Jump to content

Препоручена порука

Зар није жалосно, а и на неки начин штета, што млади, школовани, интелигенти људи, одлазе из Србије, БиХ и слично у иностранства? Зар та памет не би користила њиховим земљама, зар је не би могли добро уновчити? Шта треба да ураде њихове земље, како би млади остајали у њима?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 13. 5. 2014. at 21:11, Crnokosa рече

E al je naziv teme...

Ma pola njih je umislilo da je tamo negde preko bolje. Nidje veze...

Зар није боље, посла има, плате нису мизерне.. није лако, али боље је. Шта имају у Србији? Диплому и мјесто на бироу?

Подели на овим сајтовима

On 13. 5. 2014. at 21:14, Драгана. рече

Зар није боље, посла има, плате нису мизерне.. није лако, али боље је. Шта имају у Србији? Диплому и мјесто на бироу?

Dakle, treba da se stvore ovakvi uslovi da ne bi dolazilo do odliva mozgova. A koliko je to realno, mislim da svi znamo. Te je ovo prirodan proces. Idu i obrazovani ljudi, i neobrazovani i ko god moze da nadje bolje uslove za zivot. Ovde je stanje sve teze i zato ne bih zamerio nikome sto odlazi..

Подели на овим сајтовима

људи, немојте да се љутите али много нереално звучите :) па кад неко стоји пред избором да ли да оде у Немачку и ради за 5000 евра или остане овде и држи палчеве да за неку годину прима до 100 000 динара (као што је чест случај са лекарима, познајем неколико људи који завршавају медицину са сличном причом) по чему је он испран мозак или је утриповао да је тамо боље а оно у ствари није? дај да се не лажемо... људи који су уложили много у себе, учили као магарци 5,6 и више година су сасвим паметни када одлуче да то што умеју и знају наплате што боље... или просто и сви остали којима је преко главе да се нервирају пред шалтерима и где год крену због примитивизма и бахатости... Лепо је то имати своје разлоге за останак, ни ја лично никад нисам планирао нигде да мрдам, али не треба да испадне да они који одлазе немају подједнако добре разлоге.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 13. 5. 2014. at 21:07, todor рече

То је одлив испраних мозгова. 

Речено им је да је тамо боље, а они као овце на клање, брже-боље да оду. 

Да имају мозга, остали би.  :)

Da li ti je palo mozda na pamet da ovde ne forumu pisu, deo su mod/admin tima, ljudi koji su otisli u inostranstvo, tamo osnovali porodice i uspesni su u svom poslu vise nego sto bi ovde ikad bili.

Ne ocekujem da ces reci "da pogresio sam, pisao sam vodjen strastima a ne razumom" ali bi mogao da razmislis par puta pre nego sto posegnes za tastaturom.

Подели на овим сајтовима

Da se razumemo, ja napisah polovina a uvek pisem o necemu vodjena iskustvom ili pricama iz okoline. Znam i ja dosta njih koji su otisli preko i uspesni su u tome sto rade. Ali toliko je primera koji su otisli i kukaju kako bi se vratili.

Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013.

Подели на овим сајтовима

Нпр што се тиче социјалне заштите, и социјајних примања у инострантву је јако боље бити на социјали него у Србији и сл. Ту можеш и да умреш, ал' неке велике помоћи нема... Овдје, гдје ја живим, социјала плаћа стан, храну, здравствено осигурање, режије и сл, као мјесечна плата, али кад ти нађу посао мораш га прихватити..

Подели на овим сајтовима

On 13. 5. 2014. at 21:48, Crnokosa рече

Da se razumemo, ja napisah polovina a uvek pisem o necemu vodjena iskustvom ili pricama iz okoline. Znam i ja dosta njih koji su otisli preko i uspesni su u tome sto rade. Ali toliko je primera koji su otisli i kukaju kako bi se vratili.

Па ко им брани да се врате?

Подели на овим сајтовима

On 13. 5. 2014. at 21:27, Aquilius Cratus рече

Da li ti je palo mozda na pamet da ovde ne forumu pisu, deo su mod/admin tima, ljudi koji su otisli u inostranstvo, tamo osnovali porodice i uspesni su u svom poslu vise nego sto bi ovde ikad bili.

Основати породицу јесте велики успех, а то се може и овде. Све остало, што је за тебе успех, за некога је тотални промашај и радије би остао овде да се бори у каквим, таквим условима.

Сувише је велика цена за тај ''одлив мозгова'' успех. 

Ко оде, нека му је са срећом.

On 13. 5. 2014. at 21:27, Aquilius Cratus рече

Ne ocekujem da ces reci "da pogresio sam, pisao sam vodjen strastima a ne razumom" ali bi mogao da razmislis par puta pre nego sto posegnes za tastaturom.

Немој да очекујеш, јер ја не говорим неистину.  :)

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да они који изгарају и желе да напусте своју отаџбину,родну груду, земљу својих предака, у таквом расположењу, нису јој ни потребни...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...