Данче* Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Наравно да не кажњава сестро. Људи упиру прст у Бога желећи да оправдају себе па кажу да Бог кажњава а не разумеју и не схватају истину. Па то самооправдавање произилази од себељубље,гордост и егоизам.Лакше је себе оправдати но кривицу признати. Жедни је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Ето Савле пре него што је постао апостол Павле је био горд, егоистичан, па се Бог појавио и он постао Павле. Није ли на тај начин Бог угрозио његов избор да гони и убија хришћане? Bog mu nije uskratio pravo da nastavi po starom,Pavle se sam pokajao,niko to nije mogao da uradi mimi njegove volje.Nje ga Bog naterao.Svi pali andjeli znaju za Boga,ali ih to nije primoralo da ga beskrajno vole u beskonačnosti.Bog je nama dao slobodu i Božja svemoć i naša sloboda su dve potpuno različite stvari,jedno je x,drugo je y.Bog je svemoćan= X,mi smo slobodni =Y ----> X ≠ Y bangin Zapravo,Bog je jedno,mi smo drugo. Bog nas poziva,mi se pitamo da li da prihvatimo poziv ili ne. Šta god mi odlučili,Bog ostaje isti. Dog je dobar i savršen,u njemu nema greha,mi ako hoćemo možemo da se popravimo,a ako nećemo ne moramo. "Исповест, причест и ничег, не бој се. Исповест то је кључ за Царство Небеско. Запамтиo или не,ја сам ти рекао све." Схиархимандрит Стефан Каруљски Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Hristos jeste svemoćan. On dobrovoljno nosi taj krst iz ljubavi prema ljudima. Zašto i da li ti misliš da je On nemoćan ? :.mislise. Ne mislim ja nego On a zašto... verujem da ima razloga a što se ovog drugog tiče - htela si reći da je dobrovoljno izabrao da bude nemoćan, je l tako... to nas opet dovodi do nemoći. Izabrane ali i dalje nemoći Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Bog je potpuno nemocan pred nasim fantazijam o mnogim stvarima. A mozda je najnemocniji pred nasim fantazijama o pojmu svemoci i gomilom igre reci kojom taj pojam teramo na nasu fantazmagoricnu vodenicu. Лазар Нешић, emilija and LISA је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Verovatno nema veze sa temom ali kakva je veza Bozije moci ili nemoci u smislu ovih elementarnih nepogoda, ili to nema veze sa Bogom u pitanju su drugi prirodni faktori itd? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Evo autentične poruke brata koji je postovao "Брат, и ћорава кока(тј. ја) убоде зрно. Чито Пена па ми се јавило. Пресложио мисао сад већ незнам којег пасуса. Ем ми нет не прима коментаре, ем сам вирусан - наћи ћемо касније. Ауторство је заједничко, црквено, не моје. А сад кад нађем место да видим да ли се може позвати на неку светоотачки рефенцу. Ако има какве користи слава Богу. Бог с тобом " Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Bog moze da ogranici svoju svemoc. Najbolji primer je Isus Hristos. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Ако је ова недоумица везана за ову нашу катастрофу, мишљења сам да је Бог можда одговоран за количину падавина,мада мислим да није ни за то, али за одбрану од поплава свакако је крив човек. Што се тиче његове свемоћи , она је заиста присутна али само у случају да неко има безрезервно поверење у Његову промисао,и да много не запиткује и фантазира... Уосталом да неко има вере величине горушичиног зрна,која као што знате помера планине, онда би ова скорашња киша испарила без проблема... Не знам,мислим да је истинске вере мало или нимало,све се своди на веровање по дифолту или некакво интелектуално филозофирање (читај паламуђење) "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Ne mislim ja nego On a zašto... verujem da ima razloga a što se ovog drugog tiče - htela si reći da je dobrovoljno izabrao da bude nemoćan, je l tako... to nas opet dovodi do nemoći. Izabrane ali i dalje nemoći Htela sam da kažem da je najvećom žrtvom pokazao svoju svemoć i premoć. On je dobrovoljnim stradanjem pokazao da je spremnan da umre ne bi li vaskrsao i pomogao svima koji žele pomoć,ostavljajući primer nama ljudima,da i mi treba živote da položimo za one koje volimo.To nije nemoć,to je najveća moć i najveća ljubav,"ko položi život svoj za prijatelje svoje .." No,Hristos ide i korak dalje,on imire za sve,pa i za neprijatelje,jer im oprašta zato što ne znaju šta čine.... P.s. Jasno mi je da je ovo misao x osobe. Mene zanima tvoj stav.Možeš li da mi na drugi ,jednostavniji način kažeš šta to ima razloga ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Bog mu nije uskratio pravo da nastavi po starom,Pavle se sam pokajao,niko to nije mogao da uradi mimi njegove volje.Nje ga Bog naterao.Svi pali andjeli znaju za Boga,ali ih to nije primoralo da ga beskrajno vole u beskonačnosti.Bog je nama dao slobodu i Božja svemoć i naša sloboda su dve potpuno različite stvari,jedno je x,drugo je y.Bog je svemoćan= X,mi smo slobodni =Y ----> X ≠ Y bangin Zapravo,Bog je jedno,mi smo drugo. Bog nas poziva,mi se pitamo da li da prihvatimo poziv ili ne. Šta god mi odlučili,Bog ostaje isti. Dog je dobar i savršen,u njemu nema greha,mi ako hoćemo možemo da se popravimo,a ako nećemo ne moramo. "Исповест, причест и ничег, не бој се. Исповест то је кључ за Царство Небеско. Запамтиo или не,ја сам ти рекао све." Схиархимандрит Стефан Каруљски Али ако смо ми слободни то не значи да је Бог због тога немоћан. Ајде реци ми ко ти је дао слободу? Да ли је слобода нешто изнад самога Бога која каже: ''Боже, не можеш да ме рушиш''? Онај ко нам је дао слободу Он нам је може и одузети. О томе се ради, ту је Божја свемоћ. Ако жели, Бог може нас да претвори у роботе који ће да Га славе док пуцне прстима, али питање је да ли то жели. Једно је моћи, а друго је хтети. Свакако да нисам био у праву по питању апостола Павла. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Bog je potpuno nemocan pred nasim fantazijam o mnogim stvarima. A mozda je najnemocniji pred nasim fantazijama o pojmu svemoci i gomilom igre reci kojom taj pojam teramo na nasu fantazmagoricnu vodenicu. То би било исто као кад би ти, као програмер, рекао да си немоћан да овај мој пост у ком су фантазије избришеш и преобликујеш онако како ти хоћеш. Е сад, да ли то хоћеш? Ти можеш, али нећеш/хоћеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Али ако смо ми слободни то не значи да је Бог због тога немоћан. Ајде реци ми ко ти је дао слободу? Да ли је слобода нешто изнад самога Бога која каже: ''Боже, не можеш да ме рушиш''? Онај ко нам је дао слободу Он нам је може и одузети. О томе се ради, ту је Божја свемоћ. Ако жели, Бог може нас да претвори у роботе који ће да Га славе док пуцне прстима, али питање је да ли то жели. Једно је моћи, а друго је хтети. Свакако да нисам био у праву по питању апостола Павла. Bog je svemoćan,može sve što hoće,ali neće,ali to ne znači da jednog dana neće da hoće. Tada će biti kraj. P.s. Bog nam je dao slobodu da bismo mu dokazali da smo ga dostojni.Da nije slobode,ne bi bilo ni sveta. P.s.s. Ja nisam teolog,moglo bi se reći da pričam napamet i bezveze . Pakujem kofere i selim se ne novu adresu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 То би било исто као кад би ти, као програмер, рекао да си немоћан да овај мој пост у ком су фантазије избришеш и преобликујеш онако како ти хоћеш. Е сад, да ли то хоћеш? Ти можеш, али нећеш/хоћеш. Samo sto ja ne mogu da biram sta cu zeleti/hteti, nego samo izmedju medjusobno iskljucivih zelja/htenja. Nezavisno od toga da li sam programer ili keramicar. Bog takodje ima neke "zelje"/htenja koja se ne menjaju, vecna su, takodje postoje mogao htenja koja nikad nece imati bas zato sto JE BOG. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Bog je svemoćan,može sve što hoće,ali neće,ali to ne znači da jednog dana neće da hoće. Tada će biti kraj. P.s. Bog nam je dao slobodu da bismo mu dokazali da smo ga dostojni.Da nije slobode,ne bi bilo ni sveta. P.s.s. Ja nisam teolog,moglo bi se reći da pričam napamet i bezveze . Pakujem kofere i selim se ne novu adresu. Тачно је све то што кажеш. Samo sto ja ne mogu da biram sta cu zeleti/hteti, nego samo izmedju medjusobno iskljucivih zelja/htenja. Nezavisno od toga da li sam programer ili keramicar. Bog takodje ima neke "zelje"/htenja koja se ne menjaju, vecna su, takodje postoje mogao htenja koja nikad nece imati bas zato sto JE BOG. Али свакако имаш ту моћ да избришеш мој пост или га исправиш хтео ти или не. Да ли модератор и админ имају ту моћ да избришу мој пост и исправе га? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука