Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pade mi na pamet jedan argument protiv kreacionizma.. ako je covek stvoren od praha zemaljskog kako to da je 70% voda? xD

Vise bi imalo smisla da nas je pravio od vode pa u nju udahnuo zivot lolz...

ne shvata se bukvalno, i sam Hristos je govorio u pričama:

v2Wl8VS.png

http://i.imgur.com/v2Wl8VS.png

https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=40&search=%D1%83+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BC%D0%B0

koliko znam, pod ,,zemljom" se podrazumeva materija, a pod ,,nebom" duhovni svet

Подели на овим сајтовима

Mojsejevo vreme je savremena istorija u poređenju sa davnim epohama o kojima pričamo

Tako je, govorimo o hiljadama perioda koji su trajali kao od Mojsija na ovamo.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ako me ne vara secenje homoerectusi su ubijali homo sapiense a mozda i jeli...

Sa neardetalcima smo verovano imali saradnju i oni su kao vrsta "fuzirani" sa nama jer smo se verovatno i parili sa njima....... 

to je nakako simptomatično za sisare, a verovatno i šire, ta teritorijalnost i životinjsko sukobljavanje oko resursa, uglavnom pokrenuto instinktom za preživljavanjem

hrišćanstvo gura čoveka napred i izvan toga životinjskog, jer čovek realno ima kapacitete za bolje

Подели на овим сајтовима

to je nakako simptomatično za sisare, a verovatno i šire, ta teritorijalnost i životinjsko sukobljavanje oko resursa, uglavnom pokrenuto instinktom za preživljavanjem

hrišćanstvo gura čoveka napred i izvan toga životinjskog, jer čovek realno ima kapacitete za bolje

U principu kod homosapensa  i sapensa neardetala se vide te osobine. 

Erectusi su klasicne "zivotinje" .. sam osto koriste alatke.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Uvek sam se pitao kakav je bio odnos između vrsta.

Ma bilo nas je sinova i od tri in pol metra, redovno smo obilazili udaljene planete, jer smo tehnički bili u mogućnosti. Medjutim naš nezaboravni prelaz sa čovekolikog majmuna, na čoveka sposobnog da počupa sve dlake ispod miške, prosto nismo mogli da ignorišemo, i počeli smo, da se uklopljavamo i približavamo onim slabijim, jer ionako u budućoj evoluciji vratiće nam se status bića koji je dobio na dar da upravlja zemljom i neslovesnim bićima u potpunoj slobodi, koja se ogleda recimo i u tome, da li će voziti fiću ikada ili neće.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ево мене опет  :D

Занима ме веза Старог и Новог Завета, пре свега Мојсије. У Старом Завету пише да је Мојсије имао лични однос са Богом, да је буквално причао са њим. Многи узимају то да је он сам написао Петокњижје, иако неки делови указују да није као што је рецимо опис његове смрт. Е сад, ако је Мојсије барем већину тога написао у Петокњижју, шта ћемо са свим оним ''злочиначким, геноцидним'' описима у њему? Испада да је Бог све то радио и све то рекао Мојсију да напише. Такође, и сам Исус чини ми се говори да је Мојсије написао Петокњижје. 

Ово атеисти знају да узму као аргумент, ове геноциде у Библији и страхоте као доказ да је Бог зао, да је убица и слично. Па онда још као додатни аргумент наводе да је Мојсије писао Петокњижје и да је буквално причао са Богом.

Колико у овоме има истине? 

Подели на овим сајтовима

Pojam genocid se na primenjuje na Boga.

Umm a koji pojam se primenjuje na Boga?...moras imati definiciju Boga da bi znao sta se primenjuje na njega a sta ne.

Uostalom ne moras primenjivati pojam "genocid". Dovoljno je reci prema bukvalnom tumacenju Starog zaveta Bog nareduje masovna ubistva ljudi ukljucujuci i zene i decu i dozvoljava ropstvo. Na jednom mestu pise da su Jevreji nagradjeni robovima LOL

Подели на овим сајтовима

Стари Израелци су све догађаје у својој историји тумачили кроз своју веру, па онда када би победили непријатеља то су тумачили као "Божију вољу", а када би надрљали то би била "Божија казна". Давно време, примитиван народ...

Ми данас знамо боље. Ваљда.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Св. Архангел Гаврил. [...]У вези с овим помињу се и остала јављања архангела Гаврила, као: јављање Мојсеју, кад је овај чувао стадо Јоторово, којом приликом он је саопштио великом избранику Божјем како је створен свет и све остало што је Мојсеј после записао у књизи Постања;[...]

Св. Николај Велимировић, Охридски Пролог

http://svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=7&d=13&a=1&date=7-2014

Подели на овим сајтовима

Св. Архангел Гаврил. [...]У вези с овим помињу се и остала јављања архангела Гаврила, као: јављање Мојсеју, кад је овај чувао стадо Јоторово, којом приликом он је саопштио великом избранику Божјем како је створен свет и све остало што је Мојсеј после записао у књизи Постања;[...]

Св. Николај Велимировић, Охридски Пролог

http://svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=7&d=13&a=1&date=7-2014

Moram....

Kracionisti resili misteriju stonhendza

10151399_660762503959636_229281375153829

Pozdrav za autore svetosavlja i njihovo konstatno napinjanje na keracionizam. 

veliku uslugu cinite veri sto se tvrdo trudide da predstavite kreacionizam kao pravoslavnu dogmu.

Bravo majstori.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ево мене опет  :D

Занима ме веза Старог и Новог Завета, пре свега Мојсије. У Старом Завету пише да је Мојсије имао лични однос са Богом, да је буквално причао са њим. Многи узимају то да је он сам написао Петокњижје, иако неки делови указују да није као што је рецимо опис његове смрт. Е сад, ако је Мојсије барем већину тога написао у Петокњижју, шта ћемо са свим оним ''злочиначким, геноцидним'' описима у њему? Испада да је Бог све то радио и све то рекао Мојсију да напише. Такође, и сам Исус чини ми се говори да је Мојсије написао Петокњижје. 

Ово атеисти знају да узму као аргумент, ове геноциде у Библији и страхоте као доказ да је Бог зао, да је убица и слично. Па онда још као додатни аргумент наводе да је Мојсије писао Петокњижје и да је буквално причао са Богом.

Колико у овоме има истине? 

Јевреји након одређене битке желе да кажу нешто попут: да, ми смо победили, то је била Божија воља и онда као систем оправдања користе Божију реч. Има на много места у Старом завету тога да се нечије речи постављају као да их је Бог директно изговорио чиме се добија на ауторитету саме књиге. Нарочито је то присутно у вези са народима против којих су се борили за Обећану земљу, па нпр. желе да укажу на њихово нечисто порекло и сл. да би оправдали то да само они треба да буду на тој земљи. Или празновање суботе, које се оправдава још у првој глави Постања. То указује и на каснији датум настанка текста, када се јавила потреба да се устаљене форме, веровања и сл. оправдају писаним текстом. У то време је писана реч имала огромни ауторитет међу семитским народима, а нарочито ако је још то Бог „изговорио“.

Подели на овим сајтовима

TO sto pricate  o jevrejima je vrlo karakteristicno i za pravoslavce. Ako mi je po volji, onda me bog nagradio, ako mi nije povolji onda me bog kaznjava... ako blage veze nemam sta se desilo i zasto se to desilo onda su "cudni putevi gospodnji"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...