Драшко Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Оно што копка човека понекад је питање, зашто Бог будући Свемогућ није и човека створио са свим могућностима, као Бога, зашто га је ограничио на или-или, зашто му није дао да бира вечност у било ком облику. О томе говори вл. Данило Крстић у књизи "У почетку беше Смисао" има један пасус, не бих да парафразирам, најбоље да прочиташ, добра књига, није много дугачка. Срђан Шијакињић and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Па и библијско/црквени Бог је уцењивач. "Имаш слободу, али ако не урадиш оно што Ја кажем, горећеш у паклу читаву вечност." Да ли је то уцена? Да ли родитељ уцењује своје дете aкo каже : "Немој да се играш са оштрим ножем, повредићеш се или немој да палиш шибице запалићеш се." Слобода увек укључује одговорност. Иван Ивковић and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Да ли је то уцена? Живот без Бога је пакао. А слобода увек укључује одговорност. Ja sam se tako postavljao prema devojkama oduvek. Sve koje su slobodno odabrale da me ne ljube, sad se gorko kaju i skrgucu zubima i prolaze kroz pakao... jer su zasluzile to! :O Плутон је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ja sam se tako postavljao prema devojkama oduvek. Sve koje su slobodno odabrale da me ne ljube, sad se gorko kaju i skrgucu zubima i prolaze kroz ... jer su zasluzile to! :O Pa na koji način da nam Nebeski Otac kaže da je dopustio djavolu samovolju? Mi smo zaštićeni zabranom ili upozorenjem, jer naravno da zlo nije suština čoveka i možemo bez zla živeti. (možemo zlo odbiti kao i drugi andjeli, koje nije djavo povukao za sobom. ( potpuno su ne promenjeni u slavi Boga živoga). A sada nova tema...zašto je Bog dopustio djavolu samovolju? i tako u krug dok ne pomešamo djavola sa čovekom i popadamo sa ringišpila. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 О томе говори вл. Данило Крстић у књизи "У почетку беше Смисао" има један пасус, не бих да парафразирам, најбоље да прочиташ, добра књига, није много дугачка. хвала ти, хоћу, бацам је на списак. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ja sam se tako postavljao prema devojkama oduvek. Sve koje su slobodno odabrale da me ne ljube, sad se gorko kaju i skrgucu zubima i prolaze kroz pakao... jer su zasluzile to! :O Превише си поједноставио. Прво оснујеш своју заједницу тако што одабереш своје иконе у људском облику које имају власт да одреде која те љуби, а која не и који ту власт преносе на оне које они одаберу и тако до века. Свака двојка те може само са њима и кроз њих љубити. Те иконе онда донесу гомилу правила о љубљењу тебе у заједници са њима. Такође одреде тачно какво си ти дрво. У међувремену се појаве неке цуре које мисле да једна од твоје три гране има један, а не два листа. Те девојке се онда избацују из заједнице твојих љубитељки. А они који су их избацили се морају поштовати, без обзира на крајње контроверзне карактеристике њихових личности, јер Дрвце не гледа ко је какав (али је зато гледало да избачене девојке тачно преброје листове). Ова прича има много страна и мене мрзи да је пишем. Многа поглавља су већ исписана по овом форуму и којекуда другде. Углавном, на крају, које све то неће баш на тај начин, "sad se gorko kaju i skrgucu zubima i prolaze kroz pakao... jer su zasluzile to!" drvce and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 A sada nova tema...zašto je Bog dopustio djavolu samovolju? Зато што га воли, као и све нас. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Зато што га воли, као и све нас. Ma ne bi Bog nikad dopustio djavoljevu samovolju a da ona može da ugrozi nekog (čoveka naprimer). Tako da čovek ukoliko se igra sa djavolom sam je to izabrao i nije ga djavo nadvladao i prevario nego je sam čovek svojom slobodnom voljom pristao da zajedno tikve sade. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Lupa covek glavu tako dugo,dugo i na kraju opet dodje na pocetak kruga.Ili verujes ili ne verujes.Sve ostalo je filozofija. Na primer,mozemo sad ovde izbaciti ucenja i izreke nekih otaca po kojima bi zakljucili da je u pitanju ucena a isto tako ima i totalno obrnutih primera.Istina je,verovatno,negde izmedju... Натан and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Па и библијско/црквени Бог је уцењивач. "Имаш слободу, али ако не урадиш оно што Ја кажем, горећеш у паклу читаву вечност." Мислим да се овде не ради о уцени, већ о могућности избора. Потпуно слободан је само безгрешни, савршени, безгранични и свезнајући Бог, док ми грешни, несавршени, ограничени и слепи, како можемо бити слободни, а да не настрадамо? И птица је слободна, али само док је не уочи грабљивац или док има хране, воде, ваздуха... Према томе, због наше ограничености, човечија слобода је ограничена, релативна тј. зависи од пуно фактора. Због тога, Бог љубави, који нас је створио, који нас воли и који као многобрижни родитељ према својој деци осећа велику одговорност, жртвујући свог сина Христа и отплативши све наше грехе, даје нам могућност да будемо слободни у Христу и кроз Христа. Та слобода нам је дата као поклон и као избор, а не као уцена. Ми смо слободни да изаберемо између два пута, добра или зла. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 " Због тога, Бог љубави, који нас је створио, који нас воли и који као многобрижни родитељ према својој деци осећа велику одговорност, жртвујући свог сина Христа и отплативши све наше грехе, даје нам могућност да будемо слободни у Христу и кроз Христа." Ovo sam se ja danas pitao,ako se Hristos zrtvovao za oprostaj nasih grehova,zasto se onda coveku trazi pokajanje da bi se spasio?! Tacnije,koje su covekove beneficije pre i posle Hristove zrtve? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Па зар би требало да неко који учини тежак грех спаси , а да се искрено , из срца покаје да би се спасао? Христ се жртвовао да нам пружи шансу , а да ли ћемо искористити ту шансу то искључиво зависи од нас. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 " Због тога, Бог љубави, који нас је створио, који нас воли и који као многобрижни родитељ према својој деци осећа велику одговорност, жртвујући свог сина Христа и отплативши све наше грехе, даје нам могућност да будемо слободни у Христу и кроз Христа." Ovo sam se ja danas pitao,ako se Hristos zrtvovao za oprostaj nasih grehova,zasto se onda coveku trazi pokajanje da bi se spasio?! Tacnije,koje su covekove beneficije pre i posle Hristove zrtve? Богочовек Христ је испунио закон и преузео све грехе на себе за сва времена. На човеку је само да Христа прихвати као свог спаситеља и искупитеља, а покајање је потврда тог избора и пребацивање свих грехова са себе на Христа. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Богочовек Христ је испунио закон и преузео све грехе на себе за сва времена. На човеку је само да Христа прихвати као свог спаситеља и искупитеља, а покајање је потврда тог избора и пребацивање свих грехова са себе на Христа. Znaci covek moze da gresi do besvesti,sve sto pogresi ide na Hristov racun? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Па зар би требало да неко који учини тежак грех спаси , а да се искрено , из срца покаје да би се спасао? Христ се жртвовао да нам пружи шансу , а да ли ћемо искористити ту шансу то искључиво зависи од нас. Pa sto se onda ne kaze da se zrtvovao zbog nase sanse,nego se stalno propavira zrtva za oprostaj nasih grehova? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука