Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 . ^ ^ zato pazite šta pišete po internetu (danas) Naravno da treba paziti. Sve sto napisemo potpisujemo sa svojim imenom i prezimenom .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ^ ^ plus po Volandu: "Rukopisi ne gore" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 A policija ih zove na razgovore povodom nekog krivičnog dela koje postoji u našem zakonodavstvu ili onako... zato što policija može da radi šta želi? (pre nego što se pozoveš na jedno kriv. delo pažljivo oceni da li je kod tog dela dovoljna samo radnja ili se traži i određena posledica) чл. 343. - Изазивање панике и нереда "Ко ширењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, (...), или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа (...) " Последица је ово болдирано. Дал је последица наступила, то је на надлежнима да утврде (нисам проучавао дела из ове области, па нисам ни довољно компетентан да оцењујем степен панике или осујећења спровођења одлука потребан да би дело постојало), ал радња је дефинитивно ту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 чл. 343. - Изазивање панике и нереда "Ко ширењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, (...), или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа (...) " Последица је ово болдирано. Дал је последица наступила, то је на надлежнима да утврде (нисам проучавао дела из ове области, па нисам ни довољно компетентан да оцењујем степен панике или осујећења спровођења одлука потребан да би дело постојало), ал радња је дефинитивно ту. ОК, Алек, да ли стварно мислиш, онако најискреније, да је баш у овом случају некоме стало да доследно спроведе слово закона и то због некаквих коментара на фејсбуку? Ако је тако, зашто ”Курир” и Вучић нису приведени због истих дела? Зар њихове друштвене позиције не носе још већу тежину изјава? Или не морамо да се задржимо на поплавама, зашто не приводе оне који свакодневно проносе на хиљаде антивакцинационих памфлета и драстично угрожавају безбедност популације (не кажем да такве треба приводити, него питам зашто то не раде, ако већ сада раде)? Зар није обавезна вакцинација ”одлука и мера државних органа”? Заиста мислиш да је у овом тренутку најважније наћи члан тај и тај да оправдамо хапшења и мирни смо? Не мислиш да је Вучић лично наредио та хапшења? Не мислиш уопште да нас твој имењак полако али сигурно уводи у тешку цензуру из које ко зна шта може да резултира. Не мислиш да је битно што Вођа има дебелу историју таквог понашања? Стварно верујеш да се у овом тренутку само спроводи закон и да не постоји ништа због чега друштвено одговорна особа (а то би ваљда требало сви да будемо) треба да подигне глас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Meni su zanimljiviji oni koji su spasioce zvali i slali na adrese na kojima nije bilo potrebe za njima i tako ih ometali u pomaganju onima kojima je pomov bila potrebna. Nadam se da ce ih drzava pronaci i postupiti po zakonu a sud biti strog u njihovom slucaju. Za primer drugima. Gordana ., DYNABLASTER, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Nadam se da ce ih drzava pronaci i postupiti po zakonu Ovo ko da citam SNS botove po nasim portalima Sinoc sam citao, htela glava da mi prsne... Priznaj da ti SNS daje neku kintu za ovo komentarisanje Пг, verum est in beer, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Ovo ko da citam SNS botove po nasim portalima Sinoc sam citao, htela glava da mi prsne... Priznaj da ti SNS daje neku kintu za ovo komentarisanje Ma idi begaj, svaki post tri evrica ... a zidam vikendicu pa radim i prekovremeno ... verum est in beer, Пг, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ОК, Алек, да ли стварно мислиш, онако најискреније, да је баш у овом случају некоме стало да доследно спроведе слово закона и то због некаквих коментара на фејсбуку? Ако је тако, зашто ”Курир” и Вучић нису приведени због истих дела? Зар њихове друштвене позиције не носе још већу тежину изјава? Или не морамо да се задржимо на поплавама, зашто не приводе оне који свакодневно проносе на хиљаде антивакцинационих памфлета и драстично угрожавају безбедност популације (не кажем да такве треба приводити, него питам зашто то не раде, ако већ сада раде)? Зар није обавезна вакцинација ”одлука и мера државних органа”? Заиста мислиш да је у овом тренутку најважније наћи члан тај и тај да оправдамо хапшења и мирни смо? Не мислиш да је Вучић лично наредио та хапшења? Не мислиш уопште да нас твој имењак полако али сигурно уводи у тешку цензуру из које ко зна шта може да резултира. Не мислиш да је битно што Вођа има дебелу историју таквог понашања? Стварно верујеш да се у овом тренутку само спроводи закон и да не постоји ништа због чега друштвено одговорна особа (а то би ваљда требало сви да будемо) треба да подигне глас? Мислим да сам свој став образложио раније на овој теми, када сам рекао да треба да се уздржимо од таквих ствари, да је то у тренутку када се спасиоци цимају да спасавају људе и суочавају се са људима који једноставно неће да пођу са њима, у тренутку када делује незапамћена поплава, у тренутку када је пола Србије у ванредној ситуацији, апсолутно непотребно и штетно. Исто