Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

nego mene  ljudi čude malo ti mehanizmi evolucije, od toliko milijardi ljudi koji su do sada zivjel ini jedan nije bio u stanju da sintetiše dijamante od dostupnog ugljeika u žučnoj kesi i onda lijepo ideš da mokriš i opa ispadne dijamant, to je velika prednost u odnosu na jedinke koje nemaju tu mogućnost, šta me sad čudno gledate  , p a evolucija je podigla dinosauruse u nebo , na čak 10 000 metara visine sta joj fali i da smo pravili dijamante ko skoljke bisere, ajde  ne budite blesavi, možda jednog dana čovijek ipak propiša dijamante jerbo će mu to dati veliku prednost , žene vole dijamante

Много би болело при уринирању, које је веома честа физиолошка радња.

Преоријентиши се на Мидин додир који, иако има моралне и друштвене импликације по појединца, не оставља болне физичке последице.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Много би болело при уринирању, које је веома честа физиолошка радња.

Преоријентиши се на Мидин додир који, иако има моралне и друштвене импликације по појединца, не оставља болне физичке последице.

e jesi picajzla brate, sve moraš upropastiti, što me nisi pustio malo da uživam  :)))

žene baš briga jel te boli, samo daj dijamante, boli i njih kad se porađaju pa šta da rade

Подели на овим сајтовима

nije tako, kičma je savršen inženjerski projekat, kombinacija pršljenovi rebra su su čak  za statične objekte odlično konstruktivno riješenje, a kamo li ne za gipke konstrukcije poput tijela kičmenjaka.... ako pogledaš konstrukciju aviona i brodova imaš istu tu stvar, kičma ne služi samo kao potpora, već ujedno kao oklopljena magistrala podataka, dakle ima 2 primarne uloge,a ajde mi ti ponudi bolji dizajn od kičme za tu ulogu, vijeruj mi da ne postoji, sve će ići na ovaj koncept baš kao što je i kod kičme....

Al za to u konstrukciji brodova i aviona nemas "visak" organa i zakrzljale kosti kao naprimer kod nas zakrzljali rep.

Ili smo imali nekad rep, ili je gospod tu ostavio da nas zeza.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ili ako gledamo malo životinjski svijet, pošteno, ja sam mojoj curi reko da  je moj mačak ljepši od nje, on ima 7 redova po 2 sise, a ona ima samo jedan red, sad se ja pitam onako kako je moguće da naše žene nemaju više tih redova i da lijepo ne okote po 6 djece  najednom, mislim to je velika prednost u razmnožavanju, porodis se jednom i imaš pola brigade

Подели на овим сајтовима

Al za to u konstrukciji brodova i aviona nemas "visak" organa i zakrzljale kosti kao naprimer kod nas zakrzljali rep.

Ili smo imali nekad rep, ili je gospod tu ostavio da nas zeza.

sta da nas zeza, ne razumiješ se u umijetnost brate, sta ti ja mogu u tome i jeste štos

Подели на овим сајтовима

ili ako gledamo malo životinjski svijet, pošteno, ja sam mojoj curi reko da  je moj mačak ljepši od nje, on ima 7 redova po 2 sise, a ona ima samo jedan red, sad se ja pitam onako kako je moguće da naše žene nemaju više tih redova i da lijepo ne okote po 6 djece  najednom, mislim to je velika prednost u razmnožavanju, porodis se jednom i imaš pola brigade

Пробај са мачком, можда откријеш нешто о себи што раније ниси знао  :)))

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Дизајн у природи је изузетно лош. Узмимо програмерску аналогију. Људи који заступају ”интелигентни дизајн” воле да кажу како сличност између организама (иако се не ради о пукој сличности, већ о угнежђеној хијерархији) не значи да су организми настали једни из других, већ да је дизајнер само користио оно што је претходно створио да би стварао ново, баш као што програмери користе готов, раније написан, код. Наравно да је тако нешто могуће. Али по тој аналогији ми у природи видимо нека катастрофална решења, нпр. класе које су биле направљене да раде једну ствар, па онда на брзака прерађене да раде нешто друго (често сасвим супротно), насумичним додавањем метода*, при чему је имплементација таква да беспотребно арчи рачунарске ресурсе и цео систем је изузетно склон разним баговима, често фаталним. То се може опростити програмеру почетнику, али никако Свезајућем и Свемоћном Интелигентном Дизајнеру. То значи да Дизајнер или не постоји или није интелигентан или је шаљивџија и преварант (прилично суров) или је просто написао систем у кога је усадио законе који ће му омогућити да се сами развију, а његове изворне намере су нама недоступне, бар за сада, а вероватно и заувек. Свако нека изабере шта му од овога највише одговара или нека настави да проналази интелигентан дизајн где га нема и лаже себе.

* Замислите класу која је првобитно написана да ради нешто и има метод doSomething(). Онда у другом програму наиђете на класу која наслеђује од ове претходне и ради тачно супротно од ње (има метод doTheOpositeOfSomething(). А систем функционише тако што прво позове doSomething(), па онда doTheOpositeOfSomething() да анулира претходни корак и на крају поново doTheOpositeOfSomething() да би заиста урадио оно што треба. Таквог програмера бисте вероватно у најмању руку укорили, а ако настави да брљави у том смеру, коначно би сте му дали отказ. Не бисте га програшавали интелигентним дизајнером сигурно. :)

Подели на овим сајтовима

Дизајн у природи је изузетно лош. Узмимо програмерску аналогију. Људи који заступају ”интелигентни дизајн” воле да кажу како сличност између организама (иако се не ради о пукој сличности, већ о угнежђеној хијерархији) не значи да су организми настали једни из других, већ да је дизајнер само користио оно што је претходно створио да би стварао ново, баш као што програмери користе готов, раније написан, код. Наравно да је тако нешто могуће. Али по тој аналогији ми у природи видимо нека катастрофална решења, нпр. класе које су биле направљене да раде једну ствар, па онда на брзака прерађене да раде нешто друго (често сасвим супротно), насумичним додавањем метода*, при чему је имплементација таква да беспотребно арчи рачунарске ресурсе и цео систем је изузетно склон разним баговима, често фаталним. То се може опростити програмеру почетнику, али никако Свезајућем и Свемоћном Интелигентном Дизајнеру. То значи да Дизајнер или не постоји или није интелигентан или је шаљивџија и преварант (прилично суров) или је просто написао систем у кога је усадио законе који ће му омогућити да се сами развију, а његове изворне намене су нама недоступне, бар за сада, а вероватно и заувек. Свако нека изабере шта му од овога највише одговара или нека настави да проналази интелигентан дизајн где га нема и лаже себе.

* Замислите класу која је првобитно написана да ради нешто и има метод doSomething(). Онда у другом програму наиђете на класу која наслеђује од ове претходне и ради тачно супротно од ње (има метод doTheOpositeOfSomething(). А систем функционише тако што прво позове doSomething(), па онда doTheOpositeOfSomething() да анулира претходни корак и на крају поново doTheOpositeOfSomething() да би заиста урадио оно што треба. Таквог програмера бисте вероватно у најмању руку укорили, а ако настави да брљави у том смеру, коначно би сте му дали отказ. Не бисте га програшавали интелигентним дизајнером сигурно. :)

možda se ne bavi objektno orijentisanim programiranjem ko ti, nego ajde mi navedi primjere u životinjskom svijetu  koji bi se podudarali sa ovim što si gore napisao, napisi konkretno sta si imao na umu pa da vidimo, možda i jesi u pravu

Подели на овим сајтовима

* Замислите класу која је првобитно написана да ради нешто и има метод doSomething(). Онда у другом програму наиђете на класу која наслеђује од ове претходне и ради тачно супротно од ње (има метод doTheOpositeOfSomething(). А систем функционише тако што прво позове doSomething(), па онда doTheOpositeOfSomething() да анулира претходни корак и на крају поново doTheOpositeOfSomething() да би заиста урадио оно што треба.

Треба те спалити превентивно. Ко зна какве си сад овде враџбине ставио на форум.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Evosto sta evolucionisti kazu za ljudska ledja 

1. Ljudska leđa. U fosilima ljudskih predaka možemo da vidimo kako se kičma postepeno ispravljala, i kako se karlica razvijala u skladu sa sve uspravnijim i uspravnijim položajem tela. No, isto kao sa "Baha Buba" primerom iz prethodnih poglavlja, adaptacija postojećeg oblika nikada ne može da bude onoliko dobra kao proizvodnja novog. Pošto su naša leđa samo adaptacija leđa prilagođenih za četvoronožni hod, ona nose mnoge zaostatke iz tog perioda, među kojima je i pelvis nagnut unapred. Zbog ovakvih stvari, ona su inherentno slaba i loše prenose sile koje nastaju u toku uspravnog hoda. Rezultat je da preko trećine čovečanstva pati od bolova u leđima, i da jedno nepažljivo dizanje tereta veće težine može dovesti do ozbiljne povrede leđa. Dodatni rezultat je smanjena fizička snaga; odrasli šimpanza može lako odraslom čoveku da iščupa ruku iz ramena, dok čovek tako nešto nikada ne bi mogao da učini šimpanzi. Uspravni hod koji nam je omogućio slobodne šake i korišćenje alatki ima svoju evolucionu cenu. 

Ima primer i da je navodno ljudsko srce lose dizajnirano i bubrezi.Ako nadjem tekstove postavljam.

Подели на овим сајтовима

1. Ljudska leđa. U fosilima ljudskih predaka možemo da vidimo kako se kičma postepeno ispravljala, i kako se karlica razvijala u skladu sa sve uspravnijim i uspravnijim položajem tela. No, isto kao sa "Baha Buba" primerom iz prethodnih poglavlja, adaptacija postojećeg oblika nikada ne može da bude onoliko dobra kao proizvodnja novog. Pošto su naša leđa samo adaptacija leđa prilagođenih za četvoronožni hod, ona nose mnoge zaostatke iz tog perioda, među kojima je i pelvis nagnut unapred. Zbog ovakvih stvari, ona su inherentno slaba i loše prenose sile koje nastaju u toku uspravnog hoda. Rezultat je da preko trećine čovečanstva pati od bolova u leđima, i da jedno nepažljivo dizanje tereta veće težine može dovesti do ozbiljne povrede leđa. Dodatni rezultat je smanjena fizička snaga; odrasli šimpanza može lako odraslom čoveku da iščupa ruku iz ramena, dok čovek tako nešto nikada ne bi mogao da učini šimpanzi. Uspravni hod koji nam je omogućio slobodne šake i korišćenje alatki ima svoju evolucionu cenu.

Подели на овим сајтовима

Kao da je važno da li je tačna. Meni lično,to uopšte nije važno,zamara me ta priča.

Tačno je da je Isus vaskrsao iz mrtvih da se kroz njega spase ljudski rod.

Mislim da je bolje da ostanemo u 21. veku nego da se vraćamo u 1.,jer je to nemoguće.

Da nas ne iznenadi sudnji dan.Pa kad nas Bog bude pitao,-šta ste radili na zemlji,da li ste slavili moje ime ili ste tražili  da dokažete da ja nisam ono što jesam i što nikad neću prestati da budem  ??? 

P.s.  Ja verujem u Boga,ali vi preterujete sa tim pretpostavkama. Ta teologija je toliko dosadna,da nema dalje. 1324_womens

:351780:

Подели на овим сајтовима

Неком важно неком не,како коме,све је човеку дозвољено.За мене лично сумњати у писану реч Бога,је исто као и да Бога називам лажовом.Неки слободоумни то несвесно дају себи за право па још у време поста.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Неком важно неком не,како коме,све је човеку дозвољено.За мене лично сумњати у писану реч Бога,је исто као и да Бога називам лажовом.Неки слободоумни то несвесно дају себи за право па још у време поста.

da ali oni  gledaju na to kao na slobodnu ljudsku interpretaciju božijih poruka, pa ti sad vidi , mislim na stari zavijet....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...