Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jel znash da, u novom zavetu, imas delove koji su verovatno dodati oko 9tog veka?

Npr postoje pasusi iz novog zaveta koji se ne pojavljuju u biblijama do devetog veka, vec tek od devetog.

А који су то делови?Наведи извор информација па да погледамо и ми.Да просудимо.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Dakle verujes da je osnova vere da je bog bukvalno poslao medeveda da pobije decu jer su se smejala celavom proroku?

Nisu bila deca vec razbojnicka banda maloletnika kakve i danas mozes da sretnes. Inace kada se Biblija cita u originalu za tu decu se koristi ista rec kao i za vojnike.

Подели на овим сајтовима

tako što j velika razlika u tome da li su subatomske čestice materijalne čestice sa osobinama talasa ili tek vibracija upakovane energje u vidu strune, znači kada stvari gledaš pod "mikroskopom" zvanim akcelerator čestica ti ne vidiš ništa osim nekih propratnih efekata u sudarima čestica , vidis energije neke i na osnovu toga tražiš matematička riješenja, teorija struna se može uklopiti sa time ali ne može se pomiriti sa samom mehnaikom, teorija struna je i nastala upravo iz razloag da se pomiri kvantna i klasicna mehanika, to joj je jedini uzrok nastanka, ako je teorija struna ispravna onda mnogo sta nije ispravno pa bi ona to trebala da obori, međutim ne može da obori posto i ona ima neke mane, pa su iz nje nastale neke teorije super struna sa nekih 16 dimenzija , toliko su sve zakomplikovali da je to trenutno najobičnija ludorija a ne naučna teorija, ali brate da ne pričamo o tome na ovoj temi

To je to.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Мене ово занима:

Шта је грех и откуд грех? По тврдњи ових православаца херменеутичара. Нисам сад ни на једној страни, чисто посматрам. 

Да ли је грех присутан од самог Великог Праска, кроз читаву историју свемира, Земље, еволуције живота? Диносауруси су се рецимо убијали и јели једни друге. Праисторијски људи су убијали и јели мамуте. А откуд онда грех? По Постању, он улази у човека онда у Едену, па преко човека као господара  на целу творевину. Барем се тако прича, можда постоји неко друго објашњење. 

Човек крши у Едену везу са Богом, раскида са њим. Због тога, творевина и човек упадају у грех и удаљавају се од Бога. Тада улази смрт у природу, а смрт је супротност животу. Јер када су Адам и Ева раскинули са Богом, они су раскинули са животом, са извором живота. Мада ово већ сам износим своје неко размишљање на основу Постања и оног што знам. Ако грешим, верујем да ће неко да ми објасни. 

Да ли су Адам и Ева уопште постојали или су измишљени као објашњење грешне људске природе? И шта је грешна људска природа? Откуд она? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мене ово занима:

Шта је грех и откуд грех? По тврдњи ових православаца херменеутичара. Нисам сад ни на једној страни, чисто посматрам. 

Да ли је грех присутан од самог Великог Праска, кроз читаву историју свемира, Земље, еволуције живота? Диносауруси су се рецимо убијали и јели једни друге. Праисторијски људи су убијали и јели мамуте. А откуд онда грех? По Постању, он улази у човека онда у Едену, па преко човека као господара  на целу творевину. Барем се тако прича, можда постоји неко друго објашњење. 

Човек крши у Едену везу са Богом, раскида са њим. Због тога, творевина и човек упадају у грех и удаљавају се од Бога. Тада улази смрт у природу, а смрт је супротност животу. Јер када су Адам и Ева раскинули са Богом, они су раскинули са животом, са извором живота. Мада ово већ сам износим своје неко размишљање на основу Постања и оног што знам. Ако грешим, верујем да ће неко да ми објасни. 

Да ли су Адам и Ева уопште постојали или су измишљени као објашњење грешне људске природе? И шта је грешна људска природа? Откуд она? 

Dosta je ovo pitanja Vaše Sveštenstvo, i svako zaslužuje posebnu temu.

Ja bih samo rekao da kada čitamo Pismo i Jevanđelja treba da imamo na umu, 

da ono uvijek govori o onome što je veće i iznad riječi, i veoma je teško naći prave riječi i primjere kako bi se opisalo neopisivo.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Koji trol. A zasto se ne zove onda hipotenuza evolucije? :D

Зато што је велико понижење за човечанство које је уздигло човека у име хуманизма и новог светског поретка, и које је развојем науке у задњим вековима мислило да ће коначно оспорити Бога а човека уздићи као највише мерило вредности, да нема одговор на питање о своме пореклу. Па су брже боље склепали теорију(претпоставку) јер је у то време становништво света који је био у цивилизацијској експанзији захтевало да се да одговор на то питање и владала је општа паника у редовима оних који су хтели да у име науке раскрсте са ,,мрачњаштвом средњег века,, за који су везивали цркву и да коначно из школа избаце тезу о стварању из постања. Али по премудрости Божијој упали су у замку коју су сами ископали, јер истраживајући творевину доћи ћеш до творца који је отисак свој и потпис оставио у свему створеноме. И што дубље буду залазили у тајне творевине све ће имати мање одговора уколико не прихвате теолошка објашњења.

Ако нешто називаш теоријом мораш да имаш чврсте и непоколебиве доказе да је она истинита, а ова се може оспорити на хиљаду начина, остаје ти само да верујеш да је тако али не можеш да потврдиш. И сам знаш креационистичке научне аргументе који оспоравају ТЕ, теоријаом се може прогласити само кад не буде могућности да се оспори.

Подели на овим сајтовима

А који су то делови?

"ko je bez greha neka prvi baci kamen"

Je prica koja se pojavljuje u kasnijim prepisima biblije ali se ne pojavljuj u ranijim.

Ne znam tacno gde sam citao o tome, iskopaj po internetu.

Зато што је велико понижење за човечанство које је уздигло човека у име хуманизма и новог светског поретка, и које је развојем науке у задњим вековима мислило да ће коначно оспорити Бога а човека уздићи као највише мерило вредности, да нема одговор на питање о своме пореклу

Lepa teoroja samo sto nema veze sa evolucijom onim sto evolucija porucuje i onim sto evolucija kazuje.

Niti evolucija stvara coveka kao najvise merilo vrednosti niti osporava boga.

ostatak posta ti je neka "ateisticka zavera protiv religije" ... pa verovatno da su nek iateisti hteli to, ali to nema veze sa evolucijom.. evoluciju su i nacisti iskoristili da bi promovisali eugeniku... iako evolucija kaze da je diveriztet dobar, i da ne postoj isavrshena rasa i slichne eugenicarske gluposti.

. И сам знаш креационистичке научне аргументе који оспоравају ТЕ, теоријаом се може прогласити само кад не буде могућности да се оспори.

Nisam video nijedan dobar kreacionisticki argument koji ne sadrzi logicku gresku - uglavnom strawmana.

Ja uzmem nesto iz evolucije, pa to malo izmenim, pa kao dokazem da to nije tacno. Vrlo cesta praksa kreacionista, zato treba procitati i evolucioniste, pa je jasno koliko kreacionisti lazu.

Sto se tiche evolucije... mislim da je stvar prosta... imamo 98 % slichnu genetiku sa majmunom. Ko ima slichnu genetiku? Rodjaci. Prosta logika. Imamo zakrzljao rep? Zasto bi nam gospod ostavio zakrzljao rep ako smo stvoreni specijalnom kreacijom?

Trebao bi da upoznate evolucije pre nego sto o njoj pricate i izvodite zakljucke. A evolucija se ne upoznaje tako sto ti o njoj pricaju kreacionisti ili ateist, vec naucnici koj ise zaista bave teorijom evolucije. Ostavio sam link jednog takvog (katolik)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"ko je bez greha neka prvi baci kamen" Je prica koja se pojavljuje u kasnijim prepisima biblije ali se ne pojavljuj u ranijim, Ne znam tacno gde sam citao o tome.

Погрешна информација, тај догађај је био инспирација хришћана од првих векова.

Подели на овим сајтовима

Још бих ово да додам:

Крштење деце се ради због пале људске природе. Свака беба кад се роди је грешна, има грех прародитеља у себи као нека врста мутације, болести, канцера. А ко су онда ти прародитељи? Ако Адам и Ева нису постојали, ако је човек настао еволуцијом, ко су онда ти прародитељи од кога се наследио грех? Да није можда то био онај сингуларитет? Некада давно био сингуларитет и Бог и дође однекуд ђаво и наговори сингуларитет да загризе плод. Овај кад је загризао истог момента је пукао и праснуо. И тако од тог дана до данас цео свемир, природа, биљке, животиње и људи су грешни. Ова теорија и није баш лоша кад се погледа, али је свакако једна лепа фантазија, убила се за неки филм или књигу  :D

Шалу на страну, оно што хоћу да кажем је само апсурност. Ако је ТЕ тачна, онда то руши цело Постање, цео смисао Библије, цео смисао Христове жртве, цео смисао светих тајни и све везано за први грех. Ваљда грешим. Дај Боже да грешим и да сте ви у праву, али ајде прво да дођемо до неке истине. 

Dosta je ovo pitanja Vaše Sveštenstvo, i svako zaslužuje posebnu temu.

Ja bih samo rekao da kada čitamo Pismo i Jevanđelja treba da imamo na umu, 

da ono uvijek govori o onome što je veće i iznad riječi, i veoma je teško naći prave riječi i primjere kako bi se opisalo neopisivo.

Опростите на оволиким питањима, такав сам да увек постављам стотине питања. Има их још пуно, не могу све да их запишем, речи не могу да дочарају мисли, а ако бих успео да их запишем, ко зна колико би страна било на овој теми  :D

Подели на овим сајтовима

Погрешна информација, тај догађај је био инспирација хришћана од првих векова.

Zasto se onda ne javlja u prvim verzijama biblije vec tek u kasnijim? I to se secam da je prvo krenula da se javlja u biblijama na jednom podrucju pa su pretpostavili koji od dva tri manastira tu je mogao da je ubaci.

Mozda nije konkretno ta prica moguce da sam pomesao ali neka iznovog zaveta sigurno jeste.

Подели на овим сајтовима

Шалу на страну, оно што хоћу да кажем је само апсурност. Ако је ТЕ тачна, онда то руши цело Постање, цео смисао Библије, цео смисао Христове жртве, цео смисао светих тајни и све везано за први грех. Ваљда грешим. Дај Боже да грешим и да сте ви у праву, али ајде прво да дођемо до неке истине. 

Nijesam shvatio kako TE ruši Hrista i sve ostalo?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

@@Megidon,

Stvarno ne vidim na koji način je TE u koliziji sa Pismom? 

Zašto bi nešto što je očigledno i što se dokazuje u svijetu oko nas u milion primjera bilo u proturječenosti sa Bogom?

Да ли можеш да изнесеш један ваљан доказ за ту теорију који се не може оспорити. Нисам ја против науке само тражим чврсте аргументе, макар у науци ствари морају бити јасне.

Подели на овим сајтовима

Nijesam shvatio kako TE ruši Hrista i sve ostalo?

Ni ja to bas ne shvatam.. a konstatno isnsistiraju na tome. Ko st ovegani insistiraju da sam ubica ako zakoljem kokosku... da pojedem..

Да ли можеш да изнесеш један ваљан доказ за ту теорију који се не може оспорити. Нисам ја против науке само тражим чврсте аргументе, макар у науци ствари морају бити јасне.

Iskopirao sam ti video . ovo su bili dovoljni dokaze za americke sudove, trebalo bi biti i za tebe...i to one drzave gde oko 60 % ljudi sumnja u evoluciju..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...