w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Lako je razumeti i prihvatiti događaje u kojima se projavljuje sila Božja - treba razumeti i prihvatiti one događaje u kojima se projavljuje Njegova nemoć. Šta mislite o ovome i da li svemogući Bog zaista može u nekim situacijama biti nemoćan? Aquilius Cratus, ines and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Немоћан је да буде зао јер је Он Љубав. Ненад Р., obi-wan, Жедни and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Lako je razumeti i prihvatiti događaje u kojima se projavljuje sila Božja - treba razumeti i prihvatiti one događaje u kojima se projavljuje Njegova nemoć. Мислим да је потребно велико самопоуздање, благо речено, да би се написало овако нешто. Лидија Миленковић, Manastir Bradaca and Milica89 је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Немоћан је да буде зао јер је Он Љубав. facenew22222222 То једино не може а , све остало може . Драшко је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Немоћан не у смислу недостатка могућности за нешто, већ у смислу поштовања самоограничења која је својом вољом сам себи наметнуо. У вези са људском слободом, љубаљу... Agaton Vuzman, Николa, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Па немоћан је када не желимо да Га прихватимо. Рекао бих да није немоћан, већ да јесте свемоћан, али да ли Он хоће нас да присили на Га прихватимо? Мислим да Бог може, има ту моћ, да присили нас да Га прихватимо, али да не жели да је спроводи. Због тога Бог јесте свемоћан, али ту моћ не употребљава из неких својих разлога, нама непознатих. Испада да је неограничени Бог ограничен човековом слободом. Испада да је свемоћни Бог немоћан због човекове слободе. Не, Он јесте свемоћан, има ту моћ да нас присили да га волимо, али по Њему је боље да нас пусти саме да Га прихватимо. Кад год хоће Он може да нас претвори у роботе који ће да вичу:''Слава теби Господе'', али да ли Он то хоће? Ово може је знак Његове моћи, а ово хоће је знак Његове воље. Моћ и воља нису исто. Једноставно, замислио је овакав свет и нема ту ми шта да причамо јел Он немоћан, јел Он зао, зашто ћути, зашто се не појави и реши да све буде цакум пакум. Има свој план за свет и нас и никаква брига не треба да нас мори око тога, већ напротив, поуздање и вера да оно што Он ради јесте оно исправно и најбоље. Milica89, Натан and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Кад год хоће Он може да нас претвори у роботе који ће да вичу:''Слава теби Господе'', Mislim da bi ovo ugrozilo samo ustrojstvo Bozijeg identiteta... naravno, mozda gresim, mozda rezonujem skroz ljudski Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Предобра тема и - као по правилу - гомила глупости по коментарима и постовима. --- Ако је толико саблажњиво и немогуће да Бог пројави немоћ и буде немоћан, шта ћемо са оним речима из Прве Коринћанима 1, 25? Како коментарише тај доживљај апостола Павла? draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Mislim da bi ovo ugrozilo samo ustrojstvo Bozijeg identiteta... naravno, mozda gresim, mozda rezonujem skroz ljudski Мислим да Бога не може ништа угрозити. Можда би угрозило наше поимање Бога, али не и Њега самога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Одакле је цитат? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica89 Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Ne moze, jer je Bog i samim tim je svemocan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Lako je razumeti i prihvatiti događaje u kojima se projavljuje sila Božja - treba razumeti i prihvatiti one događaje u kojima se projavljuje Njegova nemoć. Šta mislite o ovome i da li svemogući Bog zaista može u nekim situacijama biti nemoćan? Bog je nemoćan da bude nemoćan. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 hehehe sofisto... mada, pogledaj Hrista na krstu Милан Ракић and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Чије је ово горе цитирано? Твоје или... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 hehehe sofisto... mada, pogledaj Hrista na krstu Mocarte,šta je tebi,čoveče..... To je bio jedini put da Hristos pokaže svoju svemoć. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука