Млађони Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Kako god pokušao sam da ukažem, da je srbija i dalje u nekoj vrsti rata jer to odgovara i jednima i drugima. Jedni se pozivaju na zloćine drugih, a drugi se pozivaju na zločine onih prvih. A slobodan čovek u srbiji ne sme da postoji ako ne deli mišljenje jednih ili drugih. Ja ne delim misljenje nikakvo, meni su sve to ista djubrad. Ja sam za slobodne Srbe, bez da im zakon odredjuje kome ce da prodaju rakiju, de ce da idu i sta ce da rade.... sve dok ne skode materijalno, zdrastveno, fizicki ili finasijski drugom coveku. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 A 1914 smo znali da ce nas austrija napasto i 1941 kada je izvrsen prevrat smo znali ... a nigde nije bilo "tadasnjeg rezima" ... Stajali smo na svojoj zemlji ponosito kaso i uvek do sada. стим што се не може поредити ситуација из 1914. са ове две друге. 14-а је била неизбежна, ове друге су историјске грешке. као што је историја и показала Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Дефинитивно Срби пате од кратког памћења. Да подсетим: На мостовима смо (тј су, ја био на аеродрому са ракетлом а без радио уређаја) изигравали живе мете. Данима. До када? До момента када је јављено: "Вечерас гађају 1/1...". И те вечери нико на мосту, мост срушен... На аеродрому у Сјеници код нас свако вече је била најава:"Вечерас (данас) гађају између толико и толико сати/минута". И УВЕК је било малтене ПОСРЕД термина...Ја сам имао неславну титулу са 100% смена у термину гађања код првих 7-8 налета, после трећег сета нико није хтео са мном на ливаду Руководство РТС-а је осуђено јер је таква дојава била и за РТС а они нису послушали... Зна се и ко и одакле је дојављивао, биле су и емисије везано за те најаве... Тако да се не лажемо, знало се, а какве су ту игре биле није за нас бУранију да знамо све... Ај` па свако добро свима од Бога... Млађони, Срђан Шијакињић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Руководство РТС-а је осуђено јер је таква дојава била и за РТС а они нису послушали... Зна се и ко и одакле је дојављивао, биле су и емисије везано за те најаве... Тако да се не лажемо, знало се, а какве су ту игре биле није за нас бУранију да знамо све... Ај` па свако добро свима од Бога... I posle toga raznorazni ovde pokusvaju da izjednace nas (gradjane ) i zlocinacki rezim koji je vladao nasim narodom zloupotrebljujuci teska vremena nad nama... da bi nas koji osudjujemo taj rezim na sav glas (neponovio se) pricali kako mi pravdamo agresora!!!! MUKA MI JE VISE OD TOGA I TAKVIH LJUDI! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Тако да се не лажемо, знало се, а какве су ту игре биле није за нас бУранију да знамо све... Ај` па свако добро свима од Бога... Znali su, imali su dojavu naši i mi smo se izjasnili da u zgradi nema ničega do civila.Po nekima bi to bilo dovoljno jer su cilj intervencije bili vojni objekti(to je pogotovo bitno zato što nisu imali legitimitet za intervenciju ikakvu i pravdali su kršenje medjunarodnog prava sa tim da će rušiti samo vojne ciljeve.), i to su itekako znali i u NATO komandi. Posle izjašnjenja Srbije da je to civilni objekat,(ideja za gadjanje televizije je bila pravdana da se objekat koristi u vojne svrhe tj. propagande) nije bilo nešto slično ultimatumu da će zgradu ipak gadjati. Si siguran posle ovoga da su naši tačno znali termin gadjanja? Ovo je zločin obe strane a da li je mogao biti konkretno sprečen, videćemo dočekavši golu istinu jer kako ti kažeš nas informišu kao da smo buranije. Voleo bi da obratite pažnju da je NATO intervencija dala potpuni legitimitet ovom našem zločincu da uvede radnu obavezu. Možda mu je to i bio najbolji potez u ebenoj šizofrenoj "odbrani zemlje". Da nije toga bilo i da su naši bili preumiljeni andjeli, milosrdan andjeo bi našao nešto drugo jer Srbija se je morala transparentno poniziti satanizovati i preuzeti na tiho upravljanje, koje i dan danas traje. Da ne spominjem sve žrtve i patetišem, rekao bi samo jedno, Srbija je imala nesreću sa SM koji nosi potpunu odgovornost, potpuno istu kao i NATO. Gde je sad pravda i kazna? Samo kod jednog? Nemoj molim vas da pomislite kako bi ja žrtvovao radnike rts-a. Samo otvaram neka druga pitanja, koja su po meni takodje bitna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Мој лични утисак: Играле се игре к`о на Кадињачи и Неретви. Једна прича за масе, друга између страна, а трећа свако за себе. ДОК СУ гађане легалне мете (војни циљеви) све је ишло к`о по лоју. Када и зашто је пала прва жртва у цивилу, ко је ту коме машио са дојавом не бих улазио. Знам само да, кад их је СМ гадно изнервирао јер није поштовао неке договоре - да је добио ракетлу правце у његов бункер на Дедињу. И после пар сати се појавио блед као крпа и објавио да се спрема "договор", примирје у Куманову, да је доста страдања цивила итд исл... Људи, ми смо били поткусур у играма лошег играча који је добио Титов синдром и силе која је хтела да оствари своје, па је пробала овако, онако, свакако, прво легитимно па мање легитимно док није дошло до бруке... Е онда су урадили оно што су могли много пре, али нису јер им тако пасовало - притегли "одбеглу младу". Зашто тако кажем? Па он је дошао правце са школовања из Америке* да среди КПЈ, што је успешно урадио, направио социјалисте (западни систем, нема више комунизам), ал` хтео човек к`о Тито `45-е, само ту није био луди Рус (добро, Стаљин баш и није био Рус, по Викију "Стаљин је био Осет а право му је име Сослан Џугајев“...) него "клевер" Амер, бато... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ * Слободан Милошевић и другови (Наредни подаци су наведени из зборника „Ко је ко у Србији“.) Човек који је командовао највећом силом, Југословенском народном армијом, у кључном периоду, док се земља распадала, генерал Вељко Кадијевић, био је ученик најелитније америчке војне академије Вест поинт. Слободан Милошевић је боравио у САД око 60 пута и то само до 1983. године, пре свог политичког успона који почиње 1984. године. Међутим, мало се зна да је и он користио широке могућности америчког образовног система. Милошевић је, пре свог узлета, често боравио у САД као банкарски стручњак, односно као директор Београдске банке. Међутим, обично се прећуткује да је тамо допуњавао своје искуство партијског апаратчика. У Америци је похађао семинаре за управљање људима. Или, прецизније, „хјуман менаџмент“ курсеве. Барјактари режима чији је челник био Милошевић, „патриоте“ које су училе Србе да је Запад зло, а САД српски непријатељ, усавршавали су своја знања, углавном, у Америци. Идеолог који је утемељио Социјалистичку партију Србије, убеђени левичар, академик Михаило Марковић био је у Лондону од 1953. до 1954. где је и докторирао 1956, студијски је боравио у САД од 1961. до 1962, а 1976. године био на специјализацији; био је гостујући професор америчког Пенсилванијског универзитета од 1972. до 1992. Био је члан Европске академије наука и уметности и Међународног филозофског института у Паризу. ... Млађони, Милан Ракић and Пг је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Мој лични утисак: Играле се игре к`о на Кадињачи и Неретви. Једна прича за масе, друга између страна, а трећа свако за себе. ДОК СУ гађане легалне мете (војни циљеви) све је ишло к`о по лоју. Када и зашто је пала прва жртва у цивилу, ко је ту коме машио са дојавом не бих улазио. Знам само да, кад их је СМ гадно изнервирао јер није поштовао неке договоре - да је добио ракетлу правце у његов бункер на Дедињу. И после пар сати се појавио блед као крпа и објавио да се спрема "договор", примирје у Куманову, да је доста страдања цивила итд исл... Људи, ми смо били поткусур у играма лошег играча који је добио Титов синдром и силе која је хтела да оствари своје, па је пробала овако, онако, свакако, прво легитимно па мање легитимно док није дошло до бруке... Е онда су урадили оно што су могли много пре, али нису јер им тако пасовало - притегли "одбеглу младу". Зашто тако кажем? Па он је дошао правце са школовања из Америке* да среди КПЈ, што је успешно урадио, направио социјалисте (западни систем, нема више комунизам), ал` хтео човек к`о Тито `45-е, само ту није био луди Рус (добро, Стаљин баш и није био Рус, по Викију "Стаљин је био Осет а право му је име Сослан Џугајев“...) него "клевер" Амер, бато... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ * Слободан Милошевић и другови (Наредни подаци су наведени из зборника „Ко је ко у Србији“.) Човек који је командовао највећом силом, Југословенском народном армијом, у кључном периоду, док се земља распадала, генерал Вељко Кадијевић, био је ученик најелитније америчке војне академије Вест поинт. Слободан Милошевић је боравио у САД око 60 пута и то само до 1983. године, пре свог политичког успона који почиње 1984. године. Међутим, мало се зна да је и он користио широке могућности америчког образовног система. Милошевић је, пре свог узлета, често боравио у САД као банкарски стручњак, односно као директор Београдске банке. Међутим, обично се прећуткује да је тамо допуњавао своје искуство партијског апаратчика. У Америци је похађао семинаре за управљање људима. Или, прецизније, „хјуман менаџмент“ курсеве. Барјактари режима чији је челник био Милошевић, „патриоте“ које су училе Србе да је Запад зло, а САД српски непријатељ, усавршавали су своја знања, углавном, у Америци. Идеолог који је утемељио Социјалистичку партију Србије, убеђени левичар, академик Михаило Марковић био је у Лондону од 1953. до 1954. где је и докторирао 1956, студијски је боравио у САД од 1961. до 1962, а 1976. године био на специјализацији; био је гостујући професор америчког Пенсилванијског универзитета од 1972. до 1992. Био је члан Европске академије наука и уметности и Међународног филозофског института у Паризу. ... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Oteli su nam i mladost i normalan život i radjanje u bezstresnoj zemlji i zdravlje i prosperitet bilo koje vrste, oteli su nam bezbrižnost i svakakav socijalni odnos prema svetu,sve to nastavljaju i dalje, srbija nema više slobodnih mislilaca,nema radnih navika (od 45 skoro pa da ih nikad nije ni bilo),nemamo prijatelje a imamo to da je 90% ljudi dolazilo u situaciju da ne jede po čitav dan kako nam bar deca ne bi bila gladna. Nemamo nikog a sve češće nemamo ni sami sebe (bratski odnos). Srbija je najasocijalna država na starom kontinentu. Ovo što je Nikolić ustoličio a Vučić pokrenuo više nije ni "velika loža" skeč na prealkoholisanoj žurci. Možda poselo i egzit promene sve.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 стим што се не може поредити ситуација из 1914. са ове две друге. 14-а је била неизбежна, ове друге су историјске грешке. као што је историја и показала Je li nasa greska kada albanci postavljaju zasede i ubijaju policajce? I kada drzava reauguje kao i svaka sto bi? feeble је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Je li nasa greska kada albanci postavljaju zasede i ubijaju policajce? I kada drzava reauguje kao i svaka sto bi? Добро бре Жељко, хајде реци ти мени како то да су крајем 80'-их пандури из мог града (сигуран сам и из других) који су ишли на Косово увек долазили са техником, златом, колима итд исл ?!? Зашто се моја колегиница са факса "једила" што су њене комшије из Свињара улетали у албанске куће и пљачкали кад су ови пред војском (оправдано или неоправдано небитно за причу) бежали у Албанију '99 ?!? Немој да смо мала деца, него објективни и истинољубиви. Знаш колико кримоса и лудака су као "добровољци" нама "светлали образ"? Ради објективности - тако је било на свим странама, али ја сада говорим о СВОЈИМА јер ти на то жмуриш. .. Grizzly Adams, Милан Ракић, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Добро бре Жељко, хајде реци ти мени како то да су крајем 80'-их пандури из мог града (сигуран сам и из других) који су ишли на Косово увек долазили са техником, златом, колима итд исл ?!? Зашто се моја колегиница са факса "једила" што су њене комшије из Свињара улетали у албанске куће и пљачкали кад су ови пред војском (оправдано или неоправдано небитно за причу) бежали у Албанију '99 ?!? Немој да смо мала деца, него објективни и истинољубиви. Знаш колико кримоса и лудака су као "добровољци" нама "светлали образ"? Ради објективности - тако је било на свим странама, али ја сада говорим о СВОЈИМА јер ти на то жмуриш. .. Pošto sam ja sa KiM moram reći da su takvi policajci najviše zla učinili srbima sa KiM. Tolerisalo se samo zato, kako ne bi došlo do toga da više nijedan policajac neće odlaziti na teren u KiM. Tužno je koliko zla su takvim "procenama" naneli upravo poslednjim srpskim mohikancima koji se sve vreme nadamo da će zlo otići a život na KiM se pokrenuti tamo gde je stao. Јанко and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Добро бре Жељко, хајде реци ти мени како то да су крајем 80'-их пандури из мог града (сигуран сам и из других) који су ишли на Косово увек долазили са техником, златом, колима итд исл ?!? Зашто се моја колегиница са факса "једила" што су њене комшије из Свињара улетали у албанске куће и пљачкали кад су ови пред војском (оправдано или неоправдано небитно за причу) бежали у Албанију '99 ?!? Немој да смо мала деца, него објективни и истинољубиви. Знаш колико кримоса и лудака су као "добровољци" нама "светлали образ"? Ради објективности - тако је било на свим странама, али ја сада говорим о СВОЈИМА јер ти на то жмуриш. .. Ада, нисмо ми чињеницом што смо Срби савршени или свети. Напротив. Види се добро какви смо. Само су мали трагови остали по којима би нас наши преци препознали. Криминалац је исти ма које вјере или нације био и ови гореописани су брука и срамота за српски род. Наравно да их треба споменути и ставити на стуб срама. Али, не треба заборавити чињеницу да ми такве и још много горе зулуме трпимо више од 100 годину и велики дио народ је расељен или побјегао у страху од шиптарских зулума који су у великој већини случајева пролазили некажњено. Ја лично знам десетак фамилија које су после пада Ранковића, до тад се и некако могло, морале да пребјегну јер су им шиптари у сред дворишта направили кућу, зид уз зид! У сред њиховог дворишта! Рецимо, фамилија моје будуће куме је побјегла у Македонију, а касније у Бг. Таква је била политика црвених после другог светског рата са забраном повратка Србима, а насељавањем Албанаца из Албаније и ћутањем на злочине шиптарске стране. Не желим да оправдам, нити ми пада на памет, такво "понашање", поготово не кад су они који су директно осјећали последице шиптарског терора избјегавали да на такав начин узврате. Увјек ће бити ратних профитера и некако су они увјек најбоље пролазили и долазили до неких добрих позиција касније, а они мученици који су пошли да бране земљу су скоро па заборављени. Ко зна колико свијетлих примјера има, као што је на примјер Срђан Алексић(који је постао "познат" не зато што смо ми умјели да цијенимо његов херојски потез, него зато што су муслимани хтјели да укажу на пијане српске војнике), али који не могу од лопужа, криминалаца и ратних профитера ни да се помену. Све то треба осудити, а да је среће ми да им судимо, али све то не мијења чињеницу да смо ми много, много година прије него што су се такви појавили почели да трпимо шиптарских зулум(још од времена кад су били под турском окупацијом). Све ово што се дешава је последица како наше погрешне политике, прећуткивања злочина над сопственим народом за рад мира у кући и ништа мање подршка оних са стране таквој политици. Па, јесмо ли ми претрпјели највећа страдања уз Јевреје у другом светском рату и то од Хрвата? Па, јесу ли ти исти Хрвати то исто урадили у овом последњем рату? Је л` њих неко бомбардовао или су добили подршку за то што су урадили?! Тај исти Слобо је продао Крајину, тог истог Слоба смо покушавали да скинемо година - колико је само било пребијања и застрашивања због тих протеста, а он је после продаје Крајине изашао са ореолом омиљеног западног политичара. ПОСЛЕ РАТА! На крају крајева, ти исти савезници су нам довели на власт црвену кугу која је директно одговорна за већину садашњих дешавања, иако су до тада били у добрим односима са Дражом; ти исти савезници су нас до темеља разрушили а тад смо им званично били савезници. Тако да та прича не може да се веже само за 98/99 и дешавања из тог периода. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Je li nasa greska kada albanci postavljaju zasede i ubijaju policajce? I kada drzava reauguje kao i svaka sto bi? Не, није то грешка, нисам мислио на то... Мислио сам да се КиМ очигледно није могло сачувати на начин на који смо покушали - грешка је у томе што је неколико хиљада људи изгинуло, што смо доживели колективни терор као наорд за време бомбардовања, а већ од јуна те 99. је КиМ фактички нам одузето и сваким даном нажалост постаје све даље и даље... Наравно и Милошевић и његов режим су само људи, нису пророци, нису могли да предвиде све шта ће и како бити, само је проблем што смо - као и 41. - изабрали најгоре могуће решење, изгубили смо и територију и људе... Ево, да не паметујем, све се врти око следећег - каже Милан Ракић да су се од августа 98. интезивно спремали за бомбардовање. Ја се онда питам зашто је до бомбардовања дошло? Да ли је Милошевић (или ко је год одлучивао) мислио да може да сачува КиМ уколико НАТО жели да га отме? Да ли је мислио да можемо да уђемо у рат са НАТО-ом и да се тај рат заврши тако што ће НАТО одустати од својих захтева? То је било јако неразумно претпоставити а он је и поред тога пустио да до бомбардовања дође само да би на крају резултат био исти као и да смо се одмах повукли са КиМ... Зашто су онда људи гинули? Натан and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Koj će čvarak nama država , ako je tudja država uredjuje.... feeble је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Не, није то грешка, нисам мислио на то... Мислио сам да се КиМ очигледно није могло сачувати на начин на који смо покушали - грешка је у томе што је неколико хиљада људи изгинуло, што смо доживели колективни терор као наорд за време бомбардовања, а већ од јуна те 99. је КиМ фактички нам одузето и сваким даном нажалост постаје све даље и даље... Наравно и Милошевић и његов режим су само људи, нису пророци, нису могли да предвиде све шта ће и како бити, само је проблем што смо - као и 41. - изабрали најгоре могуће решење, изгубили смо и територију и људе... Ево, да не паметујем, све се врти око следећег - каже Милан Ракић да су се од августа 98. интезивно спремали за бомбардовање. Ја се онда питам зашто је до бомбардовања дошло? Да ли је Милошевић (или ко је год одлучивао) мислио да може да сачува КиМ уколико НАТО жели да га отме? Да ли је мислио да можемо да уђемо у рат са НАТО-ом и да се тај рат заврши тако што ће НАТО одустати од својих захтева? То је било јако неразумно претпоставити а он је и поред тога пустио да до бомбардовања дође само да би на крају резултат био исти као и да смо се одмах повукли са КиМ... Зашто су онда људи гинули? Иако није питање за мене, да подсетим. Слобова шема "крени-стани-одустани" је ДОСЛЕДНО примењивана од Словеније (да се не лажемо, Словенија је ПРВА последица У НИЗУ његовог чувеног "мало морген" за конфедерацију), преко Хрватске, Крајине, преко Босне до Косова. Ја сам био мобилисан већ у јесен `98, и тада сам причао да ћемо ратовати тек на пролеће (јер никоме се не ратује по зими, па ни НАТО-у се не полеће по леду са носача), и да ће резултат бити ИСТОВЕТАН као у претходним случајевима... Да ли је то био његов задатак (што би било монструозно) или последица његових потпуно промашених прорачуна (што је претужно) не знам, али у сваком случају резултат је исти. А ни једна варијанта га не ослобађа личне одговорности... Као што не ослобађа ни нас као народ што смо му пружили поверење... Никад се ми нећемо научити на својим грешкама, о туђим ни не помишљам да се на њима учимо, то је виша математика... Милан Ракић, Срђан Шијакињић, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука