Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Treba i objasniti sve greške pravoslavlja, nakupilo se i nikome se ne čisti, iako bi puno toga trebalo označiti kao pogrešno i sabrati tu salatu kako ne bi prljala ono lišće koje treba da jedemo sa drvca Života. nana and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Kakva nas budućnost čeka, pitam se. Kakvi će likovi naslediti +Amfilohija, +Tasu, +Danila... Kakav li će odnos biti na relaciji znanje(koje zna da nadima)-poznanje(koje smiruje i daje iskustvo dela znanja) kod naših teologa, a i nas vernika... Svetlana Pecin-Saraguda, LISA and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Kakva nas budućnost čeka, pitam se. Kakvi će likovi naslediti +Amfilohija, +Tasu, +Danila... Kakav li će odnos biti na relaciji znanje(koje zna da nadima)-poznanje(koje smiruje i daje iskustvo dela znanja) kod naših teologa, a i nas vernika... Ima i tu jedno moje sagledavanje.... Nije važno da čovek postane velik i gorostas ali je po meni životno važno, da se naslede oni ljudi koji su oko sebe pravili velike i gorostasne ljudske veličine. Pa u tom pravcu i crpim autoritet od Boga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @Pontifex, nema provociranja, ili pricaj kako valja, ili se ukloni sa teme. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @Pontifex, nema provociranja, ili pricaj kako valja, ili se ukloni sa teme. Оби! Наредићу слугама мојим вола да закољу! - Свако добро! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Оби! Наредићу слугама мојим вола да закољу! - Свако добро! Sam ja o.Zorane dobro primetio da lepo uklapate SvetoPisamski rečnik? Hoću reći oslanjate se na Sveto Pismo kao ovog puta povratkom bludnog sina? Meni je to vrh komunikacije ako je to tako. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Sam ja o.Zorane dobro primetio da lepo uklapate SvetoPisamski rečnik? Hoću reći oslanjate se na Sveto Pismo kao ovog puta povratkom bludnog sina? Meni je to vrh komunikacije ako je to tako. Читам га свакодневно, али не знам да ли има неке користи... знаћу кад дођем Богу на истину, као и свако од нас. Лазар Нешић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @Волим сина Божијег - ал није написао УГОЈЕНОГ вола тако да можда буде и нека латинска подвала... нека кравица као у фараоновом сну оних 7 - ружнијех и мршавијех Volim_Sina_Bozjeg, Лазар Нешић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @Волим сина Божијег - ал није написао УГОЈЕНОГ вола тако да можда буде и нека латинска подвала... нека кравица као у фараоновом сну оних 7 - ружнијех и мршавијех Сјајно! . Хвала Богу да има и хумора! - Е, није никаква била латинштина... после оваквог коментара бих сигурно признао. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Рики, мало је ред и форум подићи на виши, научни ниво? Мада, неко разуман би већ требало да одлучи, и да се са највишег нивоа услиши Амфилохијев, Атанасијев ваш и многих вапај, да ми се забрани било какво јавно обраћање. Много вас бре све вређам. Том безобразлуку треба стати на пут! Nikakav vapaj ne postoji s moje strane. A ako ovako vršiš erkciju foruma, avaj, slabo je to... Ja samo velim, štogod ima ''skrivenog što vrišti'' u tvom pristupu starcima SPC, i to vide mnogi.. a govore ti, ne Njih, već upravo tebe radi .. Ako išteš razumeti.. Sasa Kolbas and LISA је реаговао/ла на ово 2 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Za razgovore tog tipa clanovi koriste PP... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Читам га свакодневно, али не знам да ли има неке користи... знаћу кад дођем Богу на истину, као и свако од нас. Oče u Istini se već nalazimo a to koliko prebivamo u njoj to ćemo morati da pravdamo i pred Božjim licem Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Слажем се са сестром Светланом. Иако постоје разна мишљења о личности Светог Кирила једно је јасно - он није био неспособан и смотан човјек који био написао овако, како бих ракао, самокомпромитијући текст... Уосталом на ово и раније ништа ваљано није одговорено: @@Svetlana Pecin-Saraguda Зашто би га неко уопште желео да препише или напише? Да ли су нечији интереси постојали не би ли компромитовали наводног писца? На основу чега би га требало прихватити као аутентичног, на основу тврдње једног римокатоличког професора и то је све? Тема и није за теолошки дијалог, не бави се ниједним теолошким питањем. То је само наводна листа трошкова, а не доноси никакав логичан разлог да се уопште саставља, преписује и у наставку и преводи на други језик осим компромитовања личности наводног аутора. У тексту се наводи као разлог писања листе на крају да је написана да би добила сагласност у ствари (Писмо је написано од вашег брата најпречаснијим клирицима, да би све ове ствари биле послате), а истовремено на почетку пише да је већ послато (Кратак списак ствари отпремљених одавде онима који су тамо, које је послао мој господар, ваш најсветији брат Кирило). Заиста како списак инвентара може бити теолошки текст, или чак како неки рекоше нешто најбоље што су прочитали :.mislise. Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 18, 2014 Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Чиме мислиш да научно докажеш да је текст веродостојан? Ја не видим некакав доказ у целој твојој причи. evo kladim se u 200 din da ga i nadalje, bez obzira u kom pravcu tema ode, nećeš videti Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 Хвала Богу да има и хумора! Ne znam, meni je svaki Pontifexov odgovor izrazito duhovit. Mislim da se ni na čije odgovore na forumu nikada nisam naglas nasmejao do na njegove, što naravno ne mora ništa da znači, ali i može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука