Jump to content

Да ли за Бога постоји неизвесност? (Божије предзнање)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 147
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 23. 11. 2014. at 19:22, Milan Nikolic рече

Bog u neku ruku nije znao šta će Adam uraditi. Kaže Zizjulas. :)

Јасно је да није знао, јер зашто би дозволио да његова креација још на почетку тако посрне да би морао да интервенише и истера је из раја којег је створио за њега. У супротном Отац би био садистички старац који воли да се поиграва са људима, а то није истина. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:20, Muramasa рече

Super. Onda je nekome pakao zacrtan još pre nego što se rodio, tako da ništa ne zavisi od njega.

Супер што пакао не почиње Божјим деловањем ако разумеш икако разлику.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:29, Muramasa рече

Da znaš da ti je brod šupalj, ne bi ga porinuo dok ga ne okrpiš. Sigurno bi uštedeo sebi mnogo truda nego da ga posle vadiš kad potone.

И опет супер што Бог не прави шупље бродове.

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:22, Milan Nikolic рече

Bog u neku ruku nije znao šta će Adam uraditi. Kaže Zizjulas. :)

А у другој руци Божјој су сви одговори па и тај због чега су Адам и Ева згрешили.

Јасно је сасвим да се ту мора додати и непокајање старог адама иако је имао шансу кад је Бог сишао.

Подели на овим сајтовима

Бог који живи у вечности и сам је и почетак и крај, тако да је њему све познато и пред њим је наша судбина свршен чин. Али! Будући да се Бог у креирању наше судбине ослањао на наше мисли, осећања и одлуке, то отвара могућност да је наша судбина за нас, из нашег угла гледано неизвесна. Јер ми нисмо још увек помислили све своје мисли, нити смо донели све своје одлуке нити смо имали сва осећања која утичу на нашу судбину. Будући да имамо слободну вољу и све алате за контролу својих мисли, осећања и доношење одлука, ми можемо да управљајућу њима утичемо на своју судбину. Тако да је наша судбина за нас неизвесна иако је Богу позната. Зато је на нама велика одговорност за креацију наше судбине као и судбине целе планете. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:37, Гром рече

Бог који живи у вечности и сам је и почетак и крај, тако да је њему све познато и пред њим је наша судбина свршен чин. Али! Будући да се Бог у креирању наше судбине ослањао на наше мисли, осећања и одлуке, то отвара могућност да је наша судбина за нас, из нашег угла гледано неизвесна. Јер ми нисмо још увек помислили све своје мисли, нити смо донели све своје одлуке нити смо имали сва осећања која утичу на нашу судбину. Будући да имамо слободну вољу и све алате за контролу својих мисли, осећања и доношење одлука, ми можемо да управљајућу њима утичемо на своју судбину. Тако да је наша судбина за нас неизвесна иако је Богу позната. Зато је на нама велика одговорност за креацију наше судбине као и судбине целе планете. 

Sholastika desetka. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Но кажем у Онога у којем су сви одговори овога света неизвесности нема а људске одлуке су људске одлуке.

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:46, Muramasa рече
Da li su ljudske odluke unapred poznate Bogu i pre nego što ih je čovek odlučio?

Бог је мурамаса човеку даровао слободу.Та слобода није робовласнички однос. Бог може и да се изненади количином вере коју налази у човеку али сигурно му је извесно шта све човек може да уради. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:46, Muramasa рече
Jesi li ti uopšte pročitao temu i to što si napisao ili bulazniš šta ti padne na pamet?

Претпостављам да си окићен великим знањем. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2014. at 19:40, Muramasa рече

Ako se unapred zna šta ćeš da uradiš i pomisliš, onda ne možeš da postupiš drugačije. Onda si rob nužnosti i determinizma i od slobodne volje nema ništa.

Размисли мало, ти не знаш шта ћеш да помислиш, Није Бог помислио твоје мисли па да не можеш да поступиш другачије. Будућу да нам је у Св. Писму ставио до знања да наше мисли утичу на судбину, то ми радећи на себи можемо изградњом своје личности и мишљења, кроз суд и правду да утичемо на судбину. Из наше позиције гледано судбина још није написана иако је Богу позната. Ја разумем да је ово мало парадоксално, али не морате да судите о нечем што нисте довољно испитали. што доносите закључке пре него размислите. Дакле из наше тачке гледано судбина још није записана јер ми нисмо још рекли све своје. Будућу Да Бог живи у вечности пред њим је судбина записана јер је он већ проживео све наше животе. Дакле судбина и постоји и непостоји зависи одакле се гледа. Из Божјег угла неизвесности нема али из нашег угла итекако је све неизвесно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...