grigorije22 Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 A kako se tumace oni delovi Novog zaveta gde Hristos isceljujuci govori da izgoni demone? Na primer onaj deo kada je Hristos iscelio zenu u subotu i kazao Ovu je zenu sotona 18 godina drzao vezanu. Iz opisa se vidi da se radi o fizickoj bolesti koja nema veze sa demonima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 A kako se tumace oni delovi Novog zaveta gde Hristos isceljujuci govori da izgoni demone? Na primer onaj deo kada je Hristos iscelio zenu u subotu i kazao Ovu je zenu sotona 18 godina drzao vezanu. Iz opisa se vidi da se radi o fizickoj bolesti koja nema veze sa demonima. Tako sto su psici biblije u nedostatku znanja o tadasnjim fizickim bolestima isceljenje obolenje prepisali demonima. Sto je savrsheno irelevantan detalj pored onog Hristos iscelio.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Tako sto su psici biblije u nedostatku znanja o tadasnjim fizickim bolestima isceljenje obolenje prepisali demonima. Sto je savrsheno irelevantan detalj pored onog Hristos iscelio.. Ali ovo je sam Hristos izgovorio. Ili ti mislis da su mu pisci Biblije pripisali ono sto on nikada nije rekao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Ali ovo je sam Hristos izgovorio. Ili ti mislis da su mu pisci Biblije pripisali ono sto on nikada nije rekao? Odale znash da je bas te reci Hristos izgovorio? Sama jevandjelja imaju neka neslaganja ,po pitanju detalja tipa ko je sa kim bio u kom trenutku, ko je nosio sta od odece i slichno. moguce da je Hrist rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" a onaj ko je pisao 50 godina posle napisao "iscelio sam ovog nesrecnika oterao sam demona." Npr. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Iz opisa se vidi da se radi o fizickoj bolesti koja nema veze sa demonima. Многи људи изгледају чак и физички здрави што не значи да немају демоне у себи N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Odale znash da je bas te reci Hristos izgovorio? Sama jevandjelja imaju neka neslaganja ,po pitanju detalja tipa ko je sa kim bio u kom trenutku, ko je nosio sta od odece i slichno. moguce da je Hrist rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" a onaj ko je pisao 50 godina posle napisao "iscelio sam ovog nesrecnika oterao sam demona." Npr. Znam zato sto to pise u Svetom pismu. A drugo ne postoji nijedan dokaz koji bi podrzao tvoju pricu da je Hristos rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" . Kada bi to bilo tacno sto pises onda Jevandjelja uopste nebi bila pouzdana.To znaci da ovo sto mi imamo nema nikakve veze sa originalom. Tom logikom bi neko mogao da kaze da su pisci izvrnuli pricu i o vaskrsenju. Ali upravo jedan od dokaza da Jevandjelja nisu menjana je minimalna razlika izmedju kopije i originala. *Blue*, Колчак, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Odale znash da je bas te reci Hristos izgovorio? Sama jevandjelja imaju neka neslaganja ,po pitanju detalja tipa ko je sa kim bio u kom trenutku, ko je nosio sta od odece i slichno. Gde je po tebi zapisana sušta ISTINA ikada u čovečanstvu? U bibliji vidimo po tebi nije, a gde onda jeste? I mani se ko je kakve gatje nosio to mene opšte ne zanima niti je relevantan podatak, osim u onom delu,gde je Hristos pomogao ženi koja je verovala da će ozdraviti samo ako mu dodirne haljine. (velika je vera njena bila). Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Gde je po tebi zapisana sušta ISTINA ikada u čovečanstvu? U bibliji vidimo po tebi nije, a gde onda jeste? Lose vidite, u Bibliji je zapisana istina, ali biblija ima greski. Poenta biblije je istina, a greske su u detaljima. I mani se ko je kakve gatje nosio to mene opšte ne zanima niti je relevantan podatak, osim u onom delu,gde je Hristos pomogao ženi koja je verovala da će ozdraviti samo ako mu dodirne haljine. (velika je vera njena bila). Pitanje nije bilo da li je hristos pomogao zeni, vec je poenta grisinog pitanja bila u - demonu. Da li je hristos isterao demona. ja sam jasno rekao: oguce da je Hrist rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" a onaj ko je pisao 50 godina posle napisao "iscelio sam ovog nesrecnika oterao sam demona." cak sam i rekao : Sama jevandjelja imaju neka neslaganja ,po pitanju detalja tipa ko je sa kim bio u kom trenutku, ko je nosio sta od odece i slichno. E sad, predsadude kod tebe, u ovom sluchaju, cine cuda, pa me sve nesto pogresno razumevas. Ja ovde uopste ne sporim da li u bibliji pise istina ili ne, ali sporim da je svaki detalj u bibliji istina. Velika je razlika izmedju ta dva. Ako ja kazem, "ja sam pricao sa volim sina bozijeg na forumu o bibliji i on je imao macku na avataru" Da li je to istina ili laz? Eto, toliko od mene, pa vi shvatajte kako hocete. A detalji su bitni, jer zbog tih pogresnih detalja neko hoce da nametne neke stvari koje su u sukobu sa realnoscu. Kao naprimer pojedini istorijski podaci iz biblije. Znam zato sto to pise u Svetom pismu. A drugo ne postoji nijedan dokaz koji bi podrzao tvoju pricu da je Hristos rekao "iscelio sam ovog nesrecnika od zla" . Kada bi to bilo tacno sto pises onda Jevandjelja uopste nebi bila pouzdana. Zasto ne bi bila pouzdana? Sta lupetas? Meni je lichno nebitno sta je Isus rekao, bitno mi je da je iscelio. I time demonstrirao ko je i sta je ispred svedoka. om logikom bi neko mogao da kaze da su pisci izvrnuli pricu i o vaskrsenju. Ali upravo jedan od dokaza da Jevandjelja nisu menjana je minimalna razlika izmedju kopije i originala. Ne bih, zato sto jasno znamo da ljudi imaju problema sa pamcenjem nebitnih detalja(tacni citati, nekada pomesau ko je sve bio, ko je koju odecu nosio) stvari koje su se desile pre nedelju dana, a kamoli onih koje su se desile pre 50 godina. Ali zato ne zaboravljaju poentu - bitan detalj. U prici vezanoj za demona, to sta je konkretno isus rekao, da li je isterao demona ili zlo npr.... je nebitno bitno je da je on demonstrirao isceljenje. Ako ti mislis da se apostol posle 50 godina sa sigurnoscu seca svih detalja, onda si jako neracionalna osoba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Па много пута поседовање демона личи на неку психичку болест. Зато то особу прво одведу код лекара, психијатра, кад не може да помогне, ту је света водица Мада, има онај део где каже да је Исус ослободио демона који је био у неком немом човеку. По томе, онај који је нем има демона у себи. Срђан(Православац) and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Šta je vama sa tim demonima....pa sigurno da postoje i sigurno utiču na ZDRAVLJE čoveka. Koji je vaš cilj spominjanja demona? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Volim_Sina_Bozjeg, GeniusAtWork and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 3 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Колчак Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Најјачи је овај што каже да су диносауруси живели пре 66 милиона година, па да је зато човек морао да живи пре толико времена. Ајде онда објасни како су нађени отисци људски стопала заједно са отисцима стопала Тираносаурус Рекса у долини реке Палукси, и у отиску једног стопала чекић? А остало, пошто видим да тврдиш да је Земља стара милионима година, молим те да ми одговориш како су организми живели на планети која би пре само нешто више од 10 000 година имала толико јако магнетно поље да би зрачење све живо спржило, или како би Месец пре око 2 000 000 година био на површини Земље, обзиром да је годишње удаљава од Земље за неколико центиметара. Пошто вероватно мислиш и да фосили настају онако како званична наука објашњава, објасни ми како су нађени фосили риба са раширенима перајима, фосили риба који једу друге рибе, фосили тропских шкољки на Монт-Евересту, како је у замрзнутом мамуту пронађена свежа трава? Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Ako Bog nije direktno diktirao tekst sta onda znaci ovaj stih? Nego idi ti, i pročitaj iz knjige koju si napisao iz mojih usta, reči Gospodnje, narodu u domu Gospodnjem u dan posni, i svim Judejcima koji dođu iz gradova svojih pročitaj; (Jeremija 36:6) Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Bilo bi mnogo lepo kada bi ljudi pre nego da napišu nešto malo pročitali ovu temu u kojoj ima preko 3500 postova u vezi sa evolucijom (a nije jedina na forumu o evoluciji, daleko od toga). Uštedeli bi vreme i sebi i drugima... Juanito, DankaM and Млађони је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Најјачи је овај што каже да су диносауруси живели пре 66 милиона година, па да је зато човек морао да живи пре толико времена. Ајде онда објасни Sve je to vec objasnjeno i ovde na forumu i svuda po netu. Ali evo ukratko cu. како су нађени отисци људски стопала заједно са отисцима стопала Тираносаурус Рекса у долини реке Палукси, и у отиску једног стопала чекић? Najobicnija izmisljotina: http://www.badarchaeology.com/?page_id=178 http://en.wikipedia.org/wiki/Glen_Rose_Formation А остало, пошто видим да тврдиш да је Земља стара милионима година, молим те да ми одговориш како су организми живели на планети која би пре само нешто више од 10 000 година имала толико јако магнетно поље да би зрачење све живо спржило, или како би Месец пре око 2 000 000 година био на површини Земље, обзиром да је годишње удаљава од Земље за неколико центиметара. Laze je da je magnetno polje zemlje pre 10 000 godina bilo toliko slabo da ne moze da stiti od solarnih vetrova. Cak i da je polje bilo slabo, da nije moglo da zastiti zivot od solarnih vetrova, kakve to veze ima sa staroscu zemlje? :.mislise. Nisam bas siguran sta si ti tu povezao i kako.. како је у замрзнутом мамуту пронађена свежа трава? Zamrznuti mamut nije fosil. Fosil je skamenjivanje stvari, zamrznuti mamut je zamrznuti mamut. Bilo bi mnogo lepo kada bi ljudi pre nego da napišu nešto malo pročitali ovu temu u kojoj ima preko 3500 postova u vezi sa evolucijom (a nije jedina na forumu o evoluciji, daleko od toga). Uštedeli bi vreme i sebi i drugima... Jok, mnogo ja lakse doci na temu sa SUPRAJZ pitanjima kojima ih je ocarao Miroljub Petrovic, misleci da ce da postave neko uber kul neocekivano pitanje na koje ne znamo odgovor. samo sto nisu svesni da retardi kao M.Petrovic debunkovani odavno ..... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука