Juanito Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Жене јој говоре: „Благо теби, петорицу си отхранила и у војску отпремила...". Болест... Лидија Миленковић, drvce, Megas Doux and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Па то је неко претеривање ког има код нас не знам из ког разлога... Ваљда људи покушавају да покажу како су "племенити" па оду у тоталну крајност. Ево и ово: Оцу Крстомиру много жао, али не зато што му пет синова одоше у рат, него зато што је он стар и болешљив, па не може да крене с нама... Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Болест... Зашто? Зар треба да је срамота што је родила 5 синова који ће и њу да хране у старости и ако затреба да бране земљу? Баба, bgpj, R.Žiskar and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Болест... Не знам да ли је болест, или храброст, или пожртвованост, или....Сећам се јуначких мајки кроз лектиру - мајци девет Југовића, Стојанке мајке Кнежопољке, и сличних. Ја, морам признати, да нисам од таквих мајки као што су оне. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Немојте тако, Ивице и Звонко... Мислим, поштујем ваша мишљења, али то су била друга времена, када се другачије размишљало и промишљало о слободи... Свакако, барем за мене, витешкија но ова данас... Драган Мирило, Ђуро Станивук, verum est in beer and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Немојте тако, Ивице и Звонко... Мислим, поштујем ваша мишљења, али то су била друга времена, када се другачије размишљало и промишљало о слободи... Свакако, барем за мене, витешкија но ова данас... Јесте, Милане, али тада су људи гинули за своју слободу, за земљу, за свој народ и потомство, а данас гину за нечије положаје и фотеље, политичке поене, за то да неко преко њихових лешева храни свој его ... Deki992, DankaM and Жика је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Болест... Uza svo uvazavanje koje imam prema tebi, ali ovde si tako lupio da prosto smrdi. Nije lose da nekad pomislis da ima stvari u kojima nisi u pravu, i da i tvoje misljenje moze da se menja itekako... Драган Мирило, bgpj and Никанорац је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Јесте, Милане, али тада су људи гинули за своју слободу, за земљу, за свој народ и потомство, а данас гину за нечије положаје и фотеље, политичке поене, за то да неко преко њихових лешева храни свој его ... Ок. То сам и мислио... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Немојте тако, Ивице и Звонко... Мислим, поштујем ваша мишљења, али то су била друга времена, када се другачије размишљало и промишљало о слободи... Свакако, барем за мене, витешкија но ова данас... Поштујем и ја твоје мишљење, али задржавам своје. За мене је то болест. И гади ми се та идеологија смрти (коју писац текста проповеда кроз своја дела). Испаде да је једино херојство погинути, и то у рату. Опростите, али херојство је и живети, барем подједнако. Народ на овим несрећним просторима одлично зна да гине, али да живи мало теже. Justin Waters, Marjanovic, Aquilius Cratus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Јесте, Милане, али тада су људи гинули за своју слободу, за земљу, за свој народ и потомство, а данас гину за нечије положаје и фотеље, политичке поене, за то да неко преко њихових лешева храни свој его ... 1) Sve i da je ovo skroz tacno, on je prakticno opsovao zenu onog vremena, ne nekog danas. 2) A Milana pitaj da li je tacno, on ce da ti kaze bolje za koga su ginuli ovi u najnovijim ratovima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Поштујем и ја твоје мишљење, али задржавам своје. За мене је то болест. И гади ми се та идеологија смрти (коју писац текста проповеда кроз своја дела). испаде да је једино јеројство погинути, и то у рату. Опростите, али херојство је и живети, барем подједнако. Народ на овим несрећним просторима одлично зна да гине, али да живи мало теже. Nije to nikakva ideologija smrti, nego cista, prefinjena pozrtvovanost, relativno strana danasnjim ljudima... Драган Мирило је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ма капирам да је било друго време, страдало се незамисливо па су људи у свему томе покушавали да нађу неки смисао... Али ја би то схватио као неки крик немоћног страдалника, а не као племенитост или врлину како често покушава да се прикаже. Јер врлине су нешто чему се тежи, принципи на којима се гради карактер. Ово није нешто што могу свом детету да прочитам и кажем "ево то ти је узор, буди такав/таква". Могу да кажем "ето видиш колико су наши људи страдали и како је тешко време било, моли се Богу да се не понови". Значи, не би требало да мешамо врлине и очајање. Aquilius Cratus, Danijela, Justin Waters and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 То важи и за друге теме из овог "серијала" који пратим, али срце ми се стегне па не могу да коментаришем. Danijela је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Uza svo uvazavanje koje imam prema tebi, ali ovde si tako lupio da prosto smrdi. Nije lose da nekad pomislis da ima stvari u kojim nisi u pravu, i da i tvoje misljenje moze da se menja itekako... А како, очију ти, код оваквих ствари неко може да буде у праву? Ради се о вредностима, не о математици. Моје вредности су различите од твојих. Крај приче. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Јер врлине су нешто чему се тежи, принципи на којима се гради карактер. Hrabrost i pozrtvovanost nisu vrline? To mi je skroz novo. To bi znacilo da svi koji su nekad i negde izginuli braneci nejac i pravdu nisu niti hrabri, niti pozrtvovani. Njihovi podvizi su, dakle, samo ocajnicko koprcanje, ne smisleno zrtvovanje radi drugoga? A sta bi s onim "zaista, zaista vam kazem, od te ljubavi nema vece, do da neko svoj zivot polozi za bliznje svoje"? Ivice, brate, je li i ovo ideologija smrti koja ti se gadi? Ne osudjujem ja ni tebe ni Zvonka, odma` da kazem, ali mi je iskreno veoma zao sto tako inteligentni ljudi dopustaju sebi takve promasaje... Gerhard, Драган Мирило, Никанорац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука