasitelja,odnosno,da budem deo Njegovog Tela,tj.Crkve. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 a ako nam ovo bude zvezda vodilja jasno ću ti reći,da se svim žilama i duhom svojim trudim da živim pod onim moralnim normama koje mi pomožu da budem deo Spasitelja,odnosno,da budem deo Njegovog Tela,tj.Crkve. To sam i mislio. Pa sto onda toliko pljuckate na ono sto sami u zivotu sprovodite? Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Nadam se da ćeš sad konačno pročitati da sam moral spomenuo u odnosu na cilj. Добро, јасно је свима да није циљ, али је средство. Јел се слажеш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука