Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 normalno da si lakovijeran, sirenje svemir ane mora da znači uopšte da je sirenje pocelo od nule, posto nigdje u prirodi nemas takvu situaciju protivi se cijeloj fizici, То што се свемир шири управо значи да је некада био скупљен. Не постоји друго објашњење које има неке доказе у своју корист. zato ti lijepo u teoriji velikog praska stoji da zakoni fiizike ne vaze u početnoj fazi velikog praska,ali kad se ja malo bolje sijetim ti prije 3 mjeseca nisi ni znao da je big bang i veliki prasak jedno te isto pa si ispao smijesan u razgovoru sa mnom a vamo palamudis samo da kontriraš.... Сад већ измишљаш и лажеш. када ја нисам знао да су биг бенг и велики прасак исто? Ја знам да измишљаш, али ово је превазишло сваку меру. dalje ak osi upoznat sa teorijom nastanka elemenata ovih tezih onda ti je jasan kompletan nuklerani proces i onda ti je jasno da nije nikako moguce da bude ovoliko ugljenika u svemiru, Значи овако... уклапа се стварање свих елемената.. али се некако не уклапа (по твом виђењу) количина угељеника то значи да биг бенг није тачан. То ти је исто као да си рекао - Имамо прелазне врсте за коња, вука, жабу, пантљичару.... али немамо за човек - еволуција није тачна. Ван сваке памети. На остале ад хоминеме, прозивање мог "гугл" образовања... нема потребе да дискутујемо. Сем да су одраз масне егоманије од стране тебе. Evo tebi malo gugl obrazovanja ocigledno ga nemas dovoljno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 То што се свемир шири управо значи да је некада био скупљен. Не постоји друго објашњење које има неке доказе у своју корист. Сад већ измишљаш и лажеш. када ја нисам знао да су биг бенг и велики прасак исто? Еси ти нормалан? nemoj da ti to nađem sada da te osramotim pred cijelim forumom, ja to nisam zloupotrebljjavao, sam si rekao da si se prevario jos si se smijao, pustio sam ti da se elegantno izvučeš jer nisam pakostan brate a mogao sam to da ti nabijam na nos pola godine da svi gledaju, ti ako lošije pamtiš ja odlicno pamtim to mi talenat Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 ali kad se ja malo bolje sijetim ti prije 3 mjeseca nisi ni znao da je big bang i veliki prasak jedno te isto Uz opasnost da ispadnem drveni advokat, moram da primetim da je tesko da je ovo moguce, posto znam Mlaćka odavno. Mozda je neki lapsus bio (eventualno)... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 po meni je to neuklopivo sa knjigom postanja pa menjaj onda knjigu postanja. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 pa tako evolucija se bavi cijelom evolucijom samo ne svojim početkom što je malo bez veze.... živ bio ! I geografija se bavi celom geografijom samo ne svojim pocetkom.... Lud neki svet oko tebe da ti kazem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 dalje ak osi upoznat sa teorijom nastanka elemenata ovih tezih onda ti je jasan kompletan nuklerani proces i onda ti je jasno da nije nikako moguce da bude ovoliko ugljenika u svemiru Jel znas engleski? Citaj: Formation in starsMain articles: Triple-alpha process and CNO cycle Formation of the carbon atomic nucleus requires a nearly simultaneous triple collision of alpha particles (helium nuclei) within the core of a giant or supergiant star which is known as the triple-alpha process, as the products of further nuclear fusion reactions of helium with hydrogen or another helium nucleus produce lithium-5 and beryllium-8 respectively, both of which are highly unstable and decay almost instantly back into smaller nuclei.[58] This happens in conditions of temperatures over 100 megakelvin and helium concentration that the rapid expansion and cooling of the early universe prohibited, and therefore no significant carbon was created during the Big Bang. Instead, the interiors of stars in the horizontal branch transform three helium nuclei into carbon by means of this triple-alpha process.[59] In order to be available for formation of life as we know it, this carbon must then later be scattered into space as dust, in supernovaexplosions, as part of the material which later forms second, third-generation star systems which have planets accreted from such dust.[60][16] The Solar System is one such third-generation star system. Another of the fusion mechanisms powering stars is the CNO cycle, in which carbon acts as a catalyst to allow the reaction to proceed. Rotational transitions of various isotopic forms of carbon monoxide (for example, 12CO, 13CO, and C18O) are detectable in the submillimeter wavelength range, and are used in the study ofnewly forming stars in molecular clouds.[61] пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 I jos nesto kordune... teorije koje ti iznosis su SVE DO JEDNE kandidati za Nobelovu nagradu. Objani mi razlog zbog kojeg ti tu nagradu nemas u svojim rukama? Veruj mi, covek koji ce da dokaze da evolucija nije tacna ima Nobela iz momenta i to ti garantujem. Covek koji dokaze pocetak svemira ima Nobela. Covek koji objasni nastanak zivota ima Nobela... Ti sve to znanje ocigledno posedujes al Nobela nemas... to je veoma cudno.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Решили смо некако то Постање и ТЕ, уклопили смо мање више, неки се не слажу. Но, кренимо даље. Потоп. Да ли мислите да се он десио, прави глобални потоп, где је вода била виша и од Монт Евереста или је то била нека локална поплавица Тигра и Еуфрата? Потоп се такође спомиње и код других народа, код Грка, Индуса, Маја, Инка итд. Пре неки дан читам ово и то ме подсетило на Потоп: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=13&nav_id=823484 Многи атеисти знају да питају: ''А где отишла вода после Потопа, куд је испарила?'' На овом овде линку пише да је количина воде испод Земље већа чак и од количине свих океана на Земљи. Можда је вода после Потопа баш потонула у Земљу, а можда и Земља није личила на ову данашњу, већ је имала више копна. Колико је то тачно, сад ћемо разјаснити. Такође, пре самог Потопа пише да се Бог разгневио на људе јер су постали јако покварени, можда гори и од нас, да су се синови божји парили са женама од човека, неки кажу да су то демони радили, постоје бројна објашњења, и да су у то време постојали некакви дивови. Што се тиче тих дивова, проналажену су неке мумије и кости високе по 3-4 метра са 6 прстију. Шта мислите о овоме? Истинит догађај или је још само један мит, прича са поуком и слично? Негде сам једном чуо о том Потопу као неком архетипу, али то нисам разумео, вероватно ће неко овде да објасни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Uz opasnost da ispadnem drveni advokat, moram da primetim da je tesko da je ovo moguce, posto znam Mlaćka odavno. Mozda je neki lapsus bio (eventualno)... Ili je on istripovao tako nesto... ili samostalno shvatio nesto sto sam ja pisao sasvim levo. @, brate a sto se ti opterecujes oko toga toliko? Jer nemas odgovora da das ateistima? ja sam pisao malo pre tamo... stari zavet je pored toga sto je deo nasih svetih testkvoa knjiga pisana od strane ljudi.. jevreja i oni su tu malo i ubacili njihovu mitologiju. malo pridavali sebi na znacaju.. ubacali su njihovo pravo i drzavnost i pokusavali to da pravdaju Gospodom... ja sam bio otvorio temu o tome... ne znam da li si je video "hermeneutika starog zaveta" uzmi tamo postavi pitanje... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Решили смо некако то Постање и ТЕ, уклопили смо мање више, неки се не слажу. Но, кренимо даље. Потоп. Да ли мислите да се он десио, прави глобални потоп, где је вода била виша и од Монт Евереста или је то била нека локална поплавица Тигра и Еуфрата? Потоп се такође спомиње и код других народа, код Грка, Индуса, Маја, Инка итд. Пре неки дан читам ово и то ме подсетило на Потоп: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=13&nav_id=823484 Многи атеисти знају да питају: ''А где отишла вода после Потопа, куд је испарила?'' На овом овде линку пише да је количина воде испод Земље већа чак и од количине свих океана на Земљи. Можда је вода после Потопа баш потонула у Земљу, а можда и Земља није личила на ову данашњу, већ је имала више копна. Колико је то тачно, сад ћемо разјаснити. Такође, пре самог Потопа пише да се Бог разгневио на људе јер су постали јако покварени, можда гори и од нас, да су се синови божји парили са женама од човека, неки кажу да су то демони радили, постоје бројна објашњења, и да су у то време постојали некакви дивови. Што се тиче тих дивова, проналажену су неке мумије и кости високе по 3-4 метра са 6 прстију. Шта мислите о овоме? Истинит догађај или је још само један мит, прича са поуком и слично? Негде сам једном чуо о том Потопу као неком архетипу, али то нисам разумео, вероватно ће неко овде да објасни. Potop ko potop ne samo da se mozda i desio nego se sigurno desavalo mnogo puta u istoriji ljudkse civilizacije da su velike poplave odnosile zivote i satirale citave narode, sto da ne, to nista nemoguce nije... (cunami, velike padavine, meteor u more, proboj zemljouza, globalno otopoljavanje...) Al pricice o tome kako je prezivela samo jedna porodica i to tako sto je napravila barku u koju je stavila sva ziva bica uz boziji blagoslov su u najmanju ruku smesne.... PS. Nikakve mumije tog tipa nikada nisu pronadjene.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 I jos nesto kordune... teorije koje ti iznosis su SVE DO JEDNE kandidati za Nobelovu nagradu. Objani mi razlog zbog kojeg ti tu nagradu nemas u svojim rukama? Veruj mi, covek koji ce da dokaze da evolucija nije tacna ima Nobela iz momenta i to ti garantujem. Covek koji dokaze pocetak svemira ima Nobela. Covek koji objasni nastanak zivota ima Nobela... Ti sve to znanje ocigledno posedujes al Nobela nemas... to je veoma cudno.... nemoj me previše hvaliti jerbo mi je neugodno kad me hvale ljudi, mnogo mi je neprijatno, pa zamoljavam da to više ne činiš... nemam ja nikakve teorije ja samo kritički gledam na stavri a ne gutam onako kako mi neko servira, to je sva suština. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Jel znas engleski? Citaj: Formation in starsMain articles: Triple-alpha process and CNO cycle Formation of the carbon atomic nucleus requires a nearly simultaneous triple collision of alpha particles (helium nuclei) within the core of a giant or supergiant star which is known as the triple-alpha process, as the products of further nuclear fusion reactions of helium with hydrogen or another helium nucleus produce lithium-5 and beryllium-8 respectively, both of which are highly unstable and decay almost instantly back into smaller nuclei.[58] This happens in conditions of temperatures over 100 megakelvin and helium concentration that the rapid expansion and cooling of the early universe prohibited, and therefore no significant carbon was created during the Big Bang. Instead, the interiors of stars in the horizontal branch transform three helium nuclei into carbon by means of this triple-alpha process.[59] In order to be available for formation of life as we know it, this carbon must then later be scattered into space as dust, in supernovaexplosions, as part of the material which later forms second, third-generation star systems which have planets accreted from such dust.[60][16] The Solar System is one such third-generation star system. Another of the fusion mechanisms powering stars is the CNO cycle, in which carbon acts as a catalyst to allow the reaction to proceed. Rotational transitions of various isotopic forms of carbon monoxide (for example, 12CO, 13CO, and C18O) are detectable in the submillimeter wavelength range, and are used in the study ofnewly forming stars in molecular clouds.[61] reko sam i milosavljeviću a i tebi ću sada , ne priznam vaše google obrazovanje ako nesto imaš u svojoj glavi lijepo tu napiši sročeno i jasno pa možemo tako da vodimo dijalog, neću ja voditi dijalog sa googlom, ne pada mi na pamet Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 I geografija se bavi celom geografijom samo ne svojim pocetkom.... Lud neki svet oko tebe da ti kazem... al si našao analogiju svaka ti čast, početkom geografije može istorija geografije da se bavi, ja na to nisam ni mislio, taj segment imas u svakoj naučnoj disciplini zato sto je korisno znati razvoj neke discipline, ovdije se radi o nečem sasvim drugom, evolucija iznenada započinje a ne bavi se svojim početkom, od toga diže ruke, za mene lično TE je prosta zloupotreba genetike kao naučne oblasti a sama evoluciona teroja je nesto sto izlazi iz sfere biologije i zalazi u druge oblasti, ni sama ne zna sta je ni koliko pravaca ima.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 reko sam i milosavljeviću a i tebi ću sada , ne priznam vaše google obrazovanje ako nesto imaš u svojoj glavi lijepo tu napiši sročeno i jasno pa možemo tako da vodimo dijalog, neću ja voditi dijalog sa googlom, ne pada mi na pamet A sa knjigama? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 I jos nesto kordune... teorije koje ti iznosis su SVE DO JEDNE kandidati za Nobelovu nagradu. Objani mi razlog zbog kojeg ti tu nagradu nemas u svojim rukama? Veruj mi, covek koji ce da dokaze da evolucija nije tacna ima Nobela iz momenta i to ti garantujem. Covek koji dokaze pocetak svemira ima Nobela. Covek koji objasni nastanak zivota ima Nobela... Ti sve to znanje ocigledno posedujes al Nobela nemas... to je veoma cudno.... Te nagrade su namestene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука