JESSY Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Плач је спасоносан, драги моји. Био сам много пута на Светој Гори. Калуђери, доста њих, су ми говорили кад смо се мало зближили: Бог ме напустио. - Како те напустио, зашто? - Две године ја не плачем више. Хришћанин плаче. Тако да плачите, кад год вам се плаче, плачите. Немојте се сматрати: баш смо к'о жене. А жене, јадне, ништа им друго није ни преостајало него да плачу, у браку, у сукобима разним. А српски мужеви нису волели то. Српски мужеви воле да им жена буде стабилна, здрава, малтене увек здрава, и да не плаче. Тако да су се нервирали мужеви. То вам све причам из четрдесетогодишњег искуства, а добро и мога брака. Не воли Србин да плаче. Не треба вештачки плакати, кад вам се плаче – плачите. Научите мало, нека буде и жена ту поред вас, да зна и она да може и мушкарац да плаче. Није он због тога слабији. Напротив, хришћански гледајући је ЈАЧИ. Кад дозвољава себи осећања, да их показује кроз плач... Па ако то уздржава, он ће постати непријатно агресиван. Па ако не може осећања своја да показује у породици, он ће их показати ван породице, али на рђав начин.Владета Јеротић Glogovac Monastery Ненад Р., Саша од Москве, Миљан Јокић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Плач може да буде и без опипљивих суза. По мени је најздравији плач који је имао св Јефрем Сирин, од најдубљег бола због сагрешења кроз њихово безрезервно сагледавање до непоколебиве наде на божју милост. https://www.pouke.org/forum/topic/32716-%D1%81%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%99%D0%B5%D1%9A%D0%B0/ Данче*, Дуња and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2014 ....jako bih volela da mogu da placem..... ...desava mi se jako retko i kratko... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Плач је веома користан јер плачом избацујемо сву негативну енаргију из себе. Mилена КШ, ines and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Плач може и означавати агресију. Кад сам био мали, чуо сам, чини ми се од вероучитеља да они који плачу су бесни. Заиста, кад год сам плакао или видео неког да плаче то је било јер су били бесни и немоћни. Е сад са хришћанске стране, ако је плач одраз беса и немоћи, онда смо бесни на себе саме што смо грешни а не на рецимо неког ко нас је повредио па плачемо. Не волим да плачем нити волим да видим друге да плачу. Као клинац сам увек плакао, сад слабо скоро никако. По Јеротићу, прави сам Србин јер заиста не волим да видим жене да плачу или било кога другог, то ме увек потресе, дође и мени да плачем ал се суздржим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Плач може и означавати агресију. Кад сам био мали, чуо сам, чини ми се од вероучитеља да они који плачу су бесни. Заиста, кад год сам плакао или видео неког да плаче то је било јер су били бесни и немоћни. ovo zapažanje mi se sviđa, ali ne bih se složila da je svaki plač takav, ja kad sam se setila tetke posle njene smrti u prvim mesecima - svaki put mi je na sami pomen nje bilo toliko tužno što je nema - da sam jedva suzdržavala sebe da se ne rasplačem ko dete a i kad zaplačem na jastuku sama - ne ono pred nekim - to je samo tuga - možda i nemoć da promenim ono što je već prošlo, ali ne i bes... Данче* and nana је реаговао/ла на ово 2 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Nije svaki plač isti,niti je svaki plač lekovit i blagotvoran. Ako neko plače zbog pokajanja,mislim da će mu to doneti utehu i očistiti grehe,otvoriti oči,očistiti i omekšati dušu ,bar su tako svetitelji govorili.Te suze se ne planiraju,one dolaze i odlaze same. Moje mišljenje je da postoje i otrovne suze,suze bola,suze koje nam govore da smo povredjeni,a da pritom nismo oprostili,suze kojima se trguje,suze kojima se manituliše,to su neke zle suze. Dobre suze su čiste,bezazlene. Posle takvih suza dolazi osmeh i uteha. Mir. Ni ja ne volim da vidim ljude koji plaču,to me podseća da su tužni,i odmah bih želela da ih utešim,ali verujem da bi ih to naljutilo,možda ili je u pitanju nešto drugo što je samo njima jasno i očigledno. Ako neko ima potrebu da plače,onda je pametno da ga niko ne vidi,suze su isuviše lična stvar,bar po meni. P.s. :0102_laugh: nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Зосима and ines је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Dobro je ko moze da se s vremena na vreme isplace onako zenski ines and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Мене женске сузе боле више од батина. Па љубазно молим за ову другу опцију... ines је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Dobro je ko moze da se s vremena na vreme isplace onako zenski podseti me na ono sto je Petar Bozovic u jednom filmu (Cekaj me ja sigurno necu doci) rekao: "Prvo se dobro isplaces,bas dobro,ko dete" *Blue* and ines је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Tреба увек исплакати, нек су и сузе беса, што више задржавамо све смо отровнији Сад на другој теми поставих ову песму, случајно, неко је питао за успаванке које се сећамо Али ја то не смем да слушам, поготову не у друштву......... ines and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 A kad citav zivot mislis da je sramota da musko place, pa se onda skamenis pa ne mozes nikako pustiti suzu - ima li leka tome Иван Ивковић and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Keep in touch with your feminine side, hahahaha . feeble, Zero, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Март 24, 2014 Пријави Подели Написано Март 24, 2014 Мене женске сузе боле више од батина. Па љубазно молим за ову другу опцију... Hrabro s tvoje strane Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука