misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Другим речима Христос не намеће спасење, већ га нуди. А на човеку је само да изабере. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Znaci covek moze da gresi do besvesti,sve sto pogresi ide na Hristov racun? Иде, ако буде имао времена да се искрено покаје, а Бог чита свачије срце. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Па још од греха Адама и Еве , Бог је дао човеку задатак да мора да заслужи царство небеско . Христос јесте прузео грехе на себе али само да омогући нама шансу за спасење , а не да се спасимо и ако смо починили велики грех , а да се нисмо покајали због тога . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ovo sam se ja danas pitao,ako se Hristos zrtvovao za oprostaj nasih grehova,zasto se onda coveku trazi pokajanje da bi se spasio?! Tacnije,koje su covekove beneficije pre i posle Hristove zrtve? Мени се чини понекад да постоји потреба да се основни појмови хришћанства, свакодневни појмови, појасне и редефинишу у односу на оно што већина људи мисли о њима. Рецимо покајање, уколико би значило човекову одлуку да смисао нађе у Христу, спознање да смисао и циљ леже у Богу и Љубави а не у стварима којима је човек до тог тренутка покајања покушавао да испуни свој живот, би се савршено уклапало у све. А схватање покајања у смислу како се кајемо у свакодневном животу, када желимо да нешто нисмо никад урадили (например да нисмо одиграли двојку на тикету или раскинули везу) мислим да је мање одговарајуће иако се, када једном препознамо Христа, свакако кајемо за дотадашња лутања, мање или више, али то није услов за спасење... А питање које су користи Христове жртве (жртва - још један појам за који се не би требало узети уобичајено значење чини ми се) мислим да има више одговора, а мени је најзначајнији тај што је Бог узео на себе да проживи као човек, поделио је са нама то искуство и пристао на све муке које муче људе, још са том разликом што Он то није морао да поднесе и што је једини од свих који су патили у историји био савршен, без греха... Лазар Нешић, Вељко Н. and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Кад је већ споменута Христова жртва, мене занима зашто је морала да постоји? Зашто је Бог желео да жртвује себе, зашто једноставно није опраштао грехове свакоме ко се покаје без Његове жртве? Такође, од једног атеиста сам био добио питање: ''Какав је то Бог који жртвовао сам себе себи? Жртвовао Бог Бога Богу тј. себи да би људима опростио? Каква је то логика глупава?'' - отприлике тако је поставио питање, не сећам се тачно. Мене занима и одговор на ово његове питање, пошто тад нисам знао да му одговорим. Размишљао сам да отворим нову тему, али реко има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Сваки отац-родитељ испуњен љубављу и одговорношћу жртвује себе, да би спасио своје дете. Ненад Р. and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Кад је већ споменута Христова жртва, мене занима зашто је морала да постоји? Зашто је Бог желео да жртвује себе, зашто једноставно није опраштао грехове свакоме ко се покаје без Његове жртве? Такође, од једног атеиста сам био добио питање: ''Какав је то Бог који жртвовао сам себе себи? Жртвовао Бог Бога Богу тј. себи да би људима опростио? Каква је то логика глупава?'' - отприлике тако је поставио питање, не сећам се тачно. Мене занима и одговор на ово његове питање, пошто тад нисам знао да му одговорим. Размишљао сам да отворим нову тему, али реко има. Моје лаичко мишљење је да жртва није морала да постоји. Бог је постао човек да би човек могао да осети жељу да Му се приближи и да би људска природа могла да победи смрт и васкрсне, захваљујући томе што је сам Бог узео ту природу, живео у њој и победио смрт у њој. Све и да Христос није распет, да је умро природном смрћу, опет би човечанство било спасено од пролазности, јер би Он васкрсао у сваком случају. То што је распет нам само казује да је Бог одлучио да испоштује људску вољу, не тражећи посебне привилегије за себе, не користећу своју силу, већ се покоравајући људским приликама, које су нажалост биле такве да су најбољег који је икад ходао земљом осудиле на смрт, без икаквог разлога. Дијана. and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 На жалост жртва је морала да постоји, јер смо били под законом, тј. неко је морао да испуни закон. А пошто то човек није могао, Богочовек Христос га је испунио место нас. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 На жалост жртва је морала да постоји, јер смо били под законом, тј. неко је морао да испуни закон. А пошто то човек није могао, Богочовек Христос га је испунио место нас. Ако можете да ми мало појасните шта тачно значи то да смо били под законом? Каквим законом и шта је то морало да буде испуњено? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Да је човек могао да испуни десет Божијих заповести, Христос не би морао ни долазити. А пошто грешни човек то није могао, безгрешни Богочовек Христос је морао доћи и жртвовати се и испунити га место нас. Зато се ми можемо спасити само покајанјем, кроз Христову жртву. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Сваки отац-родитељ испуњен љубављу и одговорношћу жртвује себе, да би спасио своје дете. Da ali ovde je u pitanju Bog.Kao apsolutni vladar svega on nije morao da zrtvuje sebe. Da nije tako,onda bi znacilo da Bog(roditelj) ne bi mogao da spase dete (coveka) da se nije zrtvovao. Ko njega moze da uslovljava? Niko... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 У питању је Бог, као апсолутна љубав, који осећа апсолутну одговорност за своје дете. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Сад сам мало листао друге теме, тражио и читао. Самим тим сам закључио следеће: Бог није морао да се жртвује за нас, јер да је морао то би онда било ограничење Бога што је немогуће. Зато остаје једино да је Он то желео, хтео, то је урадио својом вољом, слободном, без неке присиле. Јер би људски пад у грех на неки начин била присила Богу, али Бог се не може присилити. Могао је да каже:'' Баш ме брига за вас, то сте изабрали, изволите''. Али Он је напротив желео то да уради да би нас спасао. Е сад мени није јасно следеће, то нисам могао пронаћи. На који је то начин Он Спаситељ, јагње Божје коме ми приносимо грехе као што су некада Јевреји радили на правим овцама и козама? Да није страдао на крсту, да ли би био жртва и Спаситељ да је умро природном смрћу у старости од 100 лета, па онда васкрсао? Коме би била она упућена та жртва? Јевреји су, колико ми је познато, жртовали јагњад Богу за опроштај. Овде Бог жртвује сам себе Себи да би нам опростио. Мало звучи бесмислено, то ме управо и питао тај атеиста. Исто тако, питање, како то да је Он понео све грехе људскога рода од Адама до Судњега дана, на своја плећа да би нас спасао? То ми исто није баш јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Једино је Богу све могуће. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Jovan, glava 15Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје. Натан је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука