Jump to content

Обраћате ли пажњу на стисак руке....?

Препоручена порука

On 18. 11. 2014. at 18:26, Vecana рече

Mlitav stisak - mlitav karakter, bar sto se muskaraca tice. To sam na licno iskusila.

NI kod zena mi se to ne dopada, al manje obracam paznju posto imam jaci stisak od vecine zena pa i nisam neki reper.

Negde sam procitala da je rukovanje koje ostavlja najpozitivniji utisak kada se drugom rukom poklopi saka onog drugog pa se nekako nadje u prijateljskom zagrljaju (ne znam da li sam dobro ovo opisala). Nisam isprobala, nekako mi je previse prisno ali je neko isprobao na meni i dopalo mi se bas.  :)

Ja se tako uglavnom rukujem :) Ali ne zadrzavam dugo tu drugu ruku, tek toliko da se uspostavi taj prisniji kontakt. Citala sam da su ljudi najbolje raspolozeni za komunikaciju ako ih pipnes po laktu par sekundi...

Подели на овим сајтовима

On 21. 4. 2015. at 7:08, Бранислав Јесић рече

Има једна ( бивша) колегиница код које сам приметио да избегава руковање...не само са мном, то бих разумео, него са свима....нарочито лети. :)

Можда се жени зноје дланови, па јој је непријатно :.mislise.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Наравно да обраћам пажњу. Чекам да се упознам са неким масоном. Они имају посебну врсту руковања  :D

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ne obraćam pažnju na stisak, ail na ruke da.

Inače, ne oduševljavam se kada neko priđe s namerom da se rukujemo, jer imam "osetljive" ruke i skoro sam sigurna da osobi  to rukovanje neće biti sasvim prijatno.

Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš malo nestvarnog.

Подели на овим сајтовима

Обраћам пажњу после једне епизоде  пре много година, долази човек у госте код мојих, преко два метра у њега, са рукама медведа, пита се редом са укућанима, :D приметим сви су онако мало поцрвенели, дођем ја на ред, тек напунила осамнаесту...могу вам рећи да је то био скоро па смртоносни стисак руке (руковање)...побегнем у кухињу где сам почела да се превијам од бола...да ли сте пробали да прикљештите руке (прсте)? Ма ништа наспрам овог руковања. Од тада практикујем јапански стил.

japanese-etiquette.jpg

http://www.tofugu.com/wp-content/uploads/2010/07/japanese-etiquette.jpg

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ценим људе који имају одсечан став и нису колебљивци и који имају своје принципе .Не смета ми ако неко стегне руку приликом руковању , онако мушки.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

У једној од Америчких држава постоји могућност да жена пријави голицање као кривично дело или прекршај. Тако треба и за руковање које изазове бол.

Знам неке који увек стискају из све снаге док се рукују. Не знам да ли то раде и са женама, али одмах бих реаговао кад бих видео такву ситуацију - процењујем да никада више не би стискао.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 24. 4. 2015. at 17:26, Cimili88 рече
To treba naglastiti u upustvu za korisce foruma! ;)
ne boj se....nije nista opasno.... :1017297a2wim1jr9k:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Uf, itekako obracam paznju na stisak ruke. Ali treba imati meru sa stiskom ruke: zna se sta je postovanje, neki umeren stisak, tek koliko da se naznaci. Sve preko toga je izivljavanje i pokazivanje snage, ili neko nadmetanje e ja cu vise, ne ja cu vise... gubi smisao... A izuzetno mi smeta "daska" stisak, cak i vise od mlohavog stiska - to vam je kada vam neko pruzi toliko ukrucenu saku da kao da je daska, bas onako ruzan gest. Takodje mi je nekako ruzna slika kada neko pruzi ruku a ona kao da se otopila -taj mlohavi stisak. I mozda je najgora varijanta ona u kojoj suprotna strana gotovo zgrabi vasu ruku ali ima tako cudan polozaj prstiju da kao da vas drzi samo prstima da se sto manje dotaknete, a pri tom vas zgrabi za prst ili deo dlana, bez ikakvog obracanja paznje - gotovo da porucuje: ajd i to da obavimo pa idemo dalje. 

Video sam da je neko postavio nesto o tome kako se covek najbolje cita sa ruku. Da to je istina. Meni je to bas upadljivo i gotovo nesvesno skeniram ljudima ruke, prste, nokte, i razvrstavam po nekim kategorijama u glavi, koje su ne bas precizno definisane ali postoje.  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...