Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 A sa druge strane je navodno njegova volja da on licno ubije decu zbog smejanja. Није Његова него пророка Јелисеја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Није Његова него пророка Јелисеја. Sto ih Prorok lichno nije poklao nego je zvao gospoda da posalje medveda da ih pokolje? Oces da ti dam jedan logicni odgovor? Zato sto je to prica uoblicina da bi jevreji plasili svoju malu decu od malena da ne odu u neke druge vere i narode. Da su jevreji bili u pravu i iskreni u svemu u starom zavetu - svi bi prepoznali hristosa. Oni su prilagodili prorocke reci svojim jevrejskim zemaljskim politickim interesima, i hristos nije bio njihov drzavni interes, vec je bio coveciji interes, zato ga nisu ni poznali. I zato SZ nije apsolutno tachan kada su u pitanju neke stvari. Dok ne shvatite da su stari zavet Pisali JEVREJI, dakle sve sto je bilo koji prorok ikad zapisao ljudi od vlasti su menjali i prilagodjavali svom interesu. Otud i kompletna istorijska zbrka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 На дословном тумачењу Библије, посебно Старог Завета, инсистирају само неки екстремни протестанти. Наравно да ту има пуно симболике, разних предања, поучних прича итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 На дословном тумачењу Библије, посебно Старог Завета, инсистирају само неки екстремни протестанти. Наравно да ту има пуно симболике, разних предања, поучних прича итд. Ja mislim da je kompletni strah medju pravoslavnim vernicima od evolucije, to da nekako ateisti imaju argument da je nase pravoslavlje "laz" ukoliko biblija sadrzi greske, simbolichne price koje su malo nakicene od strane jevreja, ili alegorijske opise. Da ne slushaju ateiste kako to koriste u svojoj argumentaciji, nikad ne bi imali problem sa time. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Dobro, razjasnisli smo na kojim smo pozicijama ovde. To jes da je tvoj motiv da preispitas bilo sta iz biblije - strah. Cisto da se razumemo i ja se plasim gospoda, ali se ne plasim da prespitam nesto sto pise u Bibliji. Jer nije ON pisao bibliju. Ја знам на којим сам позицији . По мени није свето писмо стрип па да може да се тумачи и преиспитује. Што се тиче писања Јевађелисти су само пренели оно што се десило и што је Господ Поручио. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 По мени није свето писмо стрип па да може да се тумачи и преиспитује. Sveto pismo se i te kako tumaci i preispituje, tu uopste nema dileme. Zasto je nesto strip ako je napisano alegorijski, figurativno ili poucno? Није он звао Господа он их је проклео, а последица тога је да су изгубили Божију заштиту и наклоност, па не имавши Господа као чувара постали плен звери. Nisu postali plen zveri nego je zver poslata, naredjeno joj je da ih ubije. Нити ја могу тврдити како је било а ни ти, мене само не би саблазнило да је тако било, остављено нам је на разматрање,а и није неко јако битно место у Писму које би требало да промени смисао и сврху Старог Завета. Ukoliko je tacno, da je gospod naredjivao zverima da ubijaju malu decu, to menja kommpletnu svrhu svega..... jel mozes da zamislis HRistosa da ubije malo dete? To ti je moj odogovor.. Господ може да чини шта му је воља и кад се нама малима чини нешто погрешно он ће то сигурно знати да оправда и докаже да је то било исправније. Gospod moze ciniti sta mu je volja, ali isto tako i jevrejski fariseji mogu pripisati nesto gospodu da je uradio - sto nije.. iz drzavnih interesa. Sta mislis, sta je vise verovatno od ta dva? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 На дословном тумачењу Библије, посебно Старог Завета, инсистирају само неки екстремни протестанти. Наравно да ту има пуно симболике, разних предања, поучних прича итд. Onda prosecan covek, bogoslovski neobrazovan, ni ne treba da cita Sveto Pismo - bez da uza se drzi tumacenje nekog od otaca. Jer je velika sansa da se pogresno i bukvalno protumaci. Kako Stari tako i Novi Zavet. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Смутное время... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Onda prosecan covek, bogoslovski neobrazovan, ni ne treba da cita Sveto Pismo - bez da uza se drzi tumacenje nekog od otaca. Jer je velika sansa da se pogresno i bukvalno protumaci. Kako Stari tako i Novi Zavet. Па може да чита, само да разуме да не треба све узимати дословно, посебно у Старом Завету. То је врло једноставан принцип који може свако да разуме и примени. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Ukoliko je tacno, da je gospod naredjivao zverima da ubijaju malu decu, to menja kommpletnu svrhu svega..... jel mozes da zamislis HRistosa da ubije malo dete? To ti je moj odogovor.. Не разумем зашто стално инсистираш да поредиш Христово јеванђеље са Старим Заветом и поимањем Бога у том периоду. Па погледај Мојсијеве законе и заповести и обреде старозаветног храма. Мени то јесте логично за стари али не и за Нови Завет. Бог је имао другачији приступ према човеку у старом завету који је био само припрема за нови. Да ли ти је логично да су каменовали жену ухваћену у прељуби? И ја сад могу да те питам да ли би Христос одобрио тако нешто? Срђан(Православац) and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Nisu postali plen zveri nego je zver poslata, naredjeno joj je da ih ubije. друга царевима глава 2 23. Потом отиде оданде у Ветиљ; и кад иђаше путем, изиђоше мала деца из града и ругаху му се говорећи му: Ходи, ћело! Ходи, ћело!24. А Јелисије обазре се и видећи их прокле их именом Господњим. Тада изађоше две медведице из шуме, и растргоше четрдесет и двоје деце. Једино су можда мало преувеличали број деце Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 24. А Јелисије обазре се и видећи их прокле их именом Господњим. Тада изађоше две медведице из шуме, и растргоше четрдесет и двоје деце. Једино су можда мало преувеличали број деце Upravo kako sam ja reko, gospod poslao. Na kletvu salje medvede iz sume. Sto bi bila poruka - deco ne dirajte religijske lichnosti, da vam mecke ne iskoce iz sume. E sad na sta ti to lici... na Gospoda, ili na poruku jevrejskih vlasti? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Ја такође не разумем Милосављевићу да Мојсија називаш погрдним именом ( ћелави) Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Ја такође не разумем Милосављевићу да Мојсија називаш погрдним именом ( ћелави) Ja ne razumem, kako ti mozes da lazes da sam ja Mojsija nazvao pogrdnim imenom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука