Jump to content

Roditelji:„Mi smo se za tebe žrtvovali“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Takav je i moj muz...za svojih 39 godina ima 21 dan radnog iskustva xaxaxa niti skolovan,niti ima ambicija da radi. Dok se nije ozenio, izdrzavala ga je majka, sada je doslo,muko moja predji na drugoga tj. na mene. Ja pokusavam da to promenim tako sto cu mu smanjiti finansije ali nema svrhe jer mu mama dotura i dalje mi rusi koncepciju svega. Ja sam to sve znala kada sam se udala, inace sam mladja od njega 15 god, i volim ga, on je otac mog deteta, ali sam se nadala da cu ga promeniti.Ja radim 7 dana u nedelji i mislila sam da ce ga biti sramota da ga zena izdrzava, ali dok je mame...a sta ce biti kada mame ne bude bilo ne smem ni da pomislim jer bice kasno za neke promene 4chsmu1 ekstra :)

Подели на овим сајтовима

Ја имам око 19 година радног стажа а имам 37 година.

Радила сам у маминој фирми једно 10 год, али она ми није уплаћивала доприносе и сл, тако да, ако хоћу да ми се то урачуна, морам сама да кеширам пар тисућа евра.

Подели на овим сајтовима

Ја имам око 19 година радног стажа а имам 37 година.

Радила сам у маминој фирми једно 10 год, али она ми није уплаћивала доприносе и сл, тако да, ако хоћу да ми се то урачуна, морам сама да кеширам пар тисућа евра.

Svaka cast, Maso!!!Eto to je pozitivan uticaj roditelja, da radis od mladih dana pa da naucis da cenis dinar. Nije bas da ako decu stavimo u stakleno zvono da im cinimo dobro. Zasto od njih praviti nesposobnjakovice kojima celi zivot treba staraoc, ako SVAKO moze da se bori...na tezi ili laksi nacin da nadje svoje mesto u drustvu
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Takav je i moj muz...za svojih 39 godina ima 21 dan radnog iskustva xaxaxa niti skolovan,niti ima ambicija da radi. Dok se nije ozenio, izdrzavala ga je majka, sada je doslo,muko moja predji na drugoga tj. na mene. Ja pokusavam da to promenim tako sto cu mu smanjiti finansije ali nema svrhe jer mu mama dotura i dalje mi rusi koncepciju svega. Ja sam to sve znala kada sam se udala, inace sam mladja od njega 15 god, i volim ga, on je otac mog deteta, ali sam se nadala da cu ga promeniti.Ja radim 7 dana u nedelji i mislila sam da ce ga biti sramota da ga zena izdrzava, ali dok je mame...a sta ce biti kada mame ne bude bilo ne smem ni da pomislim jer bice kasno za neke promene :drugarstvo: 0102_laugh 0110_hahaha

Izvini,ali takve ti nije sramota ni od cega,ne zavaravaj se!Zelim da ti kazem iz iskustva!Kad mame ne bude,bice tebe,zato te i ozenio,vazda im treba neko da ih tegli i gura.A ti se vec pripremi na to.I cak da ostanes bez posla,nece on biti taj koji ce zavrnuti rukave,prije ce dovesti tebe i dijete do prosjackog stapa.Bogu hvala sto  Boga ima pa pomaze takvim brakovima!
Подели на овим сајтовима

Sve ja to znam, ali ako se ne promisli na vreme dolazi do ovakvih situacija kao sto je moja. Ako lencari, on lencari SEBI! Trebamo biti blagodarni za ono sta na Bog pruza jer i muka i problemi su ljubav Bozija...Hvala na podrsci i  :) kada imam podrsku brace i sestara u  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Takav je i moj muz...za svojih 39 godina ima 21 dan radnog iskustva xaxaxa niti skolovan,niti ima ambicija da radi. Dok se nije ozenio, izdrzavala ga je majka, sada je doslo,muko moja predji na drugoga tj. na mene. Ja pokusavam da to promenim tako sto cu mu smanjiti finansije ali nema svrhe jer mu mama dotura i dalje mi rusi koncepciju svega. Ja radim 7 dana u nedelji i mislila sam da ce ga biti sramota da ga zena izdrzava, ali dok je mame...a sta ce biti kada mame ne bude bilo ne smem ni da pomislim jer bice kasno za neke promene 0442_feel :) confused

Sestro mila, nemoj tako o svome čovijeku. Da se raduješ što je tako, kako je. Umesto da mu smanjuješ novčanu dotaciju, a ti mu podaj sve. Čovijek ti je, i glava ti je. A o glavi se najviše staraj.  4chsmu1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ne bih da pricamo o mom coveku, ali ja sam navela samo primer roditeljske (ne)odgovornosti..kakve ljude roditelji stvaraju...a znas li kako kazu, covek je glava a zena vrat!salu na stranu ne mogu se saliti sa svojom situacijom koja nije ni malo zavidna, ali opet ponavljam da to nije tema... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ma oprosti, nijesam htio da ti stajem na muku, no nako da se pošalim sa sestrom. Ajd u zdravlje.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Све је од човјека - до човјека. Оно што једном помаже, другога квари. Мишљења сам да родитељи треба да помогну. Наше друштво је пресиромашно и рјетко би ко данас успио да се одржи, уколико се не бисмо узајамно помагали. Ма колико наша дјеца била васпитана, вриједна, школована, образована и способна, данас се тешко и до посла долази, а плате су, најчешће, премалене. Ево, имамо тему на форуму која говори о одумирању нације. Великим дијелом, људи одустају од заснивања породице због немогућности да обезбједе основне материјалне услове.

У одговору на ово питање, ја не бих узела за полазиште, никакву теорију и поуку, него бих сагледала конкретну ситуацију.

Подели на овим сајтовима

Све је од човјека - до човјека. Оно што једном помаже, другога квари. Мишљења сам да родитељи треба да помогну. Наше друштво је пресиромашно и рјетко би ко данас успио да се одржи, уколико се не бисмо узајамно помагали. Ма колико наша дјеца била васпитана, вриједна, школована, образована и способна, данас се тешко и до посла долази, а плате су, најчешће, премалене. Ево, имамо тему на форуму која говори о одумирању нације. Великим дијелом, људи одустају од заснивања породице због немогућности да обезбједе основне материјалне услове.

У одговору на ово питање, ја не бих узела за полазиште, никакву теорију и поуку, него бих сагледала конкретну ситуацију.

Po mom misljenju sve je u glavi covjekovoj.Svijet je pun mogucnosti.Ima mjesta za svakog,ali niko nije rekao da je lako.Roditelji su krivi jer djecu ne pripremaju za zivot,vec im usade od malena da je neke poslove sramotno raditi jer je to ispod njihovog nivoa.ulazu veliki novac(koji nemaju,a ne znaju ni sami kako ga stvaraju)na obrazovanje,sto je dobro,ali ih i vaspitavaju da sa takvim obrazovanjem trebaju da rade u nekoj kancelariji,odnosno,nista da ne rade nego da sjede u fotelji.Stvaraju nesposobne ljude koji ne samo da nijesu sjutra sposobni sebe da izdrzavaju,nego nijesu sposobni ni familiju da stvore,niti takvi mogu valjati sebi ni drugima.
Подели на овим сајтовима

Slažem se sa objema.

Danas se sve može reći osim da je lako zasnovati porodicu. I naravno da nema zaposlenja, i da sve više ljudi završava škole, i poslije ne znaju kud sa sobom, jer kadar ne treba nikome. Pa nisam jednom čula za izraz "o pa vi ste isuviše školovani za ovaj posao". I kako danas čovjek u vremenu gdje nije sramota ostaviti djecu i razvesti se, gdje su brakovi "institucija" i ništa više od toga (čast izuzecima) da formira porodicu. Nisu samo pare u pitanju, u pitanju je odnos svih nas prema porodici, vaspitavanje od malena (priznaćete većini je majka govorila - NEMOJ TI DA TRPIŠ KAO ŠTO SAM JA, ŠKOLUJ SE I IMAJ SVOJ DINAR" što je dovelo do negativnog stava prema braku. I sad se čudimo što ne poznajemo šta je to roditeljska odgovornost.

S druge strane, danas više nego ikad roditelji udovoljavaju svojoj djeci u svemu i svačemu, i u stanju su da urade sve da bi zadovoljili nemoguće apetite svojih najmilijih. To naravno ima za posledicu da nam djeca postaju agresivna, nezadovoljna, neispunjena, bez snova i mašte, nazasita i negativno nastrojena prema svemu, i vremenom počinju da se koriste raznim lukavstvima kako da dođu do onoga što žele. Takva djeca će sutra odlučivati o sudbini svih - a tada neka nam je samo Bog na pomoći. Naravno ovo se ne odnosi na svu djecu (uvijek ima dobre djece) danas, niti na svu djecu ranije, samo morate priznati da je ovakav vid ponašanja danas u ekspanziji. Što složićete se nije baš normalno.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...