сам рекао и да у неку руку и разумем људе који то шире, јер ова ситуација боли сваког и да највећи број њих делује не из зле намере, али да има времена када ће одговорност овог или оног да се отвори и преиспита. Шта се испоставило? Да нема ни говора о хиљадама мртвих, да су приче о наслаганим лешевима по хладњачама производ болесних умова, да се није намерно минирала било каква брана да би се поплавио Обреновац а сачувао Београд, итд. Шта радити са таквима? Ништа. Односно, ништа не треба радити људима који су наивно ширили те вести забринути за друге људе. Али си и сам по Интернету виђао кретене који су овакве гадости ширили са пропратним коментарима против овог или оног (да не мислиш да браним било кога, мислим и на оне који су пљували Вучића, и на оне који су пљували градоначелника Обреновца, и на оне који су ово искористили да нападају Тадића или кога већ јер су паре проћердане). Тиме су систематски усмеравали бес због смрти хиљада људи, лешева који пливају по рекама или се крију по хладњачама, на онога кога су тренутно нападали, ко год то био. У идеалном свету и идеалном друштву и идеалном систему, такви би се одмах нашли у затвору, не би се ни чекало оволико. У овом нашем систему, вероватно ће бити ухапшена три неподобна тровача јавног мњења, односно троје тровача иза којих не стоји нико довољно моћан да их заштити, док остали неће да сносе никакве последице. Али то што је систем такав не значи да не треба да се залажемо за идеалан систем и не значи да треба да кажемо "ОК, ови нису ухапшени, то значи да закон не треба ни да се примењује". Макар ја тако мислим. Што се вакцинације тиче, нисам сигуран, али мислим да сам негде прочитао да су и за то почели да деле казне. Али свакако да би неко морао и таквим будалама да се позабави, то је можда дугорочно и много штетнија појава него ово. Што се тиче другог дела твог поста, да ли Србија клизи у диктатуру, питање је и више него занимљиво, ал бисмо овде офтопиковали жешће, па ако те не мрзи, може да се отвори и посебна тема на којој бисмо могли да разговарамо о томе, овде сам га већ одужио жестоко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 У идеалном свету и идеалном друштву и идеалном систему, такви би се одмах нашли у затвору, не би се ни чекало оволико. Нисам баш разумео на кога се ово односи? Ко би то у идеалном систему одмах био у затвору? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Нисам баш разумео на кога се ово односи? Ко би то у идеалном систему одмах био у затвору? Они који се понашају неодговорно и шире овакве болештине и панику да би остварили неке своје циљеве, било да су циљеви болесних људи или циљеви политичких кретена. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Еј , да је 120 паса нестало, дигла би се сва могућа друштва за заштиту животња како овде тако и у свету. Нон-стоп би гледали слике несталих животиња и њихових власника. А ово су људи..толико о људским правима, солидарности, моралу, новинарству и медијима...Надам се да неће још нешто горе да нас задеси... Ekšli, nema nestalih pasa, ima mrtvih ili živih, jer su se sva moguća udruženja digla i otišla u Obrenovac i pokupila sve žive pse, psi su smešteni i polako se spajaju sa svojim vlasnicima... tako da... ne valja ti poređenje... Pokušaj sa potencijalno nestalim kaktusima da porediš.. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Они који се понашају неодговорно и шире овакве болештине и панику да би остварили неке своје циљеве, било да су циљеви болесних људи или циљеви политичких кретена. Ово што су чинили безумници по интернету ширећи панику и грађанску непослушност у моменту катаклизме не да је за осуду и за апсану него нема ту никакве дилеме. Нема никакве дилеме да пискарање по интернету (и другим медијима) није никакво кривично дело, без обзира каква била "ситуација". Тј. управо у "ситуацијама" је слобода говора најугроженија и треба је најодлучније бранити. Нажалост код нас та свест још увек није развијена... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Нема никакве дилеме да пискарање по интернету (и другим медијима) није никакво кривично дело, без обзира каква била "ситуација". Нема никакве дилеме да слобода подразумева и одговорност и да је ограничена интересима других, односно целог друштва. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Нема никакве дилеме да пискарање по интернету (и другим медијима) није никакво кривично дело, без обзира каква била "ситуација". Тј. управо у "ситуацијама" је слобода говора најугроженија и треба је најодлучније бранити. Нажалост код нас та свест још увек није развијена... Al' je zato jako razvijena svest tipa: Video sam hiljade leseva kako plutaju Moravom uzvodno ... vracaju se za Obrenovac ... Ah, kako je lepo biti slobodouman .... (ili malouman ) ... Ovu trojicu a i slicne bi u najboljerm slucajku trebalo poslati u neku ustanovu zatvorenog tipa na lecenje .... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Они који се понашају неодговорно и шире овакве болештине и панику да би остварили неке своје циљеве, било да су циљеви болесних људи или циљеви политичких кретена. Митрополит Амфилохије и патријарх Иринеј? badenac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука