kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 izvinjavam se na grubosti, nije vredilo drugačije da ti kažem jer ne čuješ ništa. povlačim se iz teme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ma filozofiraj ti sta je Isaja mislio do ujutru, mene to ne zanima. Ja ti kazem sta su mislili rani crkveni oci koje ovde brat Srdjan proziva nepogresivim, i da ih mi nazivamo lazovima ako kazemo da grese. Ви сте духовнији од светаца свевишњих,па и њих нашли да потирете. Запрепашћен сам колику слободу сте дали себи. Ненад Р. and kordun је реаговао/ла на ово 2 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ви сте духовнији од светаца свевишњих,па и њих нашли да потирете. Запрепашћен сам колику слободу сте дали себи. ma gdje duhovnij ne može da diše od gordosti i od mene pravi agresivca svaki dan na forumu jer mene to iritira, vidiš da se udružio ovdje sa ateistima i soli pamet nama o pravoslavlju... našo moju zemljakinju da napada.... Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ja u Boga verujem, samo ne verujem da je sve napisano o Bogu istina. Dakle ne verujem u ljudsku rec, a ne u Boga. Da mislim da je biblija laz - ne mislim, ali mislim da je stari zavet debelo ukrasen jevrejskim interesima tog doba, pa pored sustinskih poruka o Gospodu, nosi i malo jevresjkog ukrasavanja o tome kako su oni super narod i kako ko nije Jevrej i ko se sali sa Jevrejskim prorocima ima jevrejski bog da posalje medveda da ga rastrgne. Pa sva starozavetna pisma imaju cilj iznad svih ciljeva a to je verovanje da će mesinja sići na zemlju. Budući da ga odabrani narod nije hteo prepoznati desilo se i to što si rekao citiram: mislim da je stari zavet debelo ukrasen jevrejskim interesima. Hristos nije došao da ukida zakon, već ga je potpuno ispunio i doneo novi zavet Boga sa čovekom. Svi ti jevrejski interesi koliko vidimo nisu bili bitni,jer mesija je došao, a na njima je bilo samo da se late blagodati koju je jevrejski mesia doneo sa sobom. Pošto Hristu nisu smetali debeli interesi jevreja, onda ni meni ne smetaju, jer novim zavetom je dobio svako svoju platu. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ви сте духовнији од светаца свевишњих,па и њих нашли да потирете. Запрепашћен сам колику слободу сте дали себи. facenew22222222 Слажем се у потпуности са тобом Срђане. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Изашао бих са ове теме уз коментар, једини раскол који се прави у цркви, прави се јер једна страна браће оће другу да пролгаси јеретицима ван саборност, само зато што се не слажу по појединим питањима. Које твоје поштовање саборности,кажеш да заступаш догму и цитирам те "једино од духа светог је догма",кад ја потврдим да је догма од духа светог ти кажеш "то шта је од духа светог утврђује саборност" па ти си у контадикцији са самим собом.Да ли си прочитао догматику уопште,кад питам која то православна догма потврђује еволуцију,ти одговараш није битно да ли је не одобрава већ да је не оспорава.А ја кажем да у догматици пише да је човека Бог створио такорећи сопственим рукама и цитирам "а није га земља, по заповести Божјој, сама произвела".Па ти види дали не оспорава. Такви као ти покушавају да на силу убаце људима нешто што није,дају себи олако свакаква права,да иду и против светаца и против библије,не верујући у њу а тобож су верници.Апостоли који су примили духа светога на чедрдесетицу,написали у посланици да је цело писмо од Бога,а ви је оспоравате да није Богом инспирисана већ само обичним људским умом.Па ви сте антихристи,такви први проглашавају друге јеретицима,секташима као што и мени прикачисте те епитете,зато што сам антиекумениста,антипаписта,антиеволуционист,а ја то ником не учиних. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ви сте духовнији од светаца свевишњих,па и њих нашли да потирете. Запрепашћен сам колику слободу сте дали себи. Мислим да ниси добро разумео како Црква функционише и како је утемељена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ништа не иде на силу Милосављевићу и лично мислим да на такав начин ћеш да изазовеш контра ефекат код већине људи који ово читају. Имаш право на свој став , али то да свој став намећеш другима , имаш право и на то али лично сматрам да ћеш постићи само контра ефекат. Срђан(Православац), kordun and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Мислим да ниси добро разумео како Црква функционише и како је утемељена. А како Дејане функционише,разбијањем Светог Писма?Деградирањем човека?Подсмевањем светитељима? Јел ту рушилачку цркву ти заступаш бранећи такве? Јел цркви темељ Христос и Свето Писмо или бунило? Orion је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ништа не иде на силу Милосављевићу и лично мислим да на такав начин ћеш да изазовеш контра ефекат код већине људи који ово читају. Имаш право на свој став , али то да свој став намећеш другима , имаш право и на то али лично сматрам да ћеш постићи само контра ефекат. Masis adresu, nisam ja taj tu ko namece. Ne prozivam ja druge jereticima, nego drugi mene. ja sam ovde reko nesto sto se durgima ne svidja, neka braca su se ukljucila i izgradili smo jaku argumentaciju - Kordun me proziva da maltretiram druge - Ti me prozivas da teram silu - Srdjan oce da postavi situaciju kao da se mi predstavljamo da smo veci duahovnici od duhovnika. Kao sto rekoh, masis adresu, ne namecem svoj stav nikom, kao sto rekoh, ko hoce da siluje svoj mozak i da odbaca jasno podrzane naucne toerije - slobodno. Ali mene " to da naziva jeretikom zato sto ih privhvatam, i zato sto jasno kazem "nema dogme koja im se suprostavlja" pa josh pokusava da me "pobedi" tako sto ce da prica da ja nemam pravo da mislim suprotno od velikih duhovnika... nemam reci, zaista.. ako veliki duhovnik misli da je zemlja ravna ploca (sto su mislili) ja treba da se slazem sa njime? I na kraju... ovakva reakcija je normalna, ne prozivaju moderni konzervativne, vec obrinuto. Moderni u ovom sluchaju odgovaraju. DA ne pricam o tome kako su nas prozivali na temi "pink pravoslavci", ajde ja da otvorim temu "protestanti" kako volim da im uzvracam u satiri. Pa sva starozavetna pisma imaju cilj iznad svih ciljeva a to je verovanje da će mesinja sići na zemlju. Budući da ga odabrani narod nije hteo prepoznati desilo se i to što si rekao citiram: mislim da je stari zavet debelo ukrasen jevrejskim interesima. Hristos nije došao da ukida zakon, već ga je potpuno ispunio i doneo novi zavet Boga sa čovekom. Svi ti jevrejski interesi koliko vidimo nisu bili bitni,jer mesija je došao, a na njima je bilo samo da se late blagodati koju je jevrejski mesia doneo sa sobom. Pošto Hristu nisu smetali debeli interesi jevreja, onda ni meni ne smetaju, jer novim zavetom je dobio svako svoju platu. Tacno tako, to i jeste prava sustina stargo zaveta a ne da nas uci da li je zemlja ravna ploca ili sfera, da li je svet stvoren kroz evoluciju ili je bog rekao PUF i stvorio sve od jednom. Zato, ne razumem.. zasto nas koji nemamo problema sa evolucijom ovde prozivaju, jos nam pricaju da maltretiramo druge? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Јел цркви темељ Христос и Свето Писмо или бунило? Tu je tvoja greska brate, nije temelj crkve sveto pismo, vec samo Hristos i sabornost. Sveto pismo je nesto kao prirucnik. Crkva je postojala i bez svetog pisma. Tako da ne vidim kako ono moze biti njen temelj. Zato te ja u satiri i zovem protestantom, oni su se odvojili jer zele da im temelj crkve bude sveto pismo. Naravno da nisi stvarno protestant. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 А како Дејане функционише,разбијањем Светог Писма?Деградирањем човека?Подсмевањем светитељима? Јел ту рушилачку цркву ти заступаш бранећи такве? Јел цркви темељ Христос и Свето Писмо или бунило? Tačnije sabornost NEma potrebe da zauzimaš toliki odbrambeni stav, niko nikog ugrozio nije , u Crkvi nikada nije bilo uniformnosti, različitih išljenja uvek je bilo, tako da smao se opusti i ne uzimaj an sebe brige koje ti i ne pripadaju. Moraš ti još mnogo da učiš da bi mogao da budeš "branilac vere" Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 ili tebi možda, pošto ti je krug i lopta jedno te isto, samo krug je 2D a lopta 3D projekcija jedne te iste stvari, ali vama bukvalnost u bibliji paše samo kad vama ide u prilog u svim drugim slučajevima jok Haha... Da su naucnici dokazali da je zemlja disk, vi bi ste iste stihove pozivali kao dokaz nekakvoga bozijeg upliva :-D Zna se sta je krug a sta je lopta. U to vreme je telo lopte bilo itekako poznato jer se i u prirodi srece. A ako neko ne zna tu razliku ili je teska neznalica ili uopste nije hteo da kaze to sto vi danas tumacite po sistemu "sta je babi milo" :-D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ajd sad malo sa teorije evolucije da predjemo i na neka druga pitanja. U Matej 12,40 Isus kaze da ce provesti u srcu zemlje 3 dana i 3 noci. E sada ako je on razapet na Veliki petak a vaskrsao u Nedelju koliko je vremena proslo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